Menu
 

Svētdiena, 03 Oktobris 2021

Andris Gribusts: Latvijas izglītībai vajadzīga digitālā transformācija

Darbs izglītībā, tāpat kā citās nozarēs, šobrīd nozīmē strādāt augstas nenoteiktības apstākļos. Tomēr pandēmija parādīja to, ka izglītības ir salīdzinoši adaptīva un visai ātri spēja pielāgoties negaidītajai situācijai. Salīdzinot ar citām nozarēm, līdz pandēmijai izglītības jomā tehnoloģiju apguve un iespēju izmantošana notika daudz gausāk un ierobežotāk. Tā nav salīdzināma ar, piemēram, finanšu, medicīnas vai lauksaimniecības nozaru tehnoloģiju iespēju apgūšanas tempiem. Un tieši kovida laiks visiem izglītības jomā strādājošajiem iedeva milzīgu digitālās pratības “apdeitu”.

Lasīt vairāk...

Katrai apģērba kārtai ir sava nozīme. Piemeklē apģērbu rudens piedzīvojumiem pareizi

Līdz ar sārti dzeltenīgajām kļavu lapām un baraviku pilnajiem groziem sākusies rudens sezona. Šis ir laiks, kad mūsu brīvdienu plānos atgriežas īsāki un garāki pārgājieni. Lai pārgājienu varētu izbaudīt no visas sirds un mainīgajos laikapstākļos nesaaukstētos, jāsāk pievērst lielāka uzmanība apģērbu izvēlei. Kādam apģērbam īpaši pievērst uzmanību un kā pareizi ģērbties, lai pasargātu sevi no nosalšanas, pārkaršanas, vai sliktākajā gadījumā – saslimšanas?

Lasīt vairāk...

Grūtības zaudēt svaru, maisiņi zem acīm un slikta pašsajūta – iespējams, vainojama ūdens aizture organismā

Cilvēks sastāv no aptuveni 60 % ūdens, tas ir vitāli svarīgs ķermeņa pareizai darbībai un lielā mērā atbild par barības vielu izšķīdināšanu un lieko vielu izvadīšanu no organisma. Ja ķermenim neizdodas izvadīt lieko ūdeni, rodas ūdens aizture jeb tūska, kas var skart jebkura vecuma cilvēkus. “Apotheka” sertificētā farmaceite Amanda Ozoliņa un “Veselības centra 4” filiāles “Anti-Aging Institute” uztura speciālists, uzturzinātnes maģistrs Ansis Zauers skaidro, kādas ir ūdens aiztures pazīmes, tās ietekme uz veselību un ko darīt, lai izvairītos no ūdens uzkrāšanās organismā.

Lasīt vairāk...

Kā sasaldēt pārtikas produktus, lai tie nenonāktu atkritumos

Septembra beigās visā pasaulē atzīmēja Pārtikas atkritumu dienu, aicinot rūpīgāk pārdomāt savus iepirkšanās paradumus un lietderīgi izmantot visu iegādāto pārtiku, arī ēdienu atlikumus, lai pēc iespējas mazāk pārtikas nāktos izmest atkritumos. “Rimi” Gardēdis Normunds Baranovskis iesaka, kā sasaldēt dažādus pārtikas produktus, lai tos uzglabātu līdz piemērotai lietošanas reizei.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.