Menu
 

Sestdiena, 22 Decembris 2018

Ziemassvētku tradīcijas, ko nodot no paaudzes paaudzē

Ziemassvētki ir vieni no tradīcijām bagātākajiem svētkiem, kad parasti kopā sanāk lielākā daļa ģimeņu. Tradīciju radīšana un ievērošana var būtiski ietekmēt mūsu un bērnu emocionālo labsajūtu, tādēļ šis laiks jāizmanto, lai ieviestu jaunus un nostiprinātu jau esošus svētku paradumus. Par to, kāda ir svētku svinēšanas nozīme, stāsta psiholoģe Iveta Aunīte.

Lasīt vairāk...

Māris Zanders. Arī dāvanas…

Ziemassvētku periodā ierasti ir izteikumi par šo svētku pārlieku komercializāciju. Nejūtu vajadzību šo tēmu izvērst, neizbēgami atkārtojoties piemēru ziņā, toties labprāt vērstu uzmanību uz kādu, manuprāt, interesantu aspektu – reliģiskās tematikas klātbūtni akadēmiskajos pētījumos Latvijā.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Kādas pamatvērtības tiek turētas cieņā Latvijas ģimenēs?

Kā liecina “Swedbank” veiktā aptauja, savstarpējs atbalsts (62%), rūpes vienam par otru, tostarp finansiālas (61%), uzticēšanās (60%), savstarpēja cieņa (54%) un atbildība (50%) ir piecas pamatvērtības, kas tiek turētas cieņā un koptas Latvijas ģimenēs. Tomēr liela daļa aptaujāto (44%) uzskata, ka kopumā ģimenes vērtību nozīme mazinās, jo mūsdienu tehnoloģijas “nozog” kvalitatīvi pavadītu laiku ar ģimeni un rada nevajadzīgus stereotipus, savukārt 18% uzskata, ka savā būtībā kļūstam arvien individuālāki.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.