Menu
 

Otrdiena, 01 Oktobris 2019

Siguldā aizvadīts Latvijas čempionāts ātrajā šahā

  • Publicēts Sports

Šogad Siguldas 8. atklātajam čempionātam bija Latvijas 2019.gada ātrā šaha čempionāta statuss. Līdzīgi kā iepriekšējos septiņus gadus turnīram bija plašs starptautisks apmeklējums – 118 dalībnieki pārstāvēja septiņas valstis – Latviju, Lietuvu, Igauniju, Krieviju, Baltkrieviju, Somiju un Beļģiju, informēja sacensību direktors Visvaldis Gercāns.

Lasīt vairāk...

Siguldā un Ikšķilē norisināsies Atvērto durvju dienas sociālajos uzņēmumos

No 14. līdz 18.oktobrim Labklājības ministrija visā Latvijā izsludina Sociālās uzņēmējdarbības nedēļu, kas tiks atzīmēta ar dažādām aktivitātēm. Lai ikviens varētu iepazīties un izzināt klātienē, ko piedāvā un kā strādā sociālie uzņēmumi, no 15. līdz 17. oktobrim pirmo reizi šajos uzņēmumos norisināsies Atvērto durvju dienas ar moto “Iepazīsti sociālos uzņēmējus, kuri dara pasauli labāku!”. Atvērto durvju dienās pie sevis ciemos aicina 10 sociālie uzņēmumi, tostarp Ikšķilē un Siguldā.

Lasīt vairāk...

Eksperte: Klientam vienmēr nav taisnība

Septembrī Valsts kanceleja uzsāka Laba servisa kustības kampaņu. Tās laikā iedzīvotāji tika rosināti pievērst uzmanību klientu servisam valsts pārvaldē un balsot par labākajiem klientu apkalpošanas speciālistiem. Labs serviss, kā zināms, ir būtisks ne tikai valsts pārvaldē, bet arī privātajā sektorā. Lai nodrošinātu labu servisu ikvienā jomā, būtiskākais ir attieksme. Laiki, kad “klientam vienmēr bija taisnība” ir pagājuši.

Lasīt vairāk...

Laura Groza-Ķibere: "Spēlēju, dancoju" nav tikai stāsts par skaistu mīlestību un upurēšanos

“Pirmizrāde tuvojas, jāsāk svinēt,” smaidot pirms sarunas saka režisore Laura Groza-Ķibere. Ceturtdien, 26. septembrī uz Latvijas Nacionālās operas skatuves notika viņas jaunākā veikuma – Imanta Kalniņa operas “Spēlēju, dancoju” jauniestudējuma – pirmizrāde. Lauras iestudētās izrādes vairākkārt saņēmušas balvas – gan “Spēlmaņu nakts” balvu “Gada labākā izrāde”, gan Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio gada balvas “Kilograms kultūras”. Tās allaž mazliet provocējušas un sapurinājušas skatītājus. Laura pieļauj, ka šādu skatītāju reakciju varētu saņemt arī viņas iestudētā opera, kurā viņa kā režisore iekodējusi tās lietas un parādības, kas viņu pašlaik satrauc visvairāk.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.