Menu
 

Otrdiena, 11 Decembris 2018

Sirsnīgā pasākumā godināti Mārupes novada zelta kāzu pāri

Pagājušajā sestdienā, 8. decembrī, Mārupes kultūras namā sirsnīgā gaisotnē jau otro reizi novadā tika rīkots Zelta kāzu pāru godināšanas pasākums, kurā pāriem tika pasniegta atkārtota laulības apliecība un saskandināta šampanieša glāze. Tika sveikti pieci pāri, kuri laulībā nodzīvojuši 50 un 53 gadus. Viņi labprāt dalījās savos stāstos un ilgas, saskanīgas laulības noslēpumos, informē Mārupes novada pašvaldībā.

Lasīt vairāk...

Madride draud nosūtīt uz Kataloniju kārtības uzturēšanai Nacionālās policijas spēkus

Spānijas valdība, reaģējot uz radikālo katalāņu separātistu organizēto automaģistrāles blokādi, brīdinājusi Katalonijas varasiestādes, ka tā varētu pārņemt savā ziņā kārtības uzturēšanu reģionā.

Iekšlietu ministrs Fernando Grande-Marlaska brīdinājis: ja reģionālā policija nepildīs "tai uzticēto lomu", tad "mēs dosim rīkojumu valsts drošības spēkiem iejaukties". Ar šo brīdinājumu Grande-Marlaska nācis klajā pirmdienas vakarā Katalonijas reģionālās valdības iekšlietu ministram nosūtītajā vēstulē.

Radikālie katalāņu separātisti sestdien nobloķēja lielceļu AP-7, kas gar Vidusjūras piekrasti caur Kataloniju savieno Franciju un Andalūziju. Aktīvisti tviterī aicināja citus neatkarības atbalstītājus arī iesaistīties "beztermiņa" ceļu blokādē, kamēr netiks pasludināta Katalonijas Republika. Lai gan satiksme bija bloķēta 15 stundas, reģionālie policijas spēki "Mossos d'Esquadra" neiejaucās.

"Tas nav normāli, ka modernā un civilizētā valstī lielceļi tiek bloķēti uz 15 stundām, jo daži simti cilvēku vēlas protestēt," jau pirmdien norādīja Spānijas ārlietu ministrs Žozeps Borreljs.

Līdz ar Kataloniju sava reģionālā policija Spānijā ir vienīgi Basku zemei un Navarrai. Pārējā valsts teritorijā par kārtību gādā vienīgi Spānijas Nacionālā policija un Civilā gvarde.

Lasīt vairāk...

Zane Abakuka: Vienmēr cenšos ņemt no dzīves ko jaunu

Ziemassvētku tuvošanās ir patīkama satraukuma pilns laiks gan pieaugušajiem, gan bērniem, kuri tic Ziemassvētku brīnumam. Katrs, kurš kaut reizi dzīvē ir iejuties kāda Ziemassvētku personāža tēlā, zina, cik atbildīgs ir šis darbs. Cenšoties sarunāt intervijai kādu šī pasakainā aroda pārstāvi, nācās atskārst, ka liela daļa Ziemassvētku vecīšu (it īpaši stiprā dzimuma pārstāvju) ir tik kautrīgi un noslēgti, ka nebija gatavi atklāties un par sevi stāstīt. Taču Ziemassvētku brīnuma tēlu lieliski spēj iemiesot enerģiskas daiļā dzimuma pārstāves. Viena no tām ir rūķu meitene Zane Abakuka, kurai šis darbs sniedz patiesu prieku un gandarījumu.

Lasīt vairāk...

Siguldas pils kompleksā durvis vērs Ziemas koncertzāle

Aicinot uz aizraujošiem koncertiem, izrādēm, animācijas filmu seansiem, radošajām darbnīcām, Ziemassvētku dāvanu tirdziņu, bet mazos novadniekus rosinot apmeklēt unikālu leļļu izstādi, doties rotaļās un izbraukt ar īpašu svētku karuseli, šajā nedēļas nogalē Siguldas pils kompleksā durvis vērs Ziemas koncertzāle.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Latvijas iedzīvotājiem internets kā maize un gaiss – pamatvajadzību augšgalā

Informācijas un komunikāciju tehnoloģijas attīstās straujāk nekā jebkad agrāk, un pēdējos gados mobilais internets pārliecinoši kļuvis par visbiežāk izmantoto pakalpojumu Latvijā. Šobrīd viedierīce ar interneta pieslēgumu ir gluži kā maize un gaiss – bez tā savu ikdienu nevar iedomāties 95% Latvijas iedzīvotāju, liecina mobilo sakaru operatora “Latvijas Mobilais telefons” veiktā aptauja.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.