Menu
 

Trešdiena, 25 Novembris 2020

Noteikti papildu drošības pasākumi sabiedriskajā transportā pašvaldībās ar augstākiem Covid-19 saslimstības rādītājiem

Pašvaldībās, kur kumulatīvās saslimstības rādītājs par 50% pārsniegs valsts vidējo rādītāju, ir noteikti papildu drošības pasākumi, tai skaitā arī pilsētas sabiedriskajā transportā. Satiksmes ministrijā informēja ka pilsētas sabiedriskajā transportā pasažieru skaits nedrīkstēs pārsniegt 50% no tā ietilpības.

Lasīt vairāk...

Vecāku "WhatsApp" grupas: palīgrīks vai negāciju izlādes vieta?

Mūsdienu tehnoloģiju iespējas ļauj vecākiem arvien vairāk iesaistīties bērnu skolas dzīvē – tiešsaistē redzamas sekmes, reāllaika paziņojumi par uzvedību, kā arī uzdotie mājasdarbi, savukārt, par teju neatņemamu ikdienas saziņas rīku ir kļuvušas klases vecāku "WhatsApp" grupas. Tās ļauj pieaugušajiem operatīvi sazināties ar citiem vecākiem un pedagogiem, taču nereti raisa arī konfliktsituācijas un pārpratumus.

Lasīt vairāk...

Valsts policija: Aktivizējušies e-pastu krāpnieki, kuri piedāvā saņemt lielu mantojumu

Šobrīd aktivizējušies krāpnieki, kuri pie potenciālajiem upuriem vēršas ar e-pastu starpniecību. Proti, noziedznieki nosūta interneta lietotājiem e-pasta vēstules, kurās informē par lielu mantojumu. Tā saņemšanai adresātiem tiek prasīts veikt dažādas procedūras, piemēram, aizpildīt anketas, nosūtīt pases datus, bankas konta datus u.tml., kā arī segt dažādas it kā ar mantojuma saņemšanu saistītas izmaksas. Valsts policija aicina iedzīvotājus nebūt pārlieku uzticīgiem komunicējot ar nepazīstamiem cilvēkiem, nevērt vaļā aizdomīgu e-pasta vēstuļu pielikumus, un ievērot citus drošības pasākumus!

Lasīt vairāk...

25 Siguldas skolēnu vecāki uzsāk vecāku izglītības programmu

Siguldas Valsts ģimnāzija sadarbībā ar fondu “Plecs” divdesmit pieciem Siguldas izglītības iestāžu skolēnu vecākiem nodrošina iespēju piedalīties “Vecāku izglītības programmā”, liecina informācija novada pašvaldības vietnē. Programmas mērķis ir ikkatram vecākam sniegt iespēju apgūt praktiski pielietojamas prasmes un jaunākajos zinātniskajos pētījumos balstītas zināšanas, kas nepieciešamas, lai sekmīgi audzinātu savus bērnus un iemācītos veidot uzticības pilnas attiecības caur drošo piesaisti.

Lasīt vairāk...

Sākas ģeotehniskās izpētes darbi "Rail Baltica" trases posmā no Igaunijas robežas līdz Vangažiem

No šī gada novembra līdz 2021. gada beigām “Rail Baltica” dzelzceļa posmā no Latvijas/Igaunijas robežas līdz Vangažiem noritēs ģeotehniskās izpētes darbi. Minētais dzelzceļa posms skar Salacgrīvas, Limbažu, Sējas, Inčukalna un Vangažu pašvaldības. Izpēti Inčukalna un Sējas novados veiks SIA “Vides Konsultāciju Birojs”.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.