Menu
 

Otrdiena, 22 Oktobris 2019

Otto Ozols. Saliekot punktus uz "i" par Kataloniju (1.daļa)

Šobrīd, kad Katalonijā atkal uzliesmojuši nemieri, daudzi mēģina saprast, kas tur īsti notiek. Spānijas mediji gadiem ilgi mērķtiecīgi ir izplatījuši dažādas baumas, sējuši šaubas un apzināti jaukuši cilvēkiem prātus. Ņemot vērā, ka esmu gadiem ilgi saistīts ar Kataloniju, daudz pētījis, tad mans uzdevums būtu dalīties ar savām zināšanām. Apzinos, ka ir lietas, kas cilvēkus pamatoti uztrauc, un nav godīgi pārmest neizpratni, ja nav pietiekami daudz skaidrots.

Lasīt vairāk...

"Eurostat": Latvija otrajā ceturksnī starp 14 ES valstīm ar budžeta pārpalikumu

Latvijā otrajā ceturksnī vispārējās valdības budžetā fiksēts pārpalikums attiecībā pret iekšzemes kopproduktu (IKP), tādējādi tai esot starp 14 Eiropas Savienības (ES) valstīm, kurās valsts ienākumi pārsnieguši izdevumus, liecina otrdien publicētie ES statistikas departamenta "Eurostat" jaunākie dati, kas apkopoti par 22 ES dalībvalstīm. Saskaņā ar tiem mūsu valsts budžeta pārpalikums aprīlī–jūnijā bija 0,1% no IKP.

Lasīt vairāk...

Juris Jansons: Bez sociālajām cilvēktiesībām politiskās zaudē jēgu

Nesen lasot filozofijas žurnāla “Logoss” šā gada trešo numuru, kura tēma ir “Karš”, secināju, ka mūsdienās ir smalki noteikts, ko karojošās puses nedrīkst darīt. Lieki teikt, ka juridiskās normas regulāri tiek pārkāptas, radot jautājumu par to jēgu. Līdzīgs iespaids dažkārt rodas, kad runa ir par cilvēktiesībām. Ar Latvijas Republikas tiesībsargu Juri Jansonu sarunājas Māris Zanders.

Lasīt vairāk...

Krievijas eksperte: Krievija ir pārmaiņu priekšvakarā

Krievija šobrīd ir nonākusi krustcelēs, kad liela daļa sabiedrības un tās elite apzinās, ka pašreizējā vara ir sevi izsmēlusi un tās politika ir novedusi strupceļā, jo tā būtībā nav reformējama, tomēr elite citu koncepciju piedāvāt nav spējīga un citu alternatīvu šobrīd nemaz nav, intervijā aģentūrai LETA norādīja prominentā Krievijas eksperte Lilija Ševcova.

Lasīt vairāk...

Novembra sākumā Ikšķilē norisināsies Pasaules kausa posms kamanu suņu sportā

  • Publicēts Sports

2. un 3. novembrī tūrisma, sporta un atpūtas kompleksa “Zilie kalni” apkārtnē otro gadu pēc kārtas notiks ļoti nozīmīgas sacensības kamanu suņu sportā bezsniega apstākļos – “Latvian Open”, kas būs arī IFSS (International Federation of Sleddog Sports) Pasaules kausa posms un ko rīko Latvijas Kamanu suņu sporta federācija ar Ikšķiles novada domes atbalstu. Šajās sacensībās visās četrās šī sporta veida kategorijās piedalīsies ap 130 sportistiem un vairāk nekā 200 suņu no 12 valstīm, ieskaitot ASV, informē organizatoru pārstāvis Ivars Bācis.

Lasīt vairāk...

Pārtikas ražotāji aicina Saeimu atbalstīt dzērienu depozīta sistēmas ieviešanu

Ņemot vērā ceturtdien, 24. oktobrī, paredzēto Saeimas plenārsēdi, kurā trešajā lasījumā izskatīs grozījumus Iepakojuma likumā, kas paredz Latvijā ieviest dzērienu depozīta sistēmu, pārtikas un dzērienu ražotāju organizācijas nosūtījušas kopīgu vēstuli Saeimas deputātiem ar aicinājumu atbalstīt ražotāju un tirgotāju pārvaldītu dzērienu depozīta sistēmu.

Lasīt vairāk...

Aptauja Inčukalnā. Vai ministram ir jāņem vērā iedzīvotāju aptaujas rezultāti?

Septembrī Inčukalna novadā tika veikta iedzīvotāju aptauja, kuras mērķis bija noskaidrot novada iedzīvotāju viedokli par Inčukalna novada nedalīšanu divās daļās un to pievienošanu citām administratīvajām teritorijām. Aptaujā kopumā piedalījās 475 novada iedzīvotāji jeb 28% Inčukalna novada iedzīvotāju, kuri piedalījās Eiropas Parlamenta vēlēšanās šā gada 25. maijā. Aptaujas rezultāti liecina, ka no 456 derīgajiem biļeteniem 82% jeb 373 iedzīvotāji ir pret Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pašlaik piedāvāto administratīvi teritoriālo reformu. Iedzīvotāji atbalsta nedalītu Inčukalna novadu un vēlas to saglabāt kā patstāvīgu teritoriālo vienību.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.