Menu
 

Otrdiena, 02 Aprīlis 2019

LBL: "Carnikava" uzvar un beidz, "Ķekava" zaudē un turpinās

  • Publicēts Sports

Latvijas Basketbola līgā spēlējošie Pierīgas klubi otrdien aizvadīja izslēgšanas turnīru spēles. LBL otrās divīzijas ceturtdaļfināla otrajā mačā BK “Ķekava” piedzīvoja zaudējumu un sestdien aizvadīs izšķirošo spēli par iekļūšanu pusfinālā. LBL trešajā divīzijā par spīti uzvarai neveiksmi divu spēļu summā piedzīvoja BK “Carnikava” basketbolisti.

Lasīt vairāk...

Filma "Lote un pazudušie pūķi" ceļo pa pasaules kinofestivāliem

Trešā pilnmetrāžas animācijas filma par suņumeiteni Loti "Lote un pazudušie pūķi" pasaules pirmizrādi piedzīvoja šā gada februārī prestižajā Berlīnes kino festivālā, kur tā bija iekļauta "Generation" konkursā. No 1. līdz 6. aprīlim filmu izrāda Stokholmas starptautiskajā kino festivālā "Juniors", kura programmā iekļautas bērniem un jauniešiem veidotās filmas.

Lasīt vairāk...

Uzņēmējs: Salaspilij jākļūst par energoefektīvāko un zaļāko Pierīgas pilsētu

Lai gan kvalitatīvi energoefektivitātes projekti veicina gan novada sakopšanu, gan samazina pašvaldības komunālo maksājumu izdevumus nākotnē, šobrīd reti kura pašvaldība bez valsts grantu finansējuma spēj pilnībā finansēt visus nepieciešamos energoefektivitātes pasākumus. Taču, neskatoties uz to, ir pašvaldības, kuras nosiltinājušas teju visus daudzdzīvokļu namus, un ir tādas, kas tikai sāk "ieskrieties". Par Salaspils "ieskriešanās" ilgumu un riskiem māju siltināšanā, kā arī nākotnes izaicinājumiem kļūt zaļākajai un energoefektīvākajai pilsētai Pierīgā Imanta Liepas sarunā ar Salaspils uzņēmēju Normundu Teteri.

Lasīt vairāk...

Jūrmalā konferencē par Baltijas jūras mazajām ostām piedalīsies vairāk nekā 70 dalībnieku

Latvijas prezidentūras Baltijas jūras valstu padomes (BJVP) Ilgtspējīgas jūrlietu ekonomikas ekspertu grupas ietvaros 2019. gada 3. un 4. aprīlī Jūrmalā notiks konference “Ilgtspējīgas jūrlietu ekonomikas attīstība: Baltijas jūras reģiona mazo un vidējo ostu iespējas un izaicinājumi”. Tā tiek organizēta sadarbībā ar BJVP sekretariātu un Eiropas Komisijas Jūrlietu un zivsaimniecības ģenerāldirektorātu, informē Satiksmes ministrijas Komunikācijas nodaļas pārstāvis Valters Ūdris.

Lasīt vairāk...

Dzintris Kolāts: Labdabīga ironija veicina iecietību

"Vikipēdija" apgalvo, ka 1. aprīlis kā joku diena Rietumu kultūrā parādās jau Džefrija Čosera "Kenterberijas stāstos", tātad 14. gadsimtā. Lai kā arī būtu, daudzās valstīs par īsto dienu izjokošanai uzskata 1. aprīli, citās, piemēram, Dienvidamerikā, citu datumu, tomēr īpaša diena jokiem atvēlēta ir arī tur. 1. aprīļa priekšvakarā ar publicistu DZINTRI KOLĀTU pavisam nopietni sarunājas Māris Zanders.

Lasīt vairāk...

Aicina iesaistīties labdarības akcijā "Paēdušai Latvijai"

Sestdien, 6. aprīlī, no plkst. 11.00 līdz 21.00 “Rimi” veikalos Rīgā, Mārupē, Ādažos, Salaspilī, Ogrē, Olainē, Valmierā, Cēsīs, Siguldā, Madonā un citviet jau septīto reizi norisināsies labdarības akcija “Paēdušai Latvijai”. Tās laikā ikviens aicināts papildu saviem ikdienas pirkumiem iegādāties produktus un piepildīt pārtikas paku, lai palīdzētu trūkumā nonākušajiem – ģimenēm ar bērniem, senioriem un personām ar invaliditāti.

Lasīt vairāk...

Jūrmalā gaidāms Jāņa Lūsēna "Kino un teātra mūzikas" koncerts

2019. gadā Dzintaru koncertzāle un Latvijas Nacionālā teātra izpilddirektors Ojārs Rubenis aicina klausītājus uz jaunu koncertu ciklu “Kino un teātra mūzika”. Šie koncerti iecerēti kā sirsnīgas sarunas ar populāriem un tauta iemīļotiem komponistiem par viņu radīto mūziku leģendārām 20. gadsimta izrādēm un kinofilmām. Koncertos būs iespēja tikties ne tikai ar komponistiem, bet arī kinofilmu aktieriem, mūziķiem un dziedātājiem, informē Dzintaru koncertzāles sabiedrisko attiecību vadītājs Mārtiņš Pučka.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.