Menu
 

Piektdiena, 05 Augusts 2022

Septiņos mēnešos lidostā "Rīga" apkalpots trīs reizes vairāk pasažieru nekā šajā periodā pērn

Lidosta "Rīga" šā gada septiņos mēnešos apkalpojusi 2,8 miljonus pasažieru – par 302% vairāk nekā pērn šajā periodā, liecina operatīvie dati par lidostas darbības rezultātiem 2022.gada septiņos mēnešos. Jūlijā lidostā apkalpoti gandrīz 606 tūkstoši pasažieru, un, salīdzinot ar pagājušā gada jūliju, pasažieru skaits ir pieaudzis par 104 procentiem.

Lasīt vairāk...

Rosina sniegt atbalstu arī tad, ja maksājuma apliecinošs dokuments par malkas iegādi nav saglabājies

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) rosina priekšlikumus “Energoresursu cenu ārkārtēja pieauguma samazinājuma pasākuma likumā”  valsts atbalsta piedāvājumā  mājsaimniecībām siltumenerģijas izmaksu segšanai gaidāmajai rudens/ziemas apkures sezonai paplašināt atbalsta saņēmēju klāstu, ja mājsaimniecībā tiek lietota malkas apkure.

Lasīt vairāk...

Eksperti: Enerģijas cenu dēļ iedzīvotāji meklēs kompaktākus un ilgtspējīgākus dzīvošanas risinājumus

Augošās energoresursu cenas liks iedzīvotājiem meklēt iespējas, kā nodrošināties pret nekustamā īpašuma uzturēšanas izmaksu un komunālo maksājumu kāpumu, un jau tuvākajā laikā būs vērojama pieaugoša interese par pārcelšanos no sērijveida vai pirmskara namu dzīvokļiem uz kompaktām energoefektīvām privātmājām vai uz mazākiem dzīvokļiem, secinājuši būvniecības un energoefektivitātes eksperti Latvijas nekustamo īpašumu darījumu asociācijas un bankas "Citadele" organizētajā diskusijā.

Lasīt vairāk...

Provējot nēģus, nebrāķējiet galvas – tur ir smadzenes! (nobeigums)

Daugavas muzeja direktore Daina Lasmane apgalvo, ka viņas vadītais muzejs jau vairāk nekā 40 gadus vāc materiālus par nēģu zveju un apstrādes metodēm Daugavas lejtecē. Uz Rīgas tirgu 20. gadsimta 20.–30. gados veda ne tikai ceptus nēģus, bet arī žāvētus zušus, vimbas un samus. Taču visizslavētākais Daugavas krastu ēdiens bija cepti nēģi, par kuriem ir savākts visvairāk stāstījumu.

Lasīt vairāk...

CSP: Mājsaimniecībām kļuvis nedaudz vieglāk segt ikdienas izdevumus

2021.gadā, salīdzinot ar 2020.gadu, Latvijas mājsaimniecībām kļuvis nedaudz vieglāk segt nepieciešamos ikdienas izdevumus, secināts Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) publicētajā datu krājumā “Bērni Latvijā, 2022”. Par 4,4 procentpunktiem ir palielinājies mājsaimniecību īpatsvars, kas ikdienas izdevumus var segt viegli vai ļoti viegli. Visvairāk situācija ir uzlabojusies pāriem ar trim un vairāk bērniem līdz 17 gadu vecumam – 2021.gadā viegli vai ļoti viegli ikdienas izdevumus spēja veikt 16,1 % pāru, savukārt  2020.gadā – 6,9 %.

Lasīt vairāk...

"Bite": Iedzīvotāji ceļo pa Eiropu tikpat aktīvi kā pirms pandēmijas

IKT pakalpojumu sniedzēja “Bite” tīkla dati liecina, ka šobrīd mobilo datu patēriņš viesabonēšanā Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) valstīs ir sasniedzis pirmspandēmijas laika apjomu, līdz ar to var secināt, ka cilvēki ievērojami aktīvāk dodas atpūtas un darba braucienos, sevišķi Eiropas robežās. 2022. gada jūnijā EEZ cilvēki visvairāk datus patērējuši Vācijā un Zviedrijā, bet ārpus tās – Turcijā, informēja uzņēmumā.

Lasīt vairāk...

Par izvairīšanos no brīvības atņemšanas policisti Carnikavas pagastā aiztur par sutenerismu apsūdzētu sievieti un apreibinājušos autovadītāju

21.jūlijā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 1. biroja 2. nodaļas amatpersonas sadarbībā ar Satiksmes drošības pārvaldes Speciālo uzdevumu nodaļas likumsargiem, veicot operatīvās meklēšanas pasākumus, Carnikavas novadā Gaujas ciematā aizturēja vieglo automašīnu, kurā atradās 1995. gadā dzimusi sieviete un 1991. gadā dzimis vīrietis, kuri līdz šim bija izvairījušies no brīvības atņemšanas dažādu kriminālprocesu ietvaros un kurus tiesa bija izsludinājusi meklēšanā.

Lasīt vairāk...

ATD brīdina "Liepājas autobusu parka" vadību par iespējamu pirmstermiņa līguma laušanu

Autotransporta direkcijas (ATD) valde piektdien tiešsaistē tikās ar "Liepājas autobusu parka" vadību jautājumā par liela apjoma reisu neizpildēm. Kopš 1.jūlija, kad "Liepājas autobusu parks" uzsāka apkalpot pasažierus reģionālajos autobusu maršrutos Ogres un Aizkraukles novados, līdz 4.augustam ieskaitot kopumā nav izpildīti 344 reisi, savukārt piektdien, 5.augustā, "Liepājas autobusu parks" plānojis neizpildīt 19 reisus.

Lasīt vairāk...

Salaspils domei atkal strīds ar būvniekiem

Pēc vairākiem neveiksmīgiem būvkompānijas “Merks” mēģinājumiem atrisināt domstarpības ar Salaspils novada domi saistībā ar bērnudārza būvniecības līgumu būvkompānija “Merks” ir iesniegusi prasību tiesā, paziņoja SIA “Merks” mārketinga un komunikācijas vadītāja Sanita Buķe.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.