Menu
 

Piektdiena, 28 Decembris 2018

Valsts prezidents: Valdības veidošanas sarunās gada nogalē panākts nozīmīgs progress

“Valdības veidošanas sarunās gada nogalē panākts nozīmīgs progress, lai 2019.gada janvārī varētu apstiprināt valdību un ķerties pie neatliekamiem darbiem, pirmkārt, finanšu sektora sakārtošanas, ieviešot “Moneyval” ziņojuma rekomendācijas,” piektdien pēc tikšanās Rīgas pilī ar 13. Saeimā pārstāvētajām politiskajām partijām uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Lasīt vairāk...

Ekonomiste: Mazumtirgotājiem – veiksmīgs gads

Mazumtirgotājiem aizejošais gads kopumā ir bijis veiksmīgs. Apgrozījumu ir izdevies audzēt par vidēji 7%, savukārt pārdošanas apjomus (cenu efekts izņemts) – par vidēji 4%, balstoties uz datiem par 11 mēnešiem. Pārtikas preču pārdošanas apjomi šī gada janvāra-novembra periodā ir palielinājušies par 4,5%, salīdzinot ar gadu iepriekš, bet nepārtikas preču – par 4,2%.

Lasīt vairāk...

Gadumijas piparkūku stāsts

Ziemassvētki un gadumija – šis gada baltākais laiks, kad mājās smaržo pēc eglītes skujām, svecēm, pīrāgiem un piparkūkām. Piparkūku dzimtene ir Tuvie Austrumi, kur tās cepa jau pirms pieciem tūkstošiem gadu. Ap to pašu laiku arī Ēģiptē tika cepti medus rauši, ko cēla galdā vien tempļos un faraonu galmos.

Lasīt vairāk...

Mežaparkā darbu atsācis Rīgas sniega parks

Dziesmu svētku estrādes teritorijā Mežaparkā darbu atsācis Rīgas sniega parks, ko rīdzinieki jau aizvadītajos gados bija iecienījuši atpūtai svaigā gaisā. Neskatoties uz atkusni, parkā saražots pietiekami daudz sniega, lai svētkus un skolēnu brīvdienas pavadītu kopā ar ģimeni, baudot īstus ziemas priekus.

Lasīt vairāk...

Partijas sola Vējonim pēc nedēļas piedāvāt kopīgi atbalstītu premjera kandidātu

Četras potenciālās jaunās valdības tā dēvētās kodola partijas 4.janvārī Valsts prezidentam Raimondam Vējonim varēšot piedāvāt kopīgi atbalstītu premjera kandidātu. Par to piektdien vienojušās "Jaunā Vienotība" (JV), Jaunā konservatīvā partija (JKP), "Attīstībai/Par!" (AP) un nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK), žurnālistiem pavēstīja šo politisko spēku pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Tehnisku problēmu gadījumā valsts visa veida veselības aprūpi apmaksās arī neapdrošinātām personām

Ja nākamgad radīsies kādas tehniskas problēmas, kuru dēļ nebūs iespējams noskaidrot personas apdrošināšanas statusu, valsts visa veida veselības aprūpi šai personai apmaksās neatkarīgi no tā, vai viņa ir vai nav apdrošināta, piektdien žurnālistiem sacīja Nacionālā veselības dienesta (NVD) direktore Inga Milaševiča.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.