Menu
 

Piektdiena, 12 Augusts 2022

Jūrmalā aizturēts vīrietis par tabakas izstrādājumu nelikumīgu tirdzniecību

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirknī 3.augustā uzsākts kriminālprocess par tabakas izstrādājumu, kuri nav marķēti ar Latvijas Republikas akcīzes nodokļa markām, nelikumīgu realizāciju nelielā apmērā Jūrmalā, tas ir, pēc noziedzīgā nodarījuma sastāva pazīmēm, kas paredzētas Krimināllikuma 221.6 pantā.

Lasīt vairāk...

Specifiskus atbalsta pasākumus piemēros maznodrošinātajiem iedzīvotājiem un atsevišķām sociālajām grupām

Energoresursu cenu kāpuma pārvarēšanai specifiski atbalsta pasākumi tiks piemēroti maznodrošinātajiem iedzīvotājiem un atsevišķām sociālajām grupām - senioriem, personām ar invaliditāti, kā arī apgādnieku zaudējušām personām, piektdien preses konferencē informēja Labklājības ministrijas (LM) valsts sekretāra vietniece Elīna Celmiņa.

Lasīt vairāk...

Aptauja Ogrē. Vai jums šovasar jau ir izdevies pasēņot?

Par sēnēm un sēņošanu tradicionāli runājam no pavasara, kad sākas murķeļu laiks, līdz oktobrim, kad mežā tiek vāktas vēlās rudens sēnes. Taču speciālisti uzsver, ka  īstie sēņu entuziasti prot sēnes atrast arī ziemas mēnešos. Vistukšākie mēneši esot marts un aprīlis, jo kārtīgi lieti vēl nav lijuši, taču ziemā varot atrast sēnes, kas aug uz nokritušiem zariem vai koku stumbriem. Turklāt neesot tā, ka ziemā augošās sēnes nebūtu lietojamas pārtikā – vairākas ziemas sēņu sugas ir ēdamas, piemēram, ziemas celmene jeb samtainā ziemene, kas aug lielos čemuros uz lapu koku stumbriem un celmiem. Šo sēni varot atrast līdz pat janvārim, februārim.

Lasīt vairāk...

CSP: Pirmajā pusgadā Latvijā vērojams mirstības samazinājums

Šī gada sešos mēnešos reģistrēti 15 719 mirušie, kas ir par 1294 mirušajiem jeb 7,6 % mazāk nekā pagājušā gada pirmajā pusgadā, kad bija vērojams būtisks mirstības pieaugums, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotā informācija. No pirmajiem šī gada mēnešiem augstākie mirstības rādītāji novēroti martā, kad mirušas 2968 personas, kas bija par 10,1 % vairāk nekā pērn martā.

Lasīt vairāk...

Kā vecākiem sabalansēt bērnu slodzi un ļaut viņiem būt bērniem ilgāk? Skaidro psihoterapeits

Pārslogojot bērnus, mēs nereti liekam viņiem pieaugt pārāk ātri. Mācības, kur jāapgūst ne vien jaunā viela, bet arī iepriekšējos gados iekavētās zināšanas, ārpusstundu pulciņi, pienākumi mājās – kā vecākiem to visu sabalansēt, lai bērni nebūtu emocionāli pārslogoti? Tuvojoties jaunajam mācību gadam, IKT pakalpojumu sniedzējs “Bite” sadarbībā ar psihoterapeitu Artūru Miksonu ir apkopojis vērtīgus ieteikumus vecākiem, kas palīdzēs labāk izprast bērna vajadzības un spējas, tā vienlaikus ļaujot viņiem ilgāk palikt bērniem.

Lasīt vairāk...

35% autovadītāju pie stūres runā pa telefonu, gandrīz tikpat daudzi dzer kafiju

Vairāk nekā trešdaļa (35%) autovadītāju pie stūres mēdz runāt pa telefonu, nelietojot brīvroku sistēmu, gandrīz tikpat daudzi (34%) – dzer kafiju, bet 24% atzīst, ka pie stūres mēdz arī ēst, liecina “”Carlsberg” 0.0 atbildīgas braukšanas indeksa” dati. Pētījums apliecina, ka 7% autovadītāju mēdz rakstīt ziņas telefonā, braucot pie stūres, bet 2% lasa ziņas vai pēta jaunumus sociālajos tīklos. 43% norādījuši, ka nemēdz pie stūres darīt vēl citas lietas.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.