Menu
 

Sestdiena, 14 Novembris 2020

Anna Madara Pērkone: Manas mājas ir Nīderlandē un Latvijā

Viņas balss ir dzirdama daudzu valstu radiostacijās. Viņas vārds ir izskanējis tuvu un tālu. ANNNA jeb īstajā vārdā Anna Madara Pērkone. Jauna un kaislīga sieviete, kura devās prom no Latvijas, lai mācītos universitātē Nīderlandē, bet atrada sevi mūzikā. Stāstu sērija “Ievērojami cilvēki Pierīgas pilsētās” šajā reizē iepazīstinās ar mūziķes Annas stāstu, par viņas bērnības mājām Saulkrastu novadā un tām, kuras viņas ir atradusi Nīderlandē. “Rīgas Apriņķa Avīze” sazinājās ar pašu mākslinieci, lai dzirdētu viņas stāstu.

Lasīt vairāk...

Diabēts – mūsdienu dzīvesstila slimība. Kas par to jāzina un kā sevi pasargāt?

14.novembris ir Pasaules diabēta diena.Pasaules Veselības organizācija (PVO) paudusi, ka diabēts ir sasniedzis epidēmijas apmērus – katras desmit sekundes pasaulē kāds mirst no diabēta izraisītām veselības problēmām. Statistika neiepriecina arī Latvijā – arvien pieaug saslimšana ar 2. tipa cukura diabētu, kas tiek dēvēts par mūsdienu dzīvesstila slimību.

Lasīt vairāk...

Padomi, kā uzglabāt rudens sezonas produktus, un piecas vienkāršas receptes

Izvēloties rudens sezonas aktuālākos dārzeņus un augļus, iespējams ne tikai garšīgi paēst, bet arī stiprināt savu imunitāti. Vērtīgie produkti ir vitamīniem un minerālvielām bagāti. Taču, lai tie nezaudētu savu kvalitāti, garšu un uzturvērtību, nepieciešams tos pareizi uzglabāt. Augļu un dārzeņu vitamīnu daudzumu samazina uzglabāšana nepiemērotos apstākļos – tiešos saules staros, neatbilstošā temperatūrā un iepakojumā.

Lasīt vairāk...

Pieci padomi, kā parūpēties par ādu, lietojot sejas masku. Iesaka farmaceite

Gada vēsais periods vienmēr prasa īpašu ādas kopšanu, turklāt apvienojumā ar sejas masku lietošanu veselas un skaistas sejas ādas saglabāšanai jāpievērš pastiprināta uzmanība. Ikdienišķa sejas maskas lietošana sabiedriskās vietās, ja vien tā tiek lietota pareizi un sejas āda tiek regulāri kopta, ādas stāvokli būtiski nepasliktina, taču biežs klupšanas akmens ir nepareiza sejas maskas nēsāšana, piemēram, pārlieku strauja temperatūras maiņa, dažādi mīti, kā arī nepietiekama ādas kopšana. Nēsājot masku ilgāku laiku, tajā veidojas mitrums un, kā zināms, mitrums ir labvēlīga vide arī dažādiem mikroorganismiem, kas, savukārt, ādu var kairināt, pastiprināt pūtīšu rašanos un citus ādas iekaisumus.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.