Menu
 

Piektdiena, 06 Decembris 2019

Trīs Salaspils frisbijisti iekļauti Eiropas simboliskajā izlasē

  • Publicēts Sports

Piektdien frisbija medijs “Ultiwolrd” nosauca Eiropas simboliskās izlases spēlētājus jauktajā grupā, kuru vidū bija arī trīs Eiropas čempiones “Salaspils MIX” pārstāvji – Lāsma Kublicka, Roberts Apinis un Jānis Bernāns. Bez Latvijas spēlētājiem izlasē tika iekļauti divi krievi, divi nīderlandieši un Lielbritānijas pārstāve.

Lasīt vairāk...

Jūrmalā pēc pārbūves atklāts tenisa centrs "Lielupe"

  • Publicēts Sports

Lielupē pēc vērienīgas pārbūves piektdien atklāts tenisa centrs “Lielupe”, kas kļuvis par modernāko tenisa centru Baltijā. Jauna, starptautisko sacensību standartiem atbilstoša slēgtā tenisa laukumu halle, atvērtie tenisa laukumi un mūsdienu prasībām atbilstoša infrastruktūra ir uzlabojumi, kas ļaus organizēt starptautiska mēroga tenisa sacensības, un ikdienā būs pieejami ikvienam veselīga dzīvesveida entuziastam.

Lasīt vairāk...

Turpinās rekonstrukcijas darbi Siguldas 1. pamatskolā un Siguldas Valsts ģimnāzijas Trohaja korpusā

Siguldas 1. pamatskolā turpinās 2018. gadā uzsāktie rekonstrukcijas darbi, kas norisinās trīs kārtās. Novembrī noslēgusies rekonstrukcijas 2. kārta, kuras laikā tika veikti pagrabstāva un pirmā stāva iekštelpu remontdarbi – sienu demontāža, dzelzsbetona, metāla un koka konstrukciju montāža, sienu, starpsienu izbūve un logu nomaiņa visā skolas ēkā, liecina informācija Siguldas novada pašvaldības mājaslapā.

Lasīt vairāk...

Kā veicināt oglekļa mazietilpīgu attīstību (1.daļa)

  • Publicēts Vide

Iespējams, beidzamajā laikā ne viens vien ir dzirdējis vai kaut kur lasījis par Latvijas iespējām veicināt oglekļa mazietilpīgu attīstību. Kā sarunā ar “Rīgas Apriņķa Avīzi” skaidroja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Klimata pārmaiņu departamenta direktora pienākumu izpildītājs Raimonds Kašs, tā ir saimnieciskā darbība un dzīve, kura nav balstīta galvenokārt uz fosilo kurināmo – oglēm, naftu, dabasgāzi. Tā ir ilgtspējīga vides, ekonomiskā un sociālā attīstība, kas skar teju visas mūsu dzīves jomas.

Lasīt vairāk...

SPKC: Daugavpilī mirusī sieviete ar trakumsērgu nav inficējusies Latvijā

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) piektdien saņēmusi no Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta “BIOR” informāciju, kas apliecina, ka Daugavpilī mirušai pacientei konstatētais trakumsērgas vīruss ģenētiski pieder vīrusiem, kas cirkulē Āzijā. Līdz ar to ir apstiprinājusies versija, ka sieviete ar trakumsērgu nav inficējusies Latvijā.

Lasīt vairāk...

VARAM izstrādāts likumprojekts par Rīgas domes atlaišanu

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) ir izstrādāts likumprojekts par Rīgas domes (RD) atlaišanu. Jaunās RD vēlēšanu  datums likumprojektā noteikts 2020.gada 29.februārī, bet atkarībā no Saeimas lēmuma tas var tikt precizēts. Līdz jaunā domes sasaukuma pirmajai sēdei likumprojekts paredz RD iecelt pagaidu administrāciju.

Lasīt vairāk...

Pie Baltās kāpas Saulkrastos atklās koka pastaigu laipu

Sestdien, 7. decembrī, plkst. 12.00 Saulkrastos notiks pastaigu laipas atklāšana. Laipas sākums atrodas pie Baltās kāpas, un tā stiepjas līdz Bērzu ielai, nodrošinot pastaigu 240 m garumā. Laipas sākuma punktā izveidota koka platforma un mulčēts celiņš. Projekta ietvaros Saulkrastu novada teritorijā uzstādīti arī četri informatīvie stendi un sešas jaunas norādes.

Lasīt vairāk...

Foto: Olaines Vēstures un mākslas muzejs gatavs pārsteigt ar līdz šim neredzētām un modernām ekspozīcijām

5.decembrī apmeklētājiem durvis atkal vēra Olaines Vēstures un mākslas muzejs, kuram 2019.gads bija lielu pārmaiņu gads. Muzejs uz rekonstrukcijas laiku bija slēgts kopš 2019. gada janvāra. Pārcelšanās process, ekspozīciju un zinātnisko plānu izstrādes un dizaina risinājumu konceptu izstrādes veidotas, sadarbojoties ar SIA “Inra dizains”, SIA “LowTech”, SIA “Story Hub” un SIA “Solavi”. Īpatnēji ir tas, ka muzejs atrodas daudzdzīvokļu mājas pirmajā stāvā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.