Menu
 

Svētdiena, 28 Augusts 2022

Ergoterapeite: Labai mugursomai nav jābūt dārgai

Ģimenēs, kurās ir skolnieks, patlaban notiek aktīva gatavošanās jaunajam mācību gadam, bet nereti starp kancelejas piederumu pirkšanu, svētku tērpiem un asteru pušķiem aizmirstam svarīgāko – parūpēties, lai arī vide, kurā skolēns mācīsies, būtu ergonomiski pareizi iekārtota. KRC “Jaunķemeri” ergoterapeite Elza Sebre atgādina, ka dažiem it kā šķietamiem sīkumiem var būt milzīga nozīme, lai bērnam mācībās veiktos vieglāk. Vēl ir laiks parūpēties, lai šis mācību gads nes panākumus skolēnam un prieku vecākiem.

Lasīt vairāk...

Kā plānot ģimenes budžetu cenu pieauguma laikā?

Prognozes liecina, ka straujais cenu kāpums pasaulē un arī Latvijā tuvākajā laikā neapstāsies. Tāpēc skaidru paradumu un principu ieviešana mājsaimniecības budžeta plānošanā un pārskatīšanā var kalpot par spēcīgu atbalsta punktu tās saliedētībai šajā neprognozējamajā laikā.

Lasīt vairāk...

Noderīgi fakti par produktu saldēšanu un atkausēšanu

Produktu saldēšana ir viens no labākajiem veidiem, kā pagarināt vairāku pārtikas produktu glabāšanas laiku un cīnīties ar pārtikas izšķērdēšanu. Tomēr, ja produkti tiek sasaldēti nepareizi vai arī saldētavā tie tiek uzglabāti pārāk ilgi, tad pēc kāda laika jūs varētu sagaidīt nepatīkams pārsteigums. Kā pareizi sasaldēt un atkausēt pārtikas produktus, lai nezaudētu to garšu un kvalitāti pat pēc vairākiem mēnešiem?

Lasīt vairāk...

Ieteikumi: kā pašiem skolotājiem gatavoties 1.septembrim?

Tuvojas jaunais mācību gads. Vecāki steidz sarūpēt skolēniem pēdējās lietas, kas būs nepieciešamas skolai, bērni gaida tikšanos ar draugiem, bet kā 1. septembrim gatavojas skolotāji? Skolotāju izglītības projekta “Mācītspēks” vārdā tā dalībnieki, kuratori un mentori dalās savā  pieredzē un ieteikumos skolotājiem, kā mācību gada laikā nezaudēt iedvesmu darbam un neaizmirst parūpēties arī par savu labbūtību.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.