Menu
 

Svētdiena, 21 Augusts 2022

Aptauja: 82% vecāku uztrauc bērnu slodze mācību gada laikā

82% vecāku uztrauc slodze, ko bērniem mācību gada laikā rada tābrīža un iekavēto mācību apguve, dažādi interešu pulciņi, pienākumi mājās u.tml., liecina IKT pakalpojuma sniedzēja “Bite” aptaujas dati. Savukārt kā būtiskākos faktorus, kas visbiežāk veicina pārāk lielu slodzi bērniem, vecāki norāda mācības, kur ietilpst gan tābrīža, gan iekavētās mācību vielas apguve, kā arī mācību vides maiņu, mainoties klātienes un attālināto mācību režīmam. Tāpat starp biežākajiem faktoriem dominē arī vecāku ambīcijas un prasības.

Lasīt vairāk...

Norisināsies astotais pasaules diktāts latviešu valodā

Astotais pasaules diktāts latviešu valodā šogad norisināsies Valsts valodas dienā 15.oktobrī, aģentūra LETA uzzināja liecina informācija Valsts Izglītības satura centrā. Šogad tekstu diktātam radījis rakstnieks un žurnālists Osvalds Zebris, savukārt to diktēs Jaunā Rīgas teātra režisors Gerds Lapoška. Klātienē Rīgā diktātu varēs rakstīt Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Iedzīvotāji Latvijā savas dzīvesvietas tuvumā naktīs jūtas arvien drošāk

Iedzīvotāji Latvijā savas dzīvesvietas tuvumā naktīs jūtas arvien drošāk - šogad 69% respondentu atzīmējuši, ka savu māju tuvumā naktīs vienatnē nejūt bailes, liecina pētījumu centra SKDS direktora Arņa Kaktiņa publiskotie aptaujas dati. Savukārt 22% atzīmējuši, ka naktīs pie savām mājām izjūt baiļu sajūtu, savukārt 9% aptaujāto bijis grūti pateikt.

Lasīt vairāk...

Bērnu gultas izvēle, un kāpēc tas ir tik svarīgi

Bērnu gulta faktiski ir pirmā nopietnā mēbele cilvēka dzīvē, pirmā vieta, kur justies kā mājās – ērti, droši un piederīgi. Savai gultiņai būs liela nozīme mazā cilvēka turpmākajā emocionālajā attīstībā, tādēļ ir tik svarīgi, lai šāda vieta viņam tiešām būtu.

Lasīt vairāk...

Smiltsērkšķis, mežrozīte un kalē kāposts – vitamīniem un minerālvielām bagātākās vasaras veltes

Vasarā uzņemt organismam nepieciešamos vitamīnus un minerālvielas ir pavisam vienkārši – dažādi sezonas augļi, ogas un dārzeņi pieejami plašā klāstā, turklāt tos iespējams ne vien iegādāties veikalā, bet arī izaudzēt piemājas dārzā vai vasarnīcā. Svaigās vasaras veltes nenoliedzami ir bagātīgs uzturvielu avots, tāpēc tās vērts iekļaut ēdienkartē gan tagad, gan arī sagatavot un uzglabāt ziemas sezonai. Kuri produkti būs īpaši vērtīgi kā vasarā, tā gada aukstajos mēnešus, un kā tos pareizi pagatavot?

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.