Menu
 

Trešdiena, 13 Oktobris 2021

Katoļu arhibīskaps aicina dienestus aktīvāk monitorēt sociālos medijus un atmaskot viltus ziņas par vakcināciju pret Covid-19

Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs aicina par vakcinācijas kampaņu atbildīgo dienestu pārstāvjus aktīvāk monitorēt sociālajos medijos notiekošo un operatīvi reaģēt, atmaskojot tajos visaktīvāk cirkulējošas viltus ziņas par vakcināciju pret Covid-19, liecina paziņojums Katoļu baznīcas informācijas aģentūras (KABIA) mājaslapā.

Lasīt vairāk...

Režisori Daci Pūci darbam iedvesmo ģimene, darba kolēģi, pozitīvi un gudri cilvēki

Oktobra sākumā klajā nāca mūziķa Andra Sējāna dziesmas “Ai, tu, mana brāļa sēta” videoklips, kuru veidojusi pazīstamā režisore Dace Pūce (atgādināsim, ka nesen uz ekrāniem iznāca arī Daces jaunākais veikums – spēlfilma “Bedre”) un kurā piedalījās dziedošie jaunieši no Rīgas, Ventspils, Līvānu un Dobeles vokālajiem ansambļiem.

Lasīt vairāk...

Otrdien reģistrēti 2236 Covid-19 inficēšanās gadījumi un 17 inficēti mirušie; smagi slimo skaits slimīcās pārsniedzis 100 (papildināta)

Otrdien Latvijā veikts 21 731 Covid-19 izmeklējums un reģistrēti 2236 jauni inficēšanās gadījumi, kas ir lielākais līdz šim vienas dienas laikā fiksētais skaits. No tiem 1799 cilvēki bija nevakcinēti vai vakcinācijas kursu nepabeiguši un 437 vakcinēti, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Lasīt vairāk...

Ieteikumi, kas jāņem vērā, izvēloties flīzes

Viens no nemainīgi iecienītākajiem dažādu virsmu segumu veidiem ir flīzes. No funkcionālām līdz dekoratīvām, tās rotā gan tādas ierastas telpas kā vannas istabas, saunas un baseinus, gan dažādas ārtelpas un pat dzīvojamās telpas. Kuras flīzes izvēlēties konkrētajai virsmai, kuras ilgai kalpošanai vai drošībai pret slīdēšanu? Esam apkopojuši nosacījumus, kas jāņem vērā, ja plānojat izvēlēties flīzes.

Lasīt vairāk...

Sešpadsmit Pierīgas skolās īstenos aktivitātes psihoemocionālās labsajūtas celšanai

Šoruden 122 Latvijas skolās, tostarp 16 Pierīgas mācību iestādēs, īstenos skolas “Labbūtības ceļakarti” – psihoemocionālās labsajūtas celšanas plānu. Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras (JSPA) administrētā projektu konkursā “Atbalsts psihoemocionālās veselības veicināšanas pasākumiem skolās Covid-19 pandēmijas radīto seku mazināšanai” kopumā ir apstiprināti 44 projekti, un kopējais projektiem piešķirtais finansējums ir 121 665,44 eiro, informēja JSPA.

Lasīt vairāk...

Izstrādāts jaunais mājsaimniecību relatīvo izdevumu budžets

Trešdien Labklājības ministrijas (LM) rīkotajā preses konferencē sabiedrība tika iepazīstināta ar pētnieku izstrādāto Mājsaimniecību relatīvo izdevumu budžetu (MRI budžets), kas ir veidots no divām daļām – pārtikas groza un nepārtikas izdevumu kategorijām un ir aprēķināts dažādiem mājsaimniecību tipiem atkarībā no to dzīvesvietas.

Lasīt vairāk...

No Krievijas tirgus līdz Japānas salām jeb Kā šprotes lauž ceļu pasaulē (nobeigums)

Patlaban zivrūpniecība izskatās kā viena no progresīvākajām mūsu valsts eksporta nozarēm, kur uzņēmēji meklē un atrod pievienoto vērtību. Laiki mainās, un arī šprotes vairs nav vienkārši zivtiņas konservu kārbā, bet tiek domāts pie to iepakojuma dizaina un pasniegšanas veida. Skaisti sarindotas, šprotes zeltaini laistās stikla burciņās, kas panākams ar ļoti rūpīgu roku darbu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.