Menu
 

Sestdiena, 15 Decembris 2018

Gerhards: Attiecībā uz Rīgas domi tiks pieņemti tiesiski lēmumi

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK) pašlaik nesteidz solīt, ka izpildīs partijas aicinājumu jau nākamnedēļ virzīt valdībā likumprojektu par Rīgas domes atlaišanu un norāda, ka attiecībā uz Rīgas domi pieņems tiesiskus lēmumus. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) turpina izvērtēt situāciju.

Lasīt vairāk...

Pedagoģe: Mūsu profesija nav grūtāka par citām

Nesen publicētajā pētījumā par skolu reitingiem secināts, ka eksāmenu atzīmes nav izcilākais skolas kvalitātes rādītājs, jo nerāda individuālo izaugsmi. Arī pedagoģe un Neatkarīgās izglītības biedrības biedre Inguna Granta norāda – ne tikai tās skolas, kurām ir augsta vieta reitingā, ir labas un sniedz kvalitatīvu izglītību. Lai to izvērtētu, jāņem vērā arī ikdienas mācību process, ārpusklases aktivitātes, pedagogu darbs, tas, kādi bērni mācās skolā, un citi aspekti. Ļoti daudz ir atkarīgs arī no pedagoga un viņa personības, jo tieši skolotājs var sniegt lielu ieguldījumu bērnu izaugsmē un būt noderīgs viņu dzīvē.

Lasīt vairāk...

Informācija par taksometra braukšanas tarifiem būs jānorāda arī automašīnas salonā

Informācija par taksometra braukšanas tarifiem būs jānorāda arī automašīna salonā, paredz atbalstīšanai Ministru kabinetā iesniegtie Satiksmes ministrijas (SM) izstrādātie grozījumi noteikumos "Prasības plānošanas reģiona un republikas pilsētas speciālās atļaujas (licences) saņemšanai un kārtība, kādā veicami pasažieru komercpārvadājumi ar taksometru".

Lasīt vairāk...

Galvassāpes un migrēna – kā atpazīt un novērst?

Saspringtajā pirmssvētku laikā, kad viss ir jāpaspēj, bieži sastopamies ar galvassāpēm, ko diemžēl steigā mēdzam ignorēt. Tā ir ļoti izplatīta problēma arī ikdienā, kuru daudzi pieņem kā pašsaprotamu un nerisina, nevēršas pie ārsta un necenšas noskaidrot sāpju rašanās iemeslus. Kādi ir sāpju iemesli un veidi un kā šo problēmu risināt, konsultē anesteziologs reanimatologs un algologs jeb sāpju ārsts Guntis Iļķēns un "Benu aptiekas" farmaceite Baiba Prindule.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.