Menu
 

Otrdiena, 09 Augusts 2022

Augusta beigās Jūrmalā uzstāsies leģendārā franču komponista Mišela Legrāna domubiedri

30.augustā Jūrmalā gaidāms franču brīnums: viena no izcilākajām 20./21.gadsimta operdziedātājām Natālija Desē Dzintaru koncertzāles viesiem piedāvā programmu "Enchanting Legran" ("Apburošais Legrāns"), kopā ar viņu uzstāsies Pjēra Busagē džeza kvartets. Dievišķās melodijas, kuras uz mūžiem ierakstītas tiklab pasaules kultūras mantojumā, kā klausītāju sirdī, spēlēs un dziedās tie, kam pats komponists tās uzticējis, - mūziķi, ar kuriem viņš ilgus gadus cieši un ļoti veiksmīgi sadarbojās, informē koncertzāles pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Valdība atbalsta siltumapgādes un apkures nodrošinājuma izmaksu segšanu mājsaimniecībām

Lai mazinātu negatīvo sociālekonomisko ietekmi uz iedzīvotāju ienākumiem, kas saistīti ar iepriekš nepieredzētu energoresursu strauju cenu kāpumu, paredzēta virkne pasākumu siltumapgādes un apkures nodrošinājuma izmaksu segšanai mājsaimniecībām, paredz valdības otrdien atbalstītie grozījumi Energoresursu cenu ārkārtēja pieauguma samazinājuma pasākumu likumā. 

Lasīt vairāk...

Siguldā atklāts magnētiskās rezonanses kabinets

9.augustā tika atklāts Siguldas pilsētā pirmais magnētiskās rezonanses (MR) kabinets, ko izveidojis teleradioloģijas un radioloģiskās diagnostikas uzņēmums "E-radiologs". MR kabinets ir izvietots Siguldas slimnīcas telpās Lakstīgalas ielā 13, Siguldā. Slimnīcas piedāvātajās telpās tika veikta plaša renovācija, lai tās varētu pielāgot MR kabineta iekārtošanai atbilstoši visām prasībām. Jaunais kabinets ir aprīkots ar vienu no pašām modernākajām un ekoloģiskākajām 1.5T magnētiskās rezonanses iekārtām Latvijā - "Philips Ingenia Ambition", informē uzņēmuma valdes loceklis Reinholds R.Razums.

Lasīt vairāk...

Latvijā atkal ieplūst dabasgāze no Krievijas

Latvijā otrdien, 9.augustā, atkal ieplūdusi dabasgāze no Krievijas, liecina informācija vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS "Conexus Baltic Grid" ("Conexus") mājaslapā. Otrdien faktiski izmantoto jaudu apjoms Luhamā ieejai no Krievijas sasniedz 49,5 gigavatstundas (GWh).

Lasīt vairāk...

Aptauja Ropažos. Vai gatavojat pārtikas krājumus ziemai?

Tas, ka viss kļūst arvien dārgāks, negribot kļuvis par vienu no apspriestākajiem tematiem gan ģimenes, gan draugu lokā. Pieaugot pārtikas cenām, daļa iedzīvotāju arvien vairāk sāk izvērtēt pirkumus – iegādājas mazāk preču, izvēlas lētākās un lūkojas pēc akcijām. To, ka iepirkšanās paradumi mainās, izjūt arī tirgotāji, bet vai iedzīvotāji vairāk gatavojas ziemai, iepērkot pārtiku ar garāku glabāšanas termiņu vai gatavojot konservus un sasaldējot svaigos augļus un dārzeņus?

Lasīt vairāk...

Iedzīvotājus aicina iesūtīt fotogrāfiju liecības par Jaunolaines baznīcu

Jaunolaines ciemā esošā Olaines Svētās Elizabetes evaņģēliski luteriskā baznīca ir sākusi veidot sevi kā atvērtu un mūsdienīgu kultūrtelpu. Savu atpazīstamību un ievērību iedzīvotāju vidū baznīca vēlas veidot ne tikai fiziski, izgaismojot āra fasādi un kļūstot pamanāmai, bet arī mudinot iedzīvotājus atcerēties un dalīties ar atmiņām par Olaines Sv.Elizabetes ev.lut.baznīcas lomu savā dzīvē, informē biedrībā "Jaunolaines attīstībai".

Lasīt vairāk...

Atkritumu apsaimniekotāja "Getliņi eko" peļņa pirmajā pusgadā sasniedza 5,53 miljonus eiro

2022.gada 1.pusgadā SIA "Getliņi eko" strādāja ar 24,93 milj. eiro apgrozījumu un veiktās investīcijas pamatlīdzekļu iegādē sasniedza 3,65 milj. eiro. Uzņēmums strādāja ar stabiliem ieņēmumiem gan atkritumu pieņemšanas, gan enerģētikas jomās, informē SIA "Getliņi eko" ārējās komunikācijas vadītājs Ričards Aksels Ozoliņš.

Lasīt vairāk...

Piedāvā pāriet uz pedagogu darba sadalījumu 60:40 līdz 2027./2028.mācību gadam

Izglītības un zinātnes ministrijas darba grupas izstrādātais ziņojums "Priekšlikumi pedagogu darba samaksas paaugstināšanai un darba slodžu sabalansēšanai periodam no 2023.gada 1.septembra līdz 2027.gada 1.septembrim" 9.augustā tiek nodots sabiedriskajai apspriešanai. Līdz 22.augustam tiek gaidīti arī oficiāli atzinumi no saistītajām ministrijām, piemēram, Finanšu ministrijas un sociālajiem partneriem, informē Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

Lasīt vairāk...

No 1.septembra tiks veiktas izmaiņas autobusu maršrutos Salaspils novadā

5.augustā Sabiedriskā transporta padome lēma par vairākām reģionālā sabiedriskā transporta iniciatīvām, kas tika iesniegtas no pašvaldībām un plānošanas reģioniem par jaunu maršrutu izveidi vai to pielāgošanu iedzīvotāju vajadzībām un ērtībām Vidzemē, Latgalē un Pierīgā, kā arī izvērtēja pasažieru plūsmu un vilcienu reisa noslodzi virzienā Rīga–Gulbene.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.