Menu
 

Pirmdiena, 22 Augusts 2022

Pēdējo triju dienu laikā Latvijā reģistrēti 2070 Covid-19 inficēšanās gadījumi, mirušas četras inficētas personas (papildināta)

Pēdējo triju diennakšu laikā Latvijā veikti 7374 Covid-19 izmeklējumi un reģistrēti 2070 jauni inficēšanās gadījumi jeb 690 gadījumi dienā, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati. No inficētajiem 855 cilvēki bija nevakcinēti vai vakcinācijas kursu nepabeiguši un 1215 vakcinēti.

Lasīt vairāk...

Ukrainas Neatkarības dienā aicina uz zibakciju "Saulespuķu ceļš" un sāk sadraudzības pasākumu ciklu

Atzīmējot Ukrainas Neatkarības dienu, biedrība "Tavi draugi" trešdien, 24.augustā aicina uz zibakciju "Saulespuķu ceļš" un uzsāk saliedētības un sadraudzības pasākumu ciklu "Mēs satiksimies – Ми зустрінемось! (Mi zustrinemosj!)". Tā ietvaros sešas augusta un septembra trešdienas pēc kārtas Ventspils ielā 50, Rīgā notiks tematiskas sarunas, spēļu vakari un meistarklases, kur dažādu jomu profesionāļi dalīsies ar zināšanām un sniegs atbildes uz jautājumiem.

Lasīt vairāk...

Mārcis Bendiks. Tādi esam. Kādi būsim?

Savu tiesu jautrības tviterburbuļos sacēla SKDS šefa Arņa Kaktiņa replika par kādu sabiedriskās domas mērījumu. Proti, iedzīvotāju ticība tam, ka patlaban pie varas esošie izvedīs mūs no krīzes (un arī tam, ka zinātnieki klonēs dinozaurus) ir pieaugusi, bet ticība tam, ka cilvēki mūsu dzīves laikā dzīvos uz Mēness – sarukusi.

Lasīt vairāk...

"SEB" aptauja: Sava biznesa uzsākšanai trūkst starta kapitāla un pārliecības

Izdevīgi finansējuma nosacījumi, kā arī papildu zināšanas un prasmes ir divi galvenie nosacījumi, lai cilvēki izšķirtos uzsākt paši savu biznesu, – liecina "SEB bankas" veiktā aptauja. 59% aptaujāto kā galveno nosacījumu biznesa uzsākšanai minējuši izdevīgus finansiālos nosacījumus un finansiālu atbalstu, bet 40% uzsvēruši, ka sava uzņēmuma attīstīšanai būtu jāapgūst papildu zināšanas un prasmes. Savukārt kā galvenos šķēršļus biznesa uzsākšanai visvairāk cilvēku min starta kapitāla trūkumu (59%), kā arī neziņu un pārliecības trūkumu par izdošanos.

Lasīt vairāk...

"Citadele": Iedzīvotāji arvien vairāk pāriet uz digitālo banku vidi; 73 % to skaidro ar laika taupīšanu

Līdz ar bankas pakalpojumu straujo digitalizāciju pēdējo divu gadu laikā klātienē apkalpoto klientu skaits bankas “Citadele” filiālēs samazinājies par 23 % – lielākā daļa iedzīvotāju bankas pakalpojumus izmanto attālināti, norādot, ka to saņemšana digitālā vidē viņiem ir ērtāka. Lielākā daļa jeb 73 % uzsver, ka tā var ietaupīt laiku, un katrs piektais izceļ iespēju saņemt izdevīgākus piedāvājumus, secināts Citadeles vasarā veiktajā Latvijas iedzīvotāju aptaujā.

Lasīt vairāk...

Aptauja: sabiedrībā nedaudz sarūk nosodījums pret uzturlīdzekļu parādniekiem

Latvijas iedzīvotāji jau ilgstoši visnegatīvāk vērtē parādniekus, kas labprātīgi nemaksā uzturlīdzekļus saviem bērniem, savukārt vislielākā tolerance nemainīgi tiek izrādīta pret nodokļu, nodevu un administratīvo naudas sodu nemaksātājiem. Tomēr pēdējo gadu laikā nedaudz ir mazinājies uzturlīdzekļu parādnieku negatīvais vērtējums, bet nodokļu un nodevu nemaksātājus iedzīvotāji ir sākuši nedaudz vairāk nosodīt, liecina pētījumu centra SKDS un Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes (LZTIP) veiktā iedzīvotāju aptauja.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.