Menu
 

Ceturtdiena, 17 Oktobris 2019

Pētījums: Uzņēmēju vēlme un spēja aizņemties šogad sasniegusi rekordlīmeni

2019.gadā uzņēmumu spēja un vēlme aizņemties turpinājusi augt, sasniedzot pēdējo četru gadu laikā augstākos rādītājus, liecina Finanšu nozares asociācijas kreditēšanas indekss uzņēmējdarbības segmentā. To galvenokārt ietekmējusi valsts kopējā ekonomiskā izaugsme, kas, lai gan kļuvusi lēnāka, joprojām ir pozitīva un atspoguļojas IKP, uzņēmumu peļņas un uzkrātā kapitāla pieaugumā.

Lasīt vairāk...

Rumāņu viesi Siguldas novadā uzteic Latvijas izglītību

No 2. līdz 7. oktobrim Siguldas novadā viesojās desmit bērni un trīs skolotājas no Rumānijas. Tas bija noslēdzošais posms gadu ilgam “Erasmus+” projektam, ko vadīja Mores pamatskola. Mores pamatskolai tas bija pirmais šāda veida starptautiskas sadarbības projekts, un tajā piedalījās un uz Rumāniju devās arī bērni ar īpašām vajadzībām.

Lasīt vairāk...

Zaļā un Bordo karotīte – atpazīstamākās pārtikas kvalitātes zīmes Latvijā

Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas (LPUF) veiktā aptauja par pārtikas kvalitātes zīmēm Latvijā rāda, ka pārtikas kvalitātes zīmēm uzmanību pievērš 81% patērētāju, salīdzinot ar 75% pirms pusotra gada. Latvijas iedzīvotāju vidū atpazīstamākās kvalitātes zīmes ir Zaļā un Bordo karotīte – Zaļo karotīti atpazīst 92% (iepriekš 90%) patērētāju, bet Bordo karotīti – 56% (54%). Pēc tam seko tādas zīmes kā “Latvijas Ekoprodukts” un “Zaļā Ekolapiņa”.

Lasīt vairāk...

Jānis Bethers. Bailes no zaļās enerģijas

Enerģētikas nozarē pastāvīgi aktuāli ir jautājumi, kas saistās ar valsts klimata mērķu izpildi, energoneatkarību un izaicinājumu tuvāko desmit gadu perspektīvā lielāko daļu elektroenerģijas iegūt no atjaunīgiem energoresursiem. Neskatoties uz to, ka atbalsts jaunu zaļās enerģijas ražošanas projektu attīstībai Latvijā ir apstādināts jau 2012. gadā, iepriekš minēto mērķu sasniegšanai esam tuvāk nekā varētu sākotnēji šķist. Vienīgais, kas bremzē progresu ir pēdējos gados kultivētā negatīvā attieksme pret atjaunīgo energoresursu nozari.

Lasīt vairāk...

Ķekavā plāno izveidot multifunkcionālu sporta laukumu

Lai pilnveidotu brīvā laika pavadīšanas iespējas un uzlabotu veselīga brīvā laika pavadīšanas infrastruktūru, Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūra ir sagatavojusi projektu pieteikumu multifunkcionāla sporta laukuma seguma izveidei Ķekavā. Līdz šim Ķekavas novadā šādi laukumu segumi nav ierīkoti, šis būtu pirmais, kas ir īpaši svarīgi ziemas sporta veidu attīstībai Ķekavas novadā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.