Menu
 

Trešdiena, 10 Augusts 2022

EM: Inčukalnā ir rezervēts pietiekams dabasgāzes apjoms mājsaimniecību vajadzībām

Saskaņā ar vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas operatora AS "Conexus Baltic Grid" ("Conexus") sniegto informāciju, uz AS "Latvijas gāze" (LG) vārda Inčukalna pazemes gāzes krātuvē tiek glabāta dabasgāze vairāk nekā nepieciešams mājsaimniecību nodrošināšanai ar gāzi, aģentūru LETA informēja Ekonomikas ministrijas (EM) pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Siguldā atklāta Pusaudžu resursu centra filiāle

Rūpējoties par psihoemocionālo veselību un ģimeņu labbūtību, trešdien Siguldā, Krišjāņa Valdemāra ielā 3A, atklāta Pusaudžu resursu centra (PRC) filiāle, kurā jaunieši un viņu tuvinieki var saņemt bezmaksas pakalpojumus, konsultācijas un atbalstu sarežģītās situācijās.

Lasīt vairāk...

Par vairāk nekā divus miljonus eiro piesavināšanos apsūdz bijušo LOK prezidentu un tagadējo LHF valdes locekli

Rīgas tiesas apgabala prokuratūra lietā par iespējamu piesavināšanos pie kriminālatbildības saukusi kādreizējo maksātnespējas administratoru, bijušo Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidentu Aldonu Vrubļevski un viņa pilnvarotu personu, pašreizējo Latvijas Handbola federācijas valdes locekli Zigmāru Sondoru, noskaidroja aģentūra LETA.

Lasīt vairāk...

Atrasta kopš 31.jūlija Olaines novadā bezvēsts pazudusī Gaļina Loginova

8.augustā kāds strādnieks, vaicot darbus mežā Jaunolainē, Grēnēs, atrada 1948.gadā dzimušo Gaļinu Loginovu, kura atradās bezvēsts prombūtnē kopš 31.jūlija. Vīrietis piezvanīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam, un mediķi sievieti nogādāja ārstniecības iestādē palīdzības sniegšanai, kā arī par notikušo paziņoja policijai. 

Lasīt vairāk...

Režisors Romāns Kačanovs: Man patīk laiks, kurā es dzīvoju. Tikai karš visu ir salauzis

Šonedēļ kinoteātrī “Splendid Palace” pirmizrādi piedzīvoja krievu kinorežisora Romāna Kačanova filma “Rītausmas maršs”. Šī filma ir atvadas no brīvības un cerība uz kaut ko labu Krievijas sabiedrībā. Filmas režisors Romāns Kačanovs, kurš savās runās atbalstīja Ukrainas varonīgās tautas cīņu pret Krievijas agresiju, pabeidzis filmas veidošanu, nekavējoties pameta Krieviju.

Lasīt vairāk...

Eksperti iesaka: kā atpazīt kvalitatīvus riekstus?

Rieksti ir mūsu organismam ļoti vajadzīgs un noderīgs produkts, bagāts ar minerālvielām un šķiedrvielām. Taču, tā kā tirgū ir liels šo produktu piedāvājums, mēs bieži vien neaizdomājamies par to, ko pērkam – šķietami identiski rieksti var atšķirties pēc garšas un kvalitātes. Speciālisti dalās ar padomiem, kā atšķirt labas kvalitātes riekstus un kas ir jāizvērtē, lai izvairītos no vilšanās.

Lasīt vairāk...

Jāzeps Baško: Atklātā vēstule TV kanālam "Doždj"

Mēs par Jums zinām, ka esat nepagurstoši profesionāli žurnālisti, vārda brīvības aizstāvji un demokrātijas cīnītāji. Bet mēs arī zinām, ka esat Krievijas Federācijas pilsoņi un Krievija ir Jūsu mājas. Līdzīgi kā mēs vienmēr godāsim savas mājas — Latviju, lai vai kādi nelieši vai bandīti tur reizēm ir pie varas, tā mēs aiz cieņas pret Jums saprotam, ka Jūs godāsiet savas mājas arī tad, kad tur valda pašreizējais režīms un kad aizstāvēt savas mājas var dārgi maksāt.

Lasīt vairāk...

No trešdienas LG jānodrošina 1,15 TWh gāzes uzglabāšana Inčukalnā mājsaimniecību vajadzībām

No trešdienas, 10.augusta, publiskajam tirgotājam AS "Latvijas gāze" (LG) Inčukalna pazemes gāzes krātuvē jāuztur dabasgāzes krājumus 1,15 teravatstundu (TWh) apjomā, kas paredzēti saistīto lietotāju jeb mājsaimniecību apgādei, paredz valdības otrdien apstiprinātie un oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" trešdien izsludinātie noteikumi par enerģijas lietotāju apgādi agrīnās brīdināšanas un trauksmes līmeņa izsludināšanas laikā.

Lasīt vairāk...

Polija draud Briselei ar pretdarbību

Reaģējot uz Briseles signāliem, ka tā joprojām nav apmierināta ar Polijas tiesu sistēmas reformām, Varšava brīdinājusi, ka varētu vērsties pret Eiropas Savienību (ES), ja poļi nesaņems savu daļu no līdzekļiem, kas atvēlēti atlabšanai pēc Covid-19 pandēmijas.

Lasīt vairāk...

Augstskolas misija ir ieguldīt studentos

Augstskola var atbalstīt studentus dažādos veidos – palīdzēt iegūt zināšanas un kompetences studiju programmu ietvaros, sekmēt kontaktu tīkla veidošanos ar dažādiem ārpusstudiju pasākumiem, kā arī sniegt atbalstu pirmās darba pieredzes iegūšanā. Daudziem jauniešiem, absolvējot augstskolu, trūkst praktiskas darba pieredzes, kas reizēm traucē karjeras veidošanā, un augstskola šeit var palīdzēt.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.