Menu
 

Otrdiena, 05 Oktobris 2021

Vecuma slieksnis – šķērslis, ko sev radām paši

Sabiedrības integrācijas fonda ilggadējā darba pieredze, kā arī statistikas dati liecina, ka ar diskrimināciju visbiežāk saskaramies trīs galvenajās dzīves jomās – profesionālajā, privātajā un sabiedriskajā –, un senioru diskriminācija visbiežāk vērojama tieši darba vidē. Ir grūti cīnīties ar nezināmo/nesaprotamo. Ļoti nozīmīgi ir tas, ka šodien diskrimināciju cilvēki atpazīst labāk nekā agrāk, sabiedrībā veidojas izpratne par to, ka stereotipi neveicina ne sabiedrības saliedētību, ne arī veselīgu organizācijas kultūru. Tomēr neredzamais un netaustāmais vecuma slieksnis joprojām ir un būs realitāte, ar kuru saskarsies ikviens. Jautājums tikai – cik sāpīgi.

Lasīt vairāk...

Siguldas Jaunajā pilī aplūkojama Inčukalna mākslinieku izstāde "Emocijas"

Siguldas Jaunās pils salonā oktobrī apskatāmi emocionāli piepildīti darbi - tos radījuši Inčukalna mākslinieku kopas dalībnieki. Četrpadsmit mākslinieku darbi izstādē "Emocijas", lai gan dažādās tehnikās veidoti, kopā harmoniski atspoguļo emociju gammu, kuru izdzīvo cilvēka sirds, informē kultūras centra "Siguldas devons"  sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Ķepale.

Lasīt vairāk...

Aptauja Ropažos. Vai būtu jāmaina Ropažu novada nosaukums?

Lai noskaidrotu iedzīvotāju apmierinātību ar jaunā Ropažu novada nosaukumu, novada dome aicina iedzīvotājus izteikt savu viedokli, piedaloties aptaujā, kas notiks līdz 10.oktobrim. Aptaujā aicināts piedalīties ikviens Ropažu novada iedzīvotājs no sešpadsmit gadu vecuma un ikviens iedzīvotājs, kuram novadā pieder nekustamais īpašums vai uzņēmums.

Lasīt vairāk...

Eksperti: Bērna nolikšana "pie vietas" ar tehnoloģiju aizliegšanu mūsdienās nedarbojas

“Digitālajā laikmetā veidot kvalitatīvas attiecības starp bērniem un vecākiem nav vienkāršs uzdevums,” atzina eksperti Latvijas vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” un “Tele2” rīkotajā diskusijā “Paaudžu konflikti viedierīču dēļ: vai “sēdēšana” internetā ir kas slikts?”. Vienkārši tas nav gan tāpēc, ka trūkst padoma, kā šīs attiecības veidot, jo iepriekšējām paaudzēm viedierīču un to izraisīto problēmu nebija, kā arī tas, ka vērtību un tehnoloģiju lietošanas paradumu atšķirības neļauj vecākajai paaudzei izprast digitālās vides nozīmi un lomu jauniešu dzīvē, informē organizācijā “Mammamuntetiem.lv”.

Lasīt vairāk...

Krimuldas un Lēdurgas pagastā palielinājies siltumenerģijas apgādes tarifs

30.septembra Siguldas novada pašvaldības domes ārkārtas sēdē apstiprināts siltumapgādes tarifs Siguldas novada Krimuldas un Lēdurgas pagastā. Līdz šim SIA “Entalpija-2”, kas piegādā siltumenerģiju Krimuldas un Lēdurgas pagastā, spējusi efektīvi sabalansēt izdevumus un ienākumus, nepārskatot tarifu deviņus gadus. Ņemot vērā globālo enerģētikas krīzi, ko ietekmē politiski ekonomiskie un citi procesi, šajā gadā gāzes un elektroenerģijas cenas ir ievērojami pieaugušas, līdz ar to siltumenerģijas tarifu pieaugums skāris arī SIA “Entalpija-2” pakalpojumu saņēmējus, informē Siguldas novada pašvaldībā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.