Menu
 

Piektdiena, 19 Augusts 2022

Ķekavā atklāta vides izstāde "Ar vienu vilcienu rītdienā" un aizvadīta tikšanās ar iedzīvotājiem

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits un Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Juris Žilko 19.augustā atklāja ceļojošo vides izstādi "Ar vienu vilcienu rītdienā” un kopā ar projekta pārstāvjiem tikās ar Ķekavas iedzīvotājiem. Izstāde Ķekavā būs apskatāma līdz 4.septembrim, un tā informē iedzīvotājus par topošo “Rail Baltica” dzelzceļa līniju, vēsta Satiksmes ministrijā.

Lasīt vairāk...

Muižniece: Pēc modeļa "Skolēns pašvaldībā" ieviešanas virkne vietvaru jau sākušas reorganizēt savu skolu tīklu

Lai gan pagājuši vien nepilni divi mēneši pēc jaunā finansēšanas modeļa "Skolēns pašvaldībā" pieņemšanas valdībā, virkne pašvaldību jau sākušas reorganizācijas procesus, kas paaugstinās algas skolotājiem un uzlabos izglītības pakalpojumu kvalitāti, aģentūrai LETA skaidroja izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (K). Viņa arī piebilst, ka pirmie ieguvumi redzami arī salīdzinoši praktiskās lietās, proti, daudzas pašvaldības jau savlaicīgi, augusta vidū, ir spējušas aprēķināt skolotājiem algas, lai gan parasti tas notiek tikai septembrī.

Lasīt vairāk...

Krāpnieki, uzdodoties par policijas darbiniekiem, izkrāpuši ievērojamas naudas summas, tostarp Olainē

Valsts policija atkārtoti vēršas pie iedzīvotājiem ar aicinājumu būt vērīgiem un nesniegt nevienam savus personas datus vai piekļuves datus bankas kontiem. Ne policijas, ne citu valsts iestāžu darbinieki nezvanīs, lai noskaidrotu sensitīvu informāciju, un nekad neprasīs atklāt piekļuves datus bankas kontiem, atzīmē policijas pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Nosvinēti Mārupes Mūzikas un mākslas skolas pārbūves spāru svētki

Piektdien, 19.augustā, nosvinēti Mārupes Mūzikas un mākslas skolas pārbūves spāru svētki. Kā apliecinājums tam, ka viens no nozīmīgākajiem posmiem būvniecībā ir noslēdzies – pabeigta jumta nesošā konstrukcija –, jaunbūves augstākajā punktā pacelts tradicionālais vainags. Mārupes Mūzikas un mākslas skola pārbūves rezultātā kvalitatīvu mācību procesu mūsdienīgā vidē varēs nodrošināt 600 audzēkņiem līdzšinējo 450 vietā, informē Mārupes novada pašvaldībā.

Lasīt vairāk...

Apdrošinātājs: Būvniecības inflācija liek pārskatīt arī īpašuma apdrošinājuma summas

Šī gada pirmajos septiņos mēnešos AAS "Balta" ("PZU grupa") nekustamo īpašumu apdrošināšanas atlīdzībās izmaksātais apjoms sasniedzis jau teju 2,7 miljonus eiro, kas salīdzinājumā ar līdzvērtīgu laika periodu pērn ir par 17,1% vairāk. Kā norāda apdrošinātājs, izmaksāto atlīdzību apjomu būtiski ietekmē būvniecības inflācija Latvijā. Tās ietekmē sadārdzinās mājokļa atjaunošanas izmaksas pēc negadījuma, kas var būtiski pārsniegt summu, par kādu ēka sākotnēji apdrošināta.

Lasīt vairāk...

Rīgā un Pierīgā norisināsies starptautisks militārais vingrinājums; Piņķos gaidāma Zemessardzes diena

No 25. līdz 28.augustam Rīgā, Jūrmalā, Bolderājā, Mārupē, Babītē un Piņķos 30.reizi norisināsies starptautiskais militārais vingrinājums “Zemessardzes patruļa”. Vingrinājumā piedalīsies Zemessardzes bataljonu, regulāro spēku veidu, sabiedroto bruņoto spēku komandas no Polijas, Lietuvas, Dānijas un citām valstīm, informē Zemessardzes 1.Rīgas brigādes Informācijas daļā.

