Menu
 

Piektdiena, 18 Oktobris 2019

Levits: Tiesu darbu var vērtēt kritiski, bet tas jādara argumentēti

Tiesnešiem ir jāspēj vieglā, uztveramā un saprotamā veidā skaidrot tiesas darbu, vienlaikus spriežot tiesu tā, kā, viņaprāt, tas būtu pareizi un taisnīgi, neraugoties uz sabiedrības viedokli, šodien grāmatas "Tiesas un mediju komunikācija. Sabiedriskā viedokļa un mediju ietekme uz taisnīgu tiesu" atvēršanas svētkos sacīja Valsts prezidents Egils Levits.

Lasīt vairāk...

Reģionālie autoceļi tiek aprīkoti ar atstarojošiem signālstabiņiem, arī Pierīgā

Lai uzlabotu satiksmes drošību uz valsts autoceļiem vairāk nekā 30 valsts reģionālo autoceļu posmi tiek aprīkoti ar atstarojošiem signālstabiņiem, kas diennakts tumšajā laikā ļauj autovadītājiem labāk orientēties uz ceļa. Pēc VAS “Latvijas Valsts ceļi” datiem, stabiņi tiek uzstādīti 43 posmos uz 27 reģionālajiem autoceļiem, gandrīz 1000 km kopgarumā.

Lasīt vairāk...

Viedoklis. Juceklis pilsētā

Pilsēta bez kūsājošas dzīvības nav iedomājama. Mēs visi kā skudriņas tekalējam savās ikdienas gaitās, katrs izvēloties savu pārvietošanās veidu – kā gājēji, kā velosipēdisti vai kā autovadītāji. Visas šīs grupas pilsētā savstarpēji mijiedarbojas, neaizmirstot viens uz otru ik pa laikam uzmest ļaunu aci un izteikt indīgu piezīmi.

Lasīt vairāk...

Akcijas laikā 67% iestāžu un bibliotēku klientu saņēmuši konsultācijas par e-pakalpojumiem

No 30.septembra līdz 4.oktobrim Latvijā noritēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) organizētā akcija “Dienas bez rindām”, kuras laikā vairāk nekā 67% iestāžu un bibliotēku klientu saņēmuši konsultācijas par e-pakalpojumu izmantošanu. Starp pašvaldību iestādēm vieni no aktīvākajiem dalībnieki bijuši Ikšķiles novada domē.

Lasīt vairāk...

Eksperte: 2020.gada budžets ir prātīgs un ticams

Pagājušajā nedēļā Ministru kabinets ārkārtas sēdē akceptēja 2020. gada valsts budžeta projektu. Saskaņā ar to valsts kopējā budžeta ieņēmumi nākamgad plānoti 9,894 miljardu eiro apmērā, izdevumi – 10,002 miljardu eiro apmērā. Lai gan šis ir lielākais budžets Latvijas vēsturē, vienlaikus tas ir arī viens no prātīgākajiem. Budžets, salīdzinot ar 2012. vai 2013. Gadu, ir dubultojies, tomēr vienlaikus pieaugums ir pakāpenisks, bez būtiskiem lēcieniem, kas liek domāt – budžets ir ļoti ticams.

Lasīt vairāk...

KNAB izmeklē kriminālprocesu pret lielvārdiešiem labi zināmo Ilgoni Igauni

Šonedēļ Latviju pāršalca ziņa, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizdomās par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu aizturējis Salaspils pašvaldības uzņēmuma “Valgums-S” valdes locekli Ilgoni Igauni. Šī valsts amatpersona ļoti labi pazīstama arī lielvārdiešiem, jo I.Igaunis no 2011. līdz 2014.gadam vadīja Lielvārdes novada pašvaldības uzņēmumu “Lielvārdes Remte”.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.