Menu
 

Trešdiena, 17 Augusts 2022

EM: No Inčukalna pazemes gāzes krātuvē pieejamās dabasgāzes apmēram puse pieder Latvijas komersantiem

No Inčukalna pazemes gāzes krātuvē pieejamās dabasgāzes apmēram puse pieder Latvijas komersantiem, trešdien Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) apvienotajā Tautsaimniecības komitejas un Veselības un sociālo jautājumu komitejas sēdē norādīja Ekonomikas ministrijas (EM) Enerģijas tirgus un infrastruktūras departamenta direktore Līga Rozentāle. Viņa norādīja, ka, lai gan EM rīcībā ir informācija par precīzu dabasgāzes apjomu, kas pieder Latvijas tirgotājiem, tā nav publiska informācija. 

Lasīt vairāk...

Likteņdārzā atklās Valsts prezidentu taku

Atzīmējot Valsts prezidenta institūcijas simtgadi, ceturtdien, 18.augustā, plkst.18.30 Valsts prezidents Egils Levits Likteņdārzā atklās Valsts prezidentu taku. Atklāšanā uzrunu sniegs arī nodibinājuma "Kokneses fonds" padomes priekšsēdētāja Sandra Kalniete. Taka izveidota, Valsts prezidenta kancelejai sadarbojoties ar nodibinājumu "Kokneses fonds".

Lasīt vairāk...

Apelācijas instance apmierina "Reap" prasību pret Karginu un Krasovicki par solidāru zaudējumu piedziņu 81 miljona eiro apmērā

Rīgas apgabaltiesa šodien lēma apmierināt pastarpināti valstij piederošās SIA "Reap" prasību pret bijušajiem "Parex bankas" īpašniekiem un valdes locekļiem Valēriju Karginu un Viktoru Krasovicki par solidāru zaudējumu piedziņu 81 180 583 eiro apmērā, aģentūra LETA noskaidroja tiesā. Spriedumu var pārsūdzēt 30 dienu laikā Augstākajā tiesā (AT).

Lasīt vairāk...

LIZDA vienbalsīgi lemj organizēt izglītības un zinātnes darbinieku beztermiņa streiku

Uzturot divas galvenās prasības – par valdības dokumentos solītu un iepriekš definētu pedagogu atalgojuma principu ievērošanu, kā arī par darba slodzes sabalansēšanu ātrāk nekā sešu gadu periodā –, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) Padome 17.augustā pieņēmusi vienbalsīgu  lēmumu, sākot ar 19.septembri, organizēt  izglītības un zinātnes darbinieku bezteriņa streiku, informē arodbiedrībā.

Lasīt vairāk...

"Conexus" veic pirmos soļus, lai Latvijā ieviestu gāzes izcelsmes apliecinājumu sistēmu

Lai nodrošinātu Enerģētikas likumā noteiktās prasības par gāzes izcelsmes apliecinājumu sistēmas ieviešanu Latvijā, ko pārvaldīs vienotais dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operators – AS “Conexus Baltic Grid” (“Conexus”) –, uzņēmums ieguvis biedra statusu Eiropas izcelsmes apliecinājumu izdevējiestāžu asociācijā “Association of Issuing Bodies” (AIB), informē “Conexus” pārstāvji.

Lasīt vairāk...

"Vietvalžu" izstāžu zāles vadītāja Dace Ulpe: Vislabāk ir šeit un tagad

21.augustā no plkst.11.00 līdz pat vakaram Mārupes novada Salas pagasta Spuņciemā, kultūrizglītības centrā "Vietvalži", notiks tradicionālie Salas pagasta Sīpolu svētki. Kā stāsta "Vietvalžu" izstāžu zāles vadītāja Dace Upe, šogad viens no svētku galvenajiem notikumiem būs Jāņa Precinieka veidotais deju lieluzvedums "No puķu ziedīnu", kurā Olaines un Carnikavas deju kolektīvu uzstāšanos krāšņos Ances Krauzes balss, izdziedot Raimonda Paula aranžētās Alsungas novada tautasdziesmas. Bērnu auditoriju priecēs "Zīmējumu teātris" un Liepājas ceļojošais cirks "Beztemata", bet vakarā koncertēs grupa "Ārpilsētas sakars" un jaunā dziedātāja Būū no Latvijas un folkmūziķis Kaurna Kronins no Austrālijas.

Lasīt vairāk...

Siguldas iecirkņa policisti aizturējuši vīrieti par nelegālā alkohola izgatavošanu

Valsts policijas Siguldas iecirkņa policisti bija saņēmuši informāciju par 1959.gadā dzimušu vīrieti, kurš, iespējams, nelikumīgi izgatavo alkoholiskos dzērienus. Pārbaudot saņemto informāciju, Siguldas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas policisti šā gada 16.augustā veica sankcionētu kratīšanu aizdomās turamās personas dzīvesvietā. Tās laikā atrastas un izņemtas 49 280 nelegālās cigaretes bez Latvijas Republikas akcīzes markām, kā arī 74,7 litri šķidrums ar alkoholam raksturīgu smaržu, destilācijas aparāta sastāvdaļas un destilācijas aparāts, informē Valsts policijā.
Lasīt vairāk...

Aptauja: Šogad vecāki viena bērna sagatavošanai skolai plāno tērēt vairāk nekā 100 eiro

Šogad pieauguši tēriņi, ko vecāki paredz, lai sagatavotu savas atvases skolas gaitām, liecina modes un izklaides centra “Rīga Plaza” veiktā aptauja*. Viena bērna sagatavošanai skolai vecāki vidēji plāno tērēt 101–200 eiro, kas ir vairāk nekā pērn, kad visbiežāk tam paredzēja 51–100 eiro. Lielākā daļa vecāku apliecina, ka bērnu sagatavošana jaunajam mācību gadam būtiski ietekmē ģimenes budžetu, un to visbiežāk norāda Latgalē dzīvojošie, par aptaujas rezultātiem informē “Rīga Plaza” pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Voldemārs Lauciņš. Baznīca – visnepieciešamākais

14. augustā vairākas mūsu baznīcas svinēja 1196. gadā mūžībā aizgājušā pirmā zināmā Latvijas misionāra Meinarda dienu. Liecības par kristiešiem pie mums atrastas jau pirms šī apustuļa, taču tikai ar viņa darbību mūsu zeme sāka iekļauties Eiropas kristīgajā civilizācijā, baznīcu nesaraujami saistot ar mūsu vēsturi. Par spīti tam, šodienas izteikumi liecina par sliktāku kristietības izpratni nekā jebkad agrāk. Gadiem ilgi neinformētību un klišejiskumu attaisnojām ar padomju laiku un no baznīcas atsvešinošo komunisma ideoloģiju. Tomēr arvien vairāk tas sāk likties nepamatoti. Jo, lai arī jau pirms trīsdesmit gadiem nomestā okupācijas pretbaznīcas ietekme ideoloģiski arvien ir jaušama, bieži vien greizos priekšstatus par baznīcu rada un uztur seklā paviršības kultūra, kurā futbola čempionāts un "dzeltenā" jeb tenku informācija par slavenībām liekas vissvarīgākās lietas.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.