Menu
 

Otrdiena, 15 Oktobris 2019

Turpinās pelēko kāpu atjaunošanas darbi Carnikavas novadā

2019. gada otrajā pusē Carnikavas novadā projekta “LIFE CoHaBit” projekta “Piekrastes biotopu aizsardzība dabas parkā “Piejūra”” ietvaros dabas parka piekrastes posmos no Garupes līdz Carnikavai (Laivu ielai) un no Gaujas grīvas līdz Lilastes grīvai tiek veikta pelēko kāpu biotopa atjaunošana ārpus meža zemes. Darbus plānots pabeigt līdz ziemai.
Lasīt vairāk...

Veidos kopīgu tūrisma piedāvājumu – "Apkārt Rīgai"

Ar mērķi attīstīt un pilnveidot vienotu tūrisma produktu piedāvājumu vietējiem un ārvalstu tūristiem, sadarbojoties Rīgas apkārtnes vietējām rīcības grupām, novadu pašvaldībām un tūrisma pakalpojumu sniedzējiem, tika sagatavots projekts “Apkārt Rīgai – vienots tūrisma piedāvājums”. 15. oktobrī Olaines 1. vidusskolā visas 20 projektā iesaistītas puses parakstīja sadarbības līgumu, šādi apstiprinot reģiona vienoto interesi par tūrisma attīstību.

Lasīt vairāk...

Normunds Rutulis: "Dzīve ir skaista, ja proti to novērtēt!"

Koncerttūrē "Man nav žēl" dziedātājs Normunds Rutulis 18. oktobrī plkst. 19.00 viesosies Ādažu Kultūras namā un 20. oktobrī plkst. 15.00 Rīgā, VEF Kultūras pilī. Dinamiski un atraktīvi, mijoties astoņu popbaleta dejotāju priekšnesumiem un efektīgām gaismu un lāzeru spēlēm un neierastām 3D vizualizācijām, izskanēs Raimonda Paula jaunie skaņdarbi, kā arī sen zināmi un klausītāju iemīļoti hiti.

Lasīt vairāk...

Foto: Vairāki titulēti orientieristi un skrējēji startējuši "Inov-8 Latvia Trail Race" Inciemā

  • Publicēts Sports

Vairāki titulēti orientieristi un skrējēji svētdien Inciemā piedalījās šī gada otrajās taku skriešanās sacensībās ar īpaši izveidotu trasi “Inov-8 Latvia Trail Race”, ko rīkoja “Latvia Trailrace”. Garākajā – “OS veikala” 15,4 km – distancē uzvarēja Latvijas labākā orientieriste Sandra Grosberga un šī gada Latvijas vicečempions 10 000 m Kristaps Bērziņš, bet 7,5 km “Suunto” distancē pirmo vietu ieguva pasaules kausa posma uzvarētājs taku skriešanā Andris Ronimoiss un 2018. gada Latvijas čempione taku skriešanā Anete Švilpe, informē organizatoru pārstāvis Ivars Bācis.

Lasīt vairāk...

Saulkrasti pieprasa savu novadu

Saulkrastu novada domes deputāti, izvērtējot Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) sagatavoto administratīvi teritoriālās reformas (ATR) modeli, kurā paredzēts apvienot Ādažu, Carnikavas, Saulkrastu un Sējas novadu, ir nosūtījuši VARAM vēstuli ar aicinājumu par Saulkrastu novada izveidi, kurā būtu apvienots Saulkrastu novads, Sējas novads, Skultes pagasts, Vidrižu pagasts un Liepupes pagasts.

Lasīt vairāk...

Septembrī "Olainfarm" apgrozījums palielinājies par 30%

AS “Olainfarm” provizoriskie dati par konsolidēto apgrozījumu šī gada septembri uzrāda 30% pieaugumu salīdzinoši ar iepriekšēja gada septembri, un sastādīja 12,4 milj. eiro. Savukārt konsolidētie rezultāti par deviņiem mēnešiem norāda uz apgrozījumu 98,8 milj. eiro apmērā, kas ir 11% palielinājums pret tādu pašu periodu pagājušajā gadā. Īpaši straujš apjomu pieaugums bija Ukrainas, Kazahstānas un Uzbekistānas tirgos. “Olainfarm” grupas produkcija deviņu mēnešu laikā tika pārdota 54 pasaules valstīs.

Lasīt vairāk...

Nobirušo lapu savākšana novados

Ko darīt ar nokritušo un savākto lapu kaudzēm? Vēl jo vairāk situācijā, kad īpašumu sakopšana vairākos novados paredzēta saistošajos noteikumos… Galu galā tas būtu viens loģisks rudens darbs. Te arī jānorāda, ka lapu dedzināšana nebūtu pieļaujama, savukārt neglītas lapu kaudzes iepriekšējos gados vietām bija redzamas līdz pat pavasarim. Interesējoties vairākos Pierīgas novados, "Rīgas Apriņķa Avīze" noskaidroja, ka lapu savākšanas organizēšanā dažādās pašvaldībās ir gan līdzīgas, gan atšķirīgas nianses.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.