Menu
 

Pirmdiena, 29 Aprīlis 2019

Eksperti: Studiju un studējošo kreditēšanas tendences liecina par nepieciešamību pēc uzlabojumiem

Nemainīgi sarūkošais studiju un studējošo kreditēšanas apjoms liecina par nepieciešamību šajā sistēma veikt izmaiņas un uzlabojumus, lai paplašinātu to studentu loku, kuri šādus kredītus var saņemt, secināja pirmdien Finanšu nozares asociācijas rīkotās diskusijas par studiju un studējošo kreditēšanas sistēmas nākotni Latvijā dalībnieki.

Lasīt vairāk...

Kaljulaida atstāj Rīgikogu sēžu zāli par vardarbību ģimenē aizdomās turēta EKRE ministra zvēresta laikā

Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida pirmdien atstājusi Rīgikogu sēžu zāli brīdī, kad jaunās valdības amata zvērestu parlamentam nodeva jaunās valdības ārējās tirdzniecības un informācijas tehnoloģiju ministrs Marti Kūziks, kas pārstāv Konservatīvo tautas partiju (EKRE) un tiek turēts aizdomās par vardarbību ģimenē, bet pats šīs apsūdzības noliedz.

Lasīt vairāk...

VARAM: Atbalstām iedzīvotāju viedokļa noskaidrošanu, bet pašvaldībām tas ir jādara likumīgi

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) atbalsta iedzīvotāju viedokļa noskaidrošanu par administratīvi teritoriālo reformu, bet aicina pašvaldības to darīt likumīgi, informēja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Jura Pūces (AP) padomniece komunikācijas un sabiedrisko attiecību jautājumos Agnese Vārpiņa.

Lasīt vairāk...

Diriģente Laura Leontjeva: Dziedi vietā, no kuras nāc!

Latvijas simtgades gads paliks labā atmiņā gan jauktajam korim “Anima”, gan tā vadītājai Laurai Leontjevai – iznāca kora pirmais kompaktdisks “Jūrd. Saknes. Roots”, koris piedalījās maestro Raimonda Paula un dzejnieka Jāņa Petera mūzikla “Māsa Kerija” skaņu celiņa radīšanā un festivālā “Porta” dziedāja kopā ar pasaules folkmūzikas zvaigzni Semu Lī. Novada dome kora māksliniecisko vadītāju pagājušajos valsts dibināšanas svētkos cildināja nominācijā “Kultūra”.

Lasīt vairāk...

Garo distanču skrējējas ieteikumi, kā pareizi gatavoties skrējienam

  • Publicēts Sports

Pavasarī notiek gada lielākie skriešanas svētki jeb Rīgas maratons – pilsēta piepildās ar skrējējiem un to atbalstītājiem. Un ne Rīgā vien – skriešanas kalendārs ir pilns ar interesantām sacensībām katrai gaumei – iespējams piedalīties pusmaratona un citu distanču sacensībās Daugavpilī, Aizkrauklē, Salaspilī, Rēzeknē, izbaudīt taku skrējienus, skrienot gar Babītes ezera krastiem un daudz kur citur. Tomēr, lai ko Jūs izvēlētos, pats svarīgākais ir - pareiza sagatavošanās.

Lasīt vairāk...

Šogad pieaudzis velosipēdu zādzību skaits

Lai gan velosezona oficiāli vēl nav sākusies, jau vērojams augsts velosipēdu zādzību skaita pieaugums. Valsts policijas dati liecina, ka šogad reģistrēti jau 267 velosipēdu zādzības gadījumi, kas ir par 38 gadījumiem vairāk nekā pērn šajā laika periodā. Saskaņā ar “ERGO” datiem arvien biežāk tiek saņemti arī apdrošināšanas atlīdzību pieteikumi par velo zādzībām – vidējā izmaksātā apdrošināšanas atlīdzība ir aptuveni 500 eiro.

Lasīt vairāk...

Pedagoģe: Jaunieši bieži izvēlas būt tālāk no cilvēkiem un tuvāk tehnoloģijām

Dažādās publikācijās un raidījumos nereti tiek diskutēts par to, kā skolotājiem būtu jāstrādā ar jauniešiem, lai veicinātu viņu interesi par mācībām, kas rezultētos ar labākām sekmēm. Ir būtiski atrast kopīgu valodu ar jauniešiem – galvenais, lai komunikācija ar jauniešiem būtu ātra, precīza un saprotamā valodā, jo jaunieši atrodas nemitīgā informācijas plūsmā un nereti vēlas būt tuvāk tehnoloģijām, nevis cilvēkiem.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.