Menu
 

Pirmdiena, 29 Augusts 2022

Valdība strauji virzīs likumu par krievu valodas ierobežošanu publiskajā telpā un valodas diskriminācijas izbeigšanu darba tirgū

Valdība ir apņēmusies strauji virzīt likuma projektu divvalodības izskaušanai, kas paredzēs krievu valodas ierobežošanu publiskajā telpā un lingvistiskās diskriminācijas izbeigšanu darba tirgū, pirmdien pēc valdību veidojošo partiju sanāksmes žurnālistiem paziņoja Nacionālās apvienības (NA) valdes loceklis Jānis Dombrava un tieslietu ministrs Jānis Bordāns (K).

Lasīt vairāk...

Mēģinot izkrāpt personas datus, uzdodas par 112 zvanu centra dispečeriem

Aizvadītajās dienās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma informāciju no vairākiem iedzīvotājiem, ka viņi saņēmuši telefona zvanus no krāpniekiem, kas uzdodas par vienotā ārkārtas palīdzības izsaukumu tālruņa numura 112 dispečeriem un, visticamāk, krāpnieciskos nolūkos vēlas iegūt cilvēka personas datus.

Lasīt vairāk...

Atklās Kultūras centra "Siguldas devons" piekto sezonu

No 9.līdz 11. septembrim Kultūras centrs “Siguldas devons” aicina apmeklēt, sajust un izbaudīt piektās sezonas ieskaņas pasākumus. Atklāšanas programma atspoguļos noskaņu, kādā kultūras centrs “Siguldas devons” vedīs savus apmeklētājus cauri  sezonai – tā būs dažāda, spilgta, skanīga, emocijām bagāta. Tā aicinās iedvesmoties, aizdomāties un meklēt vērtību, lai piepildītu laiku, vēsta Kultūras centrā.

Lasīt vairāk...

Policisti kāda vīrieša dzīvoklī Olainē atklāj marihuānas audzētavu

Valsts policija bija saņēmusi informāciju par vīrieti, kurš, iespējams, audzē un glabā marihuānu. Kriminālprocesa ietvaros Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes (VP RRP) Olaines iecirkņa policisti kopā ar kolēģiem no VP RRP Kriminālpolicijas pārvaldes 1.biroja 3.nodaļas veica kratīšanu vīrieša dzīvesvietā Olainē, kur atrada un izņēma 21 neizžāvētu un divus izžāvētus marihuānas stādus, kā arī speciālo aprīkojumu.

Lasīt vairāk...

Ģirts Krūmiņš: Resursi ir jāizmanto pārdomāti, ar skatu nākotnē

Jautājums “Kad pārtikas cenas kļūs zemākas?” jau vairākus mēnešus tiek apspriests ne tikai tuvinieku starpā virtuvē pie galda. Uz to mēģina rast atbildi arī speciālisti. Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra vadītāja Inguna Gulbe šonedēļ sarunā atklāja, ka šo jautājumu uzdod visi, bet atbildēt diemžēl nespēj neviens. Vienīgais, kas esot skaidrs, ir tas, ka cenas visu laiku nevar kāpt un visu laiku nevar krist. Šobrīd pārtikas tirgū ir  signāli, ka cenu pīķis pasaulē ir apstājies un iet uz leju. Sarunā ar Lauku atbalsta dienesta direktoru Ģirtu Krūmiņu par to, cik dārgu pārtiku varam atļauties un kā lauksaimniekiem jāplāno ražošana, lai iegūtu lētāku produktu.

Lasīt vairāk...

CSP: Jūlijā mazumtirdzniecības apgrozījums pieaudzis par 0,5 %

2022.gada jūlijā, salīdzinot ar 2021. gada jūliju, mazumtirdzniecības apgrozījums pieauga par 0,5 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotie kalendāri koriģētie dati salīdzināmajās cenās. Pārtikas preču mazumtirdzniecība pieauga par 1,7 %. Nepārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms, neieskaitot autodegvielas mazumtirdzniecību, palielinājās par 3,4 %, autodegvielas – samazinājās par 8,4 %.

Lasīt vairāk...

"SEB banka": vīrieši investē ienākumu gūšanai, sievietes – pensijai un bērnu nākotnei

“SEB bankas” veiktajā pētījumā par sabiedrības paradumiem un interesi finanšu investīciju jomā konstatēts, ka Latvijā vīriešu un sieviešu pieeja uzkrājumu veidošanai un ieguldījumiem atšķiras. Sievietes kopumā uzkrāj un iegulda mazāk nekā vīrieši (47% pret 55%) un pamatā izvēlas mazāk riskantus finanšu instrumentus: pensiju 3.līmeni (25%), nekustamo īpašumu (9%) un dzīvības apdrošināšanu ar uzkrājumu (15%).

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.