Lasīt vairāk...

Ceturtdien ārstniecības iestādēs nogādāti 13 cilvēki ar nopietnām pārkaršanas pazīmēm

Ceturtdien Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi ārstniecības iestādēs nogādājuši 13 cilvēkus ar nopietnām pārkaršanas pazīmēm, aģentūru LETA informēja NMPD galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Vītola. Nedēļas sākumā cietušo vidū lielākoties bija pieaugušie ar nopietnām pārkaršanas pazīmēm, bet pēdējās divās dienās palielinājies izsaukumu skaits pie bērniem.

Lasīt vairāk...

"Rīgas metropole" gatavojas energotaupības pasākumiem; no valsts gaida elastību reaģēšanā uz situācijas izmaiņām

Rīgas un Pierīgas pašvaldību apvienība “Rīgas metropole” tikšanās laikā ar ekonomikas ministri Ilzi Indriksoni un labklājības ministru Gati Eglīti atzinusi, ka pašvaldības jau uzsākušas gatavoties sarežģītajam rudens periodam un pakāpeniski ievieš taupības pasākumus. Vienlaikus pašvaldības cer uz valsts pietiekamu elastību un atbalstu gan iedzīvotājiem, gan arī pašvaldībām saistībā ar energoresursu sadārdzinājumu rudens–ziemas periodā atbilstoši situācijas attīstībai un reālajām vajadzībām, informē “Rīgas metropoles” pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Atbalstot energokrīzē, Siguldas novadā plāno samazināt nekustamā īpašuma nodokli senioriem

Siguldas novadā deklarētiem iedzīvotājiem, kuri saņem vecuma pensiju un negūst papildu ienākumus, par 70% samazinās nekustamā īpašuma nodokli (NĪN) mājoklim un 50% tai piekritīgajai zemei, lēma 18.augusta Siguldas novada pašvaldības domes sēdē. Samazināto nodokli plānots piemērot no 2022.gada 1.janvāra līdz 2023.gada 31.decembrim, informē Siguldas novada pašvaldībā.

Lasīt vairāk...

Aptauja Ogrē. Cik lielai algai, jūsuprāt, jābūt skolotājam?

Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece piedāvājusi pedagoga zemāko mēneša darba algas likmi katru gadu paaugstināt par 8,4%. Vienlaikus gada inflācija jau pārsniedz 10%. Pedagogu arodbiedrība ir lēmusi no septembra sākt beztermiņa streiku. Trīs galvenās prasības esot sabalansēta darba slodze, atalgojuma palielināšanas grafiks saskaņā ar likumā noteiktajiem principiem un taisnīgs finansējuma sadales mehānisms.

Lasīt vairāk...

Levits: Valsts prezidentu taka Likteņdārzā iezīmē Latvijas valstiskuma stāstu

18.augustā Valsts prezidents Egils Levits un nodibinājuma "Kokneses fonds" padomes priekšsēdētāja Sandra Kalniete Likteņdārzā atklāja īpašu Valsts prezidentu taku - maršrutu, kas savieno vienotā ceļā visus kokus, ko Likteņdārzā kopš 2008.gada stādījuši Valsts prezidenti, pieminot Latvijas Valsts prezidentus un Valsts prezidenta vietas izpildītājus, informē Valsts prezidenta kancelejā.

Lasīt vairāk...

Pierīgā jūras virzienos jārēķinās ar intensīvu satiksmi

Piektdienas pēcpusdienā un nedēļas nogalē Pierīgā uz autoceļiem piejūras virzienos gaidāma intensīva, arī palēnināta satiksme, uz Jūrmalas (A10) un Tallinas šosejas (A1) var veidoties sastrēgumi, tāpēc jāplāno papildu laiks ceļam, vai jābrauc laikā, kas ir ārpus ierastajām maksimālās satiksmes stundām, informē VSIA "Latvijas Valsts ceļi".

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.