Menu
 

Pirmdiena, 09 Novembris 2020

Daces Pūces pilnmetrāžas spēlfilma "Bedre" ieguvusi galveno balvu Lībekas kinofestivālā

Režisores Daces Pūces pilnmetrāžas debijas spēlfilma “Bedre” (“The Pit”) piedzīvojusi pasaules pirmizrādi un saņēmusi galveno balvu – Grand Prix kā labākā pilnmetrāžas spēlfilma – Lībekas kinofestivālā Vācijā. Festivāls šogad notika 62. reizi, un pirmo reizi tā vēsturē galveno balvu saņēmusi filma no Latvijas. Pirmizrādi Latvijā filma “Bedre” piedzīvos 2021. gada rudenī.

Lasīt vairāk...

Izstrādāta pašvaldību reformas ģeotelpiskās plānošanas platforma

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) sadarbībā ar “Karšu izdevniecību Jāņa sēta” (“Jāņa seta”) radījusi tiešsaistē pieejamu pašvaldību reformas ģeotelpiskās plānošanas platformu. 12.novembrī tiešsaistes pasākumā notiks šīs platformas prezentācijas pasākums, kur piedalīsies ministrs Juris Pūce (AP!) un ekonomģeogrāfs Jānis Turlajs.

Lasīt vairāk...

Vecāku organizācija "Mammamuntetiem.lv" ceļ trauksmi par skolēnu paciņu saturu

Cukurs un milti, nevis augļi un dārzeņi ir pamats, kas veido lielu daļu skolu sarūpēto paciņu skolēniem attālinātās mācīšanās laikā. Lai situāciju mainītu, vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” kopā ar uztura speciālistiem analizē skolēnu paciņu saturu un izstrādā citus – uzturvielām bagātākus – risinājumus. Skolas aicinātas iesaistīties!

Lasīt vairāk...

Ekonomists: Zema patēriņa cenu inflācija Latvijā saglabāsies līdz 2021. gada pavasarim

Oktobrī Latvijā turpinājās neliels patēriņa cenu kritums un zema inflācija Latvijā, visticamāk, saglabāsies līdz nākamā gada pavasarim. Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija, oktobrī salīdzinājumā ar septembri patēriņa cenas Latvijā samazinājās par 0,1 %, savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu patēriņa cenas saruka par 0,7 %. Deflācija šobrīd vērojama arī eirozonā kopumā, kur patēriņa cenas oktobrī samazinājās par 0,3 % salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu.

Lasīt vairāk...

Kampaņā vērš uzmanību uz izlietoto bateriju un akumulatoru šķirošanas nepieciešamību

  • Publicēts Vide

Lai veicinātu sabiedrības informētību par bateriju negatīvo ietekmi uz vidi, kā arī veicinātu to šķirošanu, “Latvijas Zaļais punkts” sadarbībā ar vides apsaimniekošanas uzņēmumu SIA “Eco Baltia vide” un citiem partneriem sāk kampaņu “Neindē dabu – tā saindēs tevi!”. Tās ietvaros iedzīvotāji aicināti atbildīgi izturēties pret apkārtējo vidi un atbrīvoties no baterijām un akumulatoriem, nogādājot tos speciālajos šķirošanas punktos, kas pieejami visā Latvijā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.