Menu
 

Otrdiena, 03 Novembris 2020

Saeimā konstatēti vēl divi Covid-19 gadījumi

Saeimā ir konstatēti jau kopskaitā četri saslimšanas gadījumi ar Covid-19, tātad jaunais koronavīruss atklāts vēl diviem cilvēkiem parlamentā, savukārt aptuveni 30 cilvēki atzīti par Covid-19 slimnieku kontaktpersonām, informēja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pārstāve Ilze Arāja.

Lasīt vairāk...

Diabēta aprūpes māsa: Veselīga dzīvesveida pamats ir dzīvesprieks

Veselīgs dzīvesveids ir pamats visam. Ja mēs rūpēsimies par sevi, sekosim līdzi savam uzturam, pietiekoši bieži nodarbosimies ar fiziskajām aktivitātēm, tad arī jutīsimies labāk un stiprināsim savu veselību. Turklāt šis ir priekšnoteikums, kas jāievēro gan cilvēkiem ar cukura diabētu, gan jebkuram citam. Novembris pasaulē un arī Latvijā tiek atzīmēts kā cukura diabēta mēnesis, tāpēc par to, kā sākt dzīvot veselīgi un kā pieturēties pie veselīga dzīvesveida, vairāk stāsta Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas diabēta aprūpes māsa Jana Jaņeviča.

Lasīt vairāk...

Piešķir 16 miljonus eiro izdevumiem, kas radušies saistībā ar Covid-19 uzliesmojumu un seku novēršanu

3.novembrī Ministru kabinets atbalstīja 16 miljonu eiro piešķiršanu veselības nozarei, lai segtu laboratorisko izmeklējumu organizēšanas un veikšanas izdevumus, sekundāro ambulatoro veselības aprūpes pakalpojumu un zobārstniecības pakalpojumu izdevumus saistībā ar epidemioloģisko prasību nodrošināšanu, kas radušies saistībā ar Covid-19 uzliesmojumu un seku novēršanu.

Lasīt vairāk...

Olaines novada dārzkopības teritorijās plānots izveidot jaunus dalīto atkritumu savākšanas punktus

AS “Olaines ūdens un siltums” sadarbībā ar vides apsaimniekošanas uzņēmumu SIA “Eco Baltia vide”, kas apsaimnieko stiklam paredzētos konteinerus, 2020.gada septembrī un oktobrī Olaines novadā ir izveidojusi astoņus jaunus dalīto atkritumu savākšanas punktus (stikls, papīrs, plastmasa): četrus Medemciemā (divus – "VEF Baloži", vienu – "Komutatorā", vienu – Torņa ielā) un četrus Lubaušos.

Lasīt vairāk...

Ekonomists: Latvija rūpniecības sniegums šogad būs viens no labākajiem Eiropā

Covid-19 izraisītā lejupslīde Latvijas apstrādes rūpniecībā ir bijusi negaidīti īsa, un ražošanas apjomi jau šī gada trešajā ceturksnī ir sasnieguši pirmskrīzes līmeni. Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija, šī gada septembrī apstrādes rūpniecības izlaide turpināja augt un ražošanas apjomi palielinājās par 0,8% salīdzinājumā ar augustu, savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu izlaide ir sarukusi vien par 0,6%.

Lasīt vairāk...

Premjers: Lietuvā tiks ieviesta valsts mēroga karantīna

Lietuvas valdība trešdien plāno pieņemt lēmumu par valsts mēroga karantīnas ieviešanu no sestdienas uz vismaz trim nedēļām, otrdien paziņojis premjerministrs Sauļus Skvernelis. "Rīt valdībai tiks ierosināts ieviest vispārēju karantīnu, sākot no šīs nedēļas beigām, domājams, no sestdienas pusnakts," viņš norādījis pēc Covid-19 krīzes pārvaldības komitejas sēdes.

Lasīt vairāk...

Ministru kabineta apbalvojumus saņems izcilas kultūras jomas personības, tostarp Turaidas muzejrezervāta direktore

3. novembrī valdība atbalstīja Ministru kabineta balvas piešķiršanu māksliniekam un dizaineram Valdim Celmam. Ministru kabineta balva ir Latvijas valdības augstākais apbalvojums – nākamais augstākais aiz Triju Zvaigžņu ordeņa. Ministru kabineta Atzinības raksti tiks pasniegti septiņām izcilām personībām par nozīmīgiem veikumiem Latvijas kultūras nozarēs.

Lasīt vairāk...

Aptauja Rīgā: Vai un cik bieži lietojat sociālos tīklus?

Popularitāti iemantojusi "Netflix" filma "The Social Dilemma", kuru 13. oktobra "Kodola" numurā publicētajā ekspresintervijā mūsu lasītājiem ieteica noskatīties kora "Kamēr" diriģents Aivis Greters. Filmā atklāti tiek izskaidroti sociālo tīklu darbības un peļņas gūšanas principi, to ietekme uz cilvēku domāšanu un uzvedību. Aptaujājot cilvēkus, "Rīgas Apriņķa Avīze" noskaidroja, ka sociālo tīklu – "Facebook", "Instagram", "Twitter", "Youtube" u.c. – lietošanas paradumi ir pārsteidzoši, jo daži aptaujātie atzina, ka lieto sociālos tīklus pat 5–6 stundas dienā. Jāpiebilst, ka šie cilvēki negribēja fotografēties laikraksta aptaujai.

Lasīt vairāk...

Dabas aizsardzības pārvalde: Sabiedrības vides apziņa par atkritumu neatstāšanu dabā ir krietni uzlabojusies

Divu gadu laikā, kopš Dabas aizsardzības pārvalde (turpmāk – Pārvalde) kopīgi ar Pasaules Dabas fondu uzsāka aicinājumu "Dabā ejot. Ko atnesi, to aiznes!", sabiedrības vides apziņa par atkritumu neatstāšanu dabā ir krietni uzlabojusies, taču joprojām labiekārtotās atpūtas vietas dabā kļūst par "atkritumu magnētu".

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.