Menu
 

Piektdiena, 05 Oktobris 2018

Aptauja Stopiņos: Ko darīsit šosestdien?

Sestdien, 6. oktobrī, notiks 13. Saeimas vēlēšanas. Tiesības piedalīties Saeimas vēlēšanās ir visiem Latvijas pilsoņiem, kuri vēlēšanu dienā sasnieguši 18 gadu vecumu. Saeimas vēlēšanās vēlētāji drīkst balsot jebkurā vēlēšanu iecirknī Latvijā vai ārvalstīs, bet par dalību vēlēšanās vēlētājam pasē izdara īpašu atzīmi – spiedogu. Savukārt vēlētājiem, kuru rīcībā ir tikai personas apliecība, bet nav derīgas pases, līdz 6. oktobrim jāizņem vēlētāja apliecība.

Lasīt vairāk...

Skolotāju dienā likti pamati Mārupes vidusskolas jaunajam korpusam

5. oktobrī, klāt esot Mārupes novada domes priekšsēdētāja vietniecei Līgai Kadiģei, Mārupes vidusskolas direktoram Jānim Lagzdkalnam, ēkas projektētājiem un būvniekam, iemūrēta laika kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm un likti pamati Mārupes vidusskolas jaunajam korpusam, kas top uz bijušās barona Rautenfelda medību muižas pamatiem, informē Mārupes novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Žunde.

Lasīt vairāk...

FOTO: Dārgā Stokholma uz 14 salām

Beidzamo reizi Zviedrijā biju, šķiet, 1994. gadā, kad ar saviem toreizējiem darba kolēģiem devāmies uz florbola čempionātu, kas norisinājās Gēteborgā. Pa ceļam uz turieni apmēram stundu veltījām Stokholmas apskatei, taču tas šai skaistajai un pārsteidzošajai pilsētai nudien ir par maz. Tādēļ labprāt piekritu piedāvājumam oktobra sākumā paviesoties Stokholmā, lai gan pēc tam sapratu, ka arī piecas stundas – tieši tik laika ir līdz prāmja atiešanai no ostas – ir daudz par maz.

Lasīt vairāk...

Allažu pamatskolai jauna direktore – Aina Keplere

4. oktobra Siguldas novada domes sēdē par Allažu pamatskolas direktori apstiprināta līdzšinējā direktores vietniece izglītības jomā Aina Keplere, kura uzskata, ka Allažu pamatskola jāturpina attīstīt un popularizēt, dažādojot mācību procesu un vidi, kā arī piesaistot jaunu izglītības personālu.  Šajā gadā skola ieguvusi gaišas un mūsdienīgas telpas, jo noslēgušies atjaunošanas darbi, ko pašvaldība veica divās kārtās, kopumā investējot turpat 620 tūkstošus eiro, informē Siguldas novada pašvaldībā.

Lasīt vairāk...

"Man nav, ko vilkt mugurā!" jeb Palīgs 13. Saeimas vēlētājam

Vēlēšanu nedēļa ir klāt. Man nav spēka aģitēt par konkrētu izvēli, jo savā ziņā esmu nonācis šobrīd lielākajā latviešu kopienā jeb "man nav, par ko balsot" daudzbalsīgi raibajā korī. Ideoloģiski – nav nevienas partijas, kas pārstāvētu manu pasaules uzskatu, praktiski – "vecos" es pazīstu pārāk labi, lai būtu atlikušas jel kādas ilūzijas, bet no "jaunajiem" nāk tāds nepārvarams nelabums, ka tuvāka iepazīšanās var arī nobeigt pavisam.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.