Menu
 

Trešdiena, 03 Augusts 2022

Iznākusi grāmata "Pielāgošanās. Padomju laiki Latvijā"

Sērijā “Latvijas vēstures mīti un versijas” iznākusi piektā grāmata “Pielāgošanās. Padomju laiki Latvijā”, kuras autori Māris Zanders, Lauris Gundars, Gatis Krūmiņš, Solveiga Krūmiņa-Koņkova, Sergejs Kruks, Toms Ķencis un Astra Spalvēna stāsta par Latvijas okupācijas periodu pēc 1940. gada, dodot iespēju plašai auditorijai saprotamā valodā uzzināt par dažādiem dzīves aspektiem un indivīda izvēlēm un kompromisiem Padomju Latvijā, rosinot pārdomāt pašiem savu attieksmi pret brīvību, materiālo komfortu un sociālo statusu, vēsturi un nākotni.

Lasīt vairāk...

Zemessardzes 1.Rīgas brigādes zemessargi pamatapmācības laikā Mārupē iepazīstas ar militārām profesijām

Zemessardzes 1.Rīgas brigāde no 23. jūlija līdz 7. augustam Mārupē organizē pamatapmācības nometni, kuras laikā zemessargus iepazīstina ar militārām profesijām, pavēstīja brigādes Informācijas daļā. Noslēguma ceremonijā, kas norisināsies 7.augustā plkst. 11.00 pulcēsies vairāk nekā 150 zemessargi, kas apguvuši pamatapmācību gan brigādes rīkotajā nometnē, gan bataljonos.

Lasīt vairāk...

Līdz augusta beigām slēgta satiksme autoceļa V1 un Bauskas šosejas krustojumā

Turpinoties Ķekavas apvedceļa būvdarbiem, no 4.augusta līdz mēneša beigām satiksmei slēdz vietējā autoceļa Valdlauči–Rāmava (V1) (Bauskas iela) posmu no autoceļa Valdlauči–Rāmava A, B (V2) līdz krustojumam ar Bauskas šoseju (A7). Slēgto posmu var apbraukt pa Bauskas šoseju un Jāņa Čakstes gatves un A7 divlīmeņu satiksmes mezglu. Slēgtajā posmā būs atļauta autotransporta kustība virzienā uz Rīgu no loģistikas centra teritorijas.

Lasīt vairāk...

Trīs lietas, kas izdarāmas, gatavojoties nākamajai apkures sezonai

Ja agrāk slikti siltinātas mājas problēmas varējām atrisināt ar siltākām zeķēm, pagājušajā ziemā bija vajadzīgs arī biezāks maks. Šķiet, ka, neparūpējoties par vājākajiem siltumizolācijas posmiem, biezs maks būs vajadzīgs ne vienu ziemu vien. Risinājums ir nekavējoties izvērtēt, ko mēs varam izdarīt, un gaidāmajai ziemai sagatavoties jau tagad.

Lasīt vairāk...

Jūlijā Babītes un Salas pagastu iedzīvotāji nodevuši 3,7 tonnas videi kaitīgo un 6,5 tonnas lielgabarīta atkritumu

  • Publicēts Vide

Jūlijā Mārupes novada Babītes un Salas iedzīvotāji vides apsaimniekošanas uzņēmuma SIA "Eco Baltia vide" rīkotā elektronikas un citu videi kaitīgo atkritumu savākšanas akcijā otrreizējai pārstrādei nodeva vairāk nekā 2 tonnas nolietotās elektrotehnikas, teju 1,5 tonnas automašīnas riepu, kā arī vairāk nekā 6,5 tonnas dažāda veida lielgabarīta atkritumu.

Lasīt vairāk...

Piecas izplatītākās kļūdas, fotografējot ar viedtālruni

Ja fotografējot ar telefonu neizdodas iemūžināt kadrus tā, kā esat paredzējuši, ir vērts izvērtēt, vai darāt to pareizi. Profesionāla cilvēku, portretu un dzīves notikumu fotogrāfe Dagne Puncule dalās ar biežāk pieļautajām kļūdām, uzņemot ikdienas fotogrāfijas. No tām var viegli izvairīties, ievērojot pāris vienkāršus noteikumus, kas uzlabos attēla kvalitāti uzņemšanas brīdī un vēlāk – to rediģējot.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.