Menu
 

Otrdiena, 17 Novembris 2020

Covid-19 kontaktpersonas noteiks arī darba devējs; pakalpojumus nedrīkstēs sniegt, ja cilvēks nelietos sejas masku

17.novembrī valdība lēma pilnveidot esošo regulējumu piesardzības pasākumiem. Turpmāk mājas karantīna ir jāievēro ikvienai kontaktpersonai neatkarīgi no tā, vai to ir noteicis Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC), ģimenes ārsts vai darbavietas atbildīgā persona. Valdība arī lēma, ka būs aizliegts sniegt pakalpojumu personai, kas neievēro noteiktos drošības pasākumus (nelieto sejas masku). Jaunā kārtība stājas spēkā no 19.novembra, informē Veselības ministrijas preses sekretāre Undīne Šulca.

Lasīt vairāk...

18.novembrī Latvijas Nacionālais vēstures muzejs piedāvā digitālu svētku programmu

Saistībā ar valstī noteiktajiem Covid-19 izplatības ierobežojumiem Latvijas Nacionālais vēstures muzejs (LNVM) šā gada 18.novembrī būs apmeklētājiem slēgts. Taču Latvijas Republikas proklamēšanas 102.gadadienā muzejs sabiedrībai piedāvā dažādas valsts svētku atzīmēšanas iespējas digitālā formātā, kas pieejamas no jebkuras vietas pasaulē.

Lasīt vairāk...

IZM nākotnē plāno vērtēt augstskolu pedagogu minimālās atalgojuma likmes nepieciešamību

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) plāno izvērtēt augstskolu pedagogu minimālās atalgojuma likmes nepieciešamību, otrdien Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju apakškomisijas sēdē sacīja IZM Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamenta direktors, valsts sekretāra vietnieks Dmitrijs Stepanovs.

Lasīt vairāk...

"Lauku ceļotāja" prezidente: Tik labi, ka man bija iespēja visu piedzīvot pašai!

Aktīvajai tūrisma sezonai beidzoties, pieaug lauku tūrisma naktsmītņu skaits, kuru saimnieki ir gatavi piedāvāt savus pakalpojumus tiem, kuriem nepieciešams pašizolēties vai doties karantīnā. Vietnē www.celotajs.lv izveidota īpaša sadaļa "Lauku tūrisma mītnes pašizolācijai un karantīnai", kurā regulāri tiek atjaunota informācija par aktuālo piedāvājumu – iespēju apmesties viesu namā, kempingā, brīvdienu mājā.

Lasīt vairāk...

Epidemiologi: Latvijā inficēties ar Covid-19 var jebkur, jo puse saslimušo nezina, kur inficējušies

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologi, analizējot saslimšanas datus par Covid-19 46.nedēļu, vērš uzmanību, ka 53% gadījumos saslimušie nevar pateikt, kur ir inficējušies, tas nozīmē, ka saslimt šobrīd iespējams jebkur un vienīgais veids, kā no tā izvairīties, ir ievērot distancēšanos un citus valstī noteiktos drošības pasākumus.

Lasīt vairāk...

Valsts svētkos bruņoto spēku gaisa kuģi veiks pārlidojumus virs Latvijas pilsētām

18.novembrī par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 102.gadadienai tiek plānoti Latvijas un sabiedroto bruņoto spēku un Valsts robežsardzes gaisa kuģu pārlidojumi virs Rīgas un lielākajām Latvijas pilsētām, informē Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departamenta Preses nodaļas vecākā referente majore Mairita Senkevicina.

Lasīt vairāk...

Viedoklis. Cik daudz ir Latviju?

Man Latvija ir viena. Viena vienīgā. Taču laiku pa laikam man nākas saprast, ka uztveru, principu, pārliecību, vērtību ziņā Latvijas ir vairākas. Un dikti sāp tad, ja kāda cita (it kā) latvieša valsts ne tikai nav mans draugs, kaimiņš vai vismaz sabiedrotais, bet ir acīmredzams tās ienaidnieks.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.