Menu
 

Pirmdiena, 08 Aprīlis 2019

Olaines skolēniem lieliski rezultāti Latvijas Skolu šaha olimpiādes Vidzemes finālā

  • Publicēts Sports

Latvijas Skolu šaha olimpiādes Vidzemes reģiona finālā Valmierā pārliecinoši labākie bijuši Olaines skolēni. Turnīrā bija pulcējušies 67 jaunie šahisti no Valkas, Valmieras, Straupes, Ogres, Laurenčiem, Cēsīm, Siguldas, Limbažiem, Olaines, Mārupes un Ādažiem, labākie no viņiem turpinās cīņas Latvijas Skolu šaha olimpiādes finālā Rīgā, kurā spēlēs ap 300 jauniešu.

Lasīt vairāk...

Liesma Mortuzāne Saulkrastos: Medmāsas darbs der tiem, kuri mīl cilvēkus

Grūti pat iedomāties slimnīcu, poliklīniku vai citu medicīnas iestādi bez medicīnas māsām, kurām tā piestāv vārds “māsiņas”. Grūti pat iedomāties slimnīcu, poliklīniku vai citu medicīnas iestādi bez medicīnas māsām, kurām tā piestāv vārds “māsiņas”. Lai pateiktu paldies par nevainojamu ikdienas darbu, pagājušogad, valsts dibināšanas gadadienā, Saulkrastu slimnīcas medmāsa Liesma Mortuzāne saņēma novada domes Atzinības rakstu nominācijā “Medicīna”. Saulkrastu slimnīca jau 30 gadus ir viņas pirmā un joprojām vienīgā darbavieta.

Lasīt vairāk...

Lielajā ģildē skanēs Holivudas kinomūzika Kristīnes Balanas, Jāņa Liepiņa un LNSO atskaņojumā

12.aprīlī plkst. 19.00 savu atgriešanos uz Lielās ģildes skatuves piedzīvos viens no latviešu jaunās paaudzes talantīgākajiem  diriģentiem Jānis Liepiņš un vijolspēles virtuoze Kristīne Balanas, lai kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri atskaņotu komponista Ērika Volfganga Korngolda kinomūziku, kas pārtapusi Vijolkoncertā, amerikāņu agrīnā modernista Čārlza Aivsa “Neatbildēto jautājumu” un franču romantisma pārstāvja Sezāra Franka aizkustinoši skaisto Simfoniju reminorā.

Lasīt vairāk...

Viedoklis. Veselības aprūpe – vai tiksim augstākā līmenī?

Veselības aprūpes sistēma Latvijā ir attīstījusies kā pa celmiem un ir ļoti bēdīgi, ka gandrīz 30 gadus pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas tajā joprojām nav kārtības. Iepriekšējā valdība pacientu un mediķu spiediena un slikto sabiedrības veselības rādītāju dēļ bija spiesta pievērsties veselības aprūpes degošākajiem jautājumiem, tomēr veltīja tiem fragmentāru uzmanību.

Lasīt vairāk...

Latvijas Banka izlaidīs kolekcijas monētu "Kaķīša dzirnavas"

Ceturtdien, 11. aprīlī, Latvijas Banka izlaidīs latviešu dzejnieka, prozaiķa un politiķa Kārļa Skalbes (1879–1945) daiļradei veltītu sudraba kolekcijas monētu "Kaķīša dzirnavas". Jauno monētu no plkst. 8.30 varēs iegādāties Latvijas Bankas kolekcijas monētu un citu numismātikas produktu iegādes vietnē e-monetas.lv un Latvijas Bankas kasēs Rīgā un Liepājā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.