Menu
 

Ceturtdiena, 12 Novembris 2020

Baltkrievijā miris drošības spēku piekauts Minskas iedzīvotājs

Baltkrievijā ir miris drošības spēku piekauts Minskas iedzīvotājs Ramans Bandarenka, kurš pēc piekaušanas bija ievietots slimnīcas intensīvās aprūpes nodaļā, ceturtdien ziņoja neatkarīgais telenakāls "Belsat".

31 gadu vecais Bandarenka dzīvoja mājā pie tā sauktā "Pārmaiņu laukuma" un trešdienas vakarā iznāca pagalmā, lai noskaidrotu, kas notiek, kad drošības spēku pārstāvji civildrēbēs noņēma baltsarkanbaltās lentes. 

Drošībnieki viņu aizturēja un pēc tam piekāva mikroautobusā un Iekšlietu ministrijas nodaļā. Bandarenka pēc piekaušanas bezsamaņā atradās reanimācijā slimnīcā un tur nomira.

Ziņu par Bandarenkas nāvi vairākiem medijiem apstiprināja viņa māsa.

"Vakar ap plkst.22 mūsu pagalmā ienāca cilvēki civildrēbēs - divas vai trīs sievietes un  septiņi vīrieši. Viņi sāka griezt lentes," stāstīja vietējā iedzīvotāja Jūlija, kas bija notikuma aculieciniece.

Aculieciniece pastāstīja, ka pagalmā iznāca arī Bandarenka, kurš mēģināja pārtraukt kāda vīrieša sarunu ar vienu no atnākušajiem drošībniekiem civildrēbēs. Drošībnieki piespieda viņu pie zemes, bet pēc tam iemeta mikroautobusā, kas uzreiz aizbrauca.

"Es domāju, ka Ramans tika piekauts vai nu busiņā, vai milicijas nodaļā," piebilda aculieciniece.

Bandarenka tajā pašā naktī tika ievietots slimnīcā ar smadzeņu tūsku, slēgtu galvaskausa-smadzeņu traumu, subdurālām hematomām, sasitumiem un nobrāzumiem. Viņam tika veikta operācija, kas ilga vairākas stundas, bet viņš ceturtdien nomira.

"Izsaku līdzjūtību baltkrievu jaunieša Ramana Bandarenkas, kuru brutāli piekāva Aleksandra Lukašenko rokaspuiši, ģimenei un draugiem. Eiropas Savienībai (ES) ir jānosaka papildu sankcijas tiem, kas izdara šādus noziegumus, un viņus vajag saukt pie atbildības tiesā," tviterī paziņoja Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

"Esmu šokēts par Ramana Bandarenkas nāvi. Izsaku visdziļāko līdzjūtību viņa ģimenei un draugiem. Ramanam bija tikai 31 gads. Satriecošs režīma cinisms un nežēlība un trula ignorance par tautas centieniem pēc pārmaiņām," tvītoja Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs.

Baltkrievijā pēc prezidenta vēlēšanām notiekošajos mierīgajos protestos ir zaudējuši dzīvību vēl vismaz četri cilvēki. 

Lasīt vairāk...

Šoruden klientiem tiks nodotas vēl 40 elektromobiļu ātrās uzlādes stacijas

Šajās dienās Latvijas elektroautomobiļu ātrās uzlādes tīklu “e-mobi” papildinās vēl 40 jaunas stacijas. Kā informēja Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD), turpinot sistēmas attīstību, 12. novembrī darbu sāk 21 jauna stacija, bet līdz mēneša beigām tiks atklāti pārējie 19 uzlādes punkti. Tādējādi būs nodrošināta ērta elektromobiļu pārvietošanās visā Latvijas teritorijā – e-spēkratus varēs “uztankot” 112 “e-mobi” tīkla stacijās.

Lasīt vairāk...

Foto: Siguldā atzīmē Lāčplēša dienu

11.novembrī, godinot brīvības cīņās kritušos un atzīmējot Lāčplēša dienu, Siguldas pils kvartālā iedzīvotāji nolika piemiņas svecītes. Bija arī iespēja aizdegt līdzpaņemtās lāpas kādā no pils kvartālā esošajiem ugunskuriem, lai dotos savā individuālajā lāpu gājienā.

Lasīt vairāk...

Foto: Ādažu bāzē atklāj Eiropā pirmo aizsardzības inovāciju 5G testa vidi

Ceturtdien Ādažu bāzē aizsardzības ministrs Artis Pabriks, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš un uzņēmuma "Latvijas Mobilais Telefons" prezidents Juris Binde atklāja pirmo 5G testa vidi Eiropā, kurā jau šobrīd izvērsts 5G tīkls ar pārvietojamo 5G bāzes staciju, radot ekosistēmu jaunās paaudzes bezvadu tehnoloģiju attīstīšanai un izmēģināšanai, pavēstīja Aizsardzības ministrijā.

Lasīt vairāk...

Florbola savienības prezidents: Profesionālie līgumi komandās nozīmē, ka sportisti viens otru neaplipina, nākot no 20 dažādām darbavietām

  • Publicēts Sports

Florbola klubiem šobrīd izskatot iespējas noslēgt līgumus ar spēlētājiem par atlīdzību un sezonas turpināšanu, līgumu būtība slēpjas sportistu izolēšanā ar iespēju neinficēt citam citu, sarunā ar ziņu aģentūru LETA trešdien teica Latvijas Florbola savienības (LFS) prezidents Ilvis Pētersons.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.