Menu
 

Svētdiena, 21 Oktobris 2018

Aptauja Ulbrokā: Vai kādreiz esat ņēmis ātro kredītu?

Saeima šā gada 4. oktobra sēdē galīgajā lasījumā apstiprināja grozījumus Patērētāju tiesību aizsardzības likumā, kas paredz virkni izmaiņu nebanku kreditēšanā jeb t. s. ātro kredītu izsniegšanā, ierobežojot kredītu izmaksas un ieviešot reklāmas aizliegumu. Atbilstoši deputātu lemtajam kredīta kopējās izmaksas nevarēs pārsniegt 0,07% dienā jeb 25% gadā. Tāpat likumā noteikts kredīta reklāmas aizliegums, izņemot atsevišķus gadījumus. Plānots, ka likums stāsies spēkā 2019. gada 1. janvārī.

Lasīt vairāk...

Tramps paziņo par ASV izstāšanos no Līguma par vidējā un tuvā darbības rādiusa raķešu likvidēšanu

ASV vienpusēji izstāsies no Līguma par vidējā un tuvā darbības rādiusa raķešu likvidāciju (INFT), sestdien paziņoja ASV prezidents Donalds Tramps, apsūdzot Krieviju šī līguma pārkāpšanā. Tramps arī teica, ka ASV sāks izstrādāt šādas raķetes, ja neizdosies panākt jauna līguma noslēgšanu ar Krieviju un arī ar Ķīnu.

Lasīt vairāk...

Sausā acs – kā to atpazīt un novērst

Dators, televizors, mobilais tālrunis, gaisa kondicionieris, pat centrālā apkure ir tikai daži no cilvēka radītiem risinājumiem, lai padarītu mūsu ikdienu ērtāku un patīkamāku, bet visiem šiem uzlabojumiem ir arī sava negatīvā puse, proti, ietekme, ko tie atstāj uz cilvēka veselību. Mūsdienu tehnoloģiju attīstība un lielas sabiedrības daļas piekoptais dzīvesveids rada lielu slodzi mūsu acīm.

Lasīt vairāk...

Skolotājs: Pedagogs mūsdienās ir multitaskers

Laikā, kad Aleksandrs Vorobjovs strādāja par žurnālistu, viņam nebija pat domu par pedagoga profesiju. Šodien viņš ir Mārupes vidusskolas fizikas un matemātikas skolotājs, kā arī audzinātājs 10.a klasei. Pavadījis pedagoga darbā jau desmit gadu, Aleksandrs saka, ka lēmums kļūt par skolotāju ir labākais, kas ar viņu noticis. Pedagoģiju viņš sauc par savu aicinājumu un skaidro, ka izplatītais viedoklis par to, ka skolotāji saņem maz, daļā gadījumu ir tikai mīts.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.