Menu
 

Trešdiena, 03 Aprīlis 2019

Saeima pieņem šā gada budžetu, noraidot visus opozīcijas priekšlikumus

Saeima trešdien pieņēma šā gada valsts budžetu, noraidot visus opozīcijas priekšlikumus budžeta likumam. Budžetu atbalstīja 59 parlamentārieši, pret balsoja 34 deputāti. Budžetu atbalstīja koalīcijas deputāti, bet pret balsoja opozīcija, kā arī "KPV LV" iekšējie opozicionāri - Linda Liepiņa, Karina Sprūde un Didzis Šmits. Savukārt Janīna Jalinska (ZZS) balsojumā nepiedalījās.

Lasīt vairāk...

Salaspils skolotāja saņem pateicību par līdzdalību programmas "Mana Latvija. Dari digitāli!" aktivitātēs

Lai veicinātu sabiedrības zināšanas un prasmes dzīves situāciju risināšanā elektroniski, pērn aprīlī tika uzsākta integrētā mācību un komunikācijas aktivitāšu programma “Mana Latvija. Dari digitāli!”. Programmas gada jubilejas pasākumā tika novērtēti gada laikā sasniegtie rezultāti un atklāta komunikācijas kampaņa “E-adrese – digitālā pastkastīte – vienota un droša saziņa ar valsti!”.

Lasīt vairāk...

Ekonomists: Eirozonas rūpnieciskā recesija Latvijas ražotājus pagaidām nav skārusi

Šī gada sākums Latvijas rūpniecībā nav bijis īpaši iepriecinošs un februārī rūpniecības ražošanas apjomi Latvijā sarukuši par 3,2% salīdzinājumā ar iepriekšējā gada attiecīgo mēnesi, liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija. Līdz ar to šī gada pirmajos divos mēnešos kopumā ražošanas apjomi Latvija ir kritušies par 2,2%, taču šis negatīvais rezultāts pamatā ir noticis vienreizēju faktoru dēļ.

Lasīt vairāk...

Turaidas muzejrezervāts aicina uz pavasara konferenci – Informācijas dienu

Šā gada nozīmīgākais notikums Turaidas muzejrezervātā būs ekspozīcijas “Ceļā uz Latvijas valsti. Klaušinieks. Saimnieks. Pilsonis” atvēršana 4. maijā – Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā. Gatavojoties šim notikumam un vasaras sezonai, 6. aprīlī plkst. 10.00 Turaidas muzejrezervāts aicina ikvienu interesentu, bet jo īpaši tūrisma nozares pārstāvjus, uz pavasara konferenci – Informācijas dienu.

Lasīt vairāk...

Filma "Tēvs Nakts" iekļauta Maskavas kinofestivāla galvenā konkursa skatē

Režisora Dāvja Sīmaņa Simtgades filma “Tēvs Nakts” (“The Mover”) starptautisko pirmizrādi piedzīvos galvenā konkursa skatē Maskavas 41. Starptautiskajā kinofestivālā, kas norisināsies no 18. aprīļa līdz 25. aprīlim. Pirms trim gadiem Dāvis Sīmanis ar debijas spēlfilmu “Pelnu sanatorija” jau piedalījās Maskavas Starptautiskajā kinofestivālā.

Lasīt vairāk...

Uz gadu atliek pienākumu pašvaldībām konkrētos gadījumos piedalīties privātās pamatizglītības finansēšanā

Pienākums pašvaldībām konkrētos gadījumos piedalīties privātās pamatizglītības finansēšanā stāsies spēkā 2020.gada 1.septembrī, paredz šodien Saeimā galīgajā lasījumā pieņemtie grozījumi Izglītības likumā, kas ietilpst 2019.gada budžeta likumprojektu paketē. Iepriekš likumā bija paredzēts, ka šī norma stāsies spēkā 2019.gada 1.septembrī.

Lasīt vairāk...

Par vairāk nekā 300 viltotu personu apliecinošu dokumentu realizāciju aizturēti divi vīrieši

Aizdomās par viltotu personas apliecinošu dokumentu un citu viltotu dokumentu izgatavošanu un realizāciju starptautiskā mērogā Valsts policija aizturējusi divus Latvijas valsts piederīgos. Izmeklēšanā noskaidrots, ka ilgstošā laika periodā realizēti vismaz 300 viltoti dokumenti uz dažādām valstīm gan Eiropas Savienībā, gan ārpus tās.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.