Menu
 

Otrdiena, 18 Decembris 2018

Griestu lampu ceļvedis – trāpi desmitniekā!

Apgaismes elementiem ir liela nozīme telpas atmosfēras un kopējā dizaina veidošanā – pareizi izvēlēta, piemērota lampa to var padarīt par pašu pilnību, savukārt nesaskanīga, nepiemērota lampa radīs bezgaumīgu, haotisku efektu. Griestu lampas internetā iegādāties ir visērtākais variants, jo Tu vari atrasties telpā, kurai paredzēta lampa, un uzreiz  to “pieskaņot” dizainam, taču ir arī viens mīnuss – nav zāles darbinieku, ar ko pakonsultēties, kāda tipa apgaismes elementu labāk izvēlēties. Izvēlies gaismas ķermeni trāpīgi – iepazīsties ar šo griestu lampu tipu ceļvedi un turi to pie rokas, dodoties interneta šopingā!

Lasīt vairāk...

Rīgas vicemēra amatā ievēlē Burovu

Par jauno Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieku otrdien ārkārtas sēdē tika ievēlēts pašvaldības deputāts, līdzšinējais Pilsētas īpašumu komitejas vadītājs Oļegs Burovs (GKR). Balsojumā par jauna vicemēra apstiprināšanu piedalījās 53 deputāti. Par Burova kandidatūru nobalsoja 31 deputāts, savukārt 22 deputāti balsoja pret.

Lasīt vairāk...

Jūrmalas dome apstiprina 2019. gada budžetu

Otrdien, 18. decembrī, Jūrmalas pilsētas dome vienbalsīgi apstiprināja konsolidēto budžetu 2019. gadam. Jūrmalas nākamā gada budžeta ieņēmumi sasniegs 88,8 miljonus eiro, kas ir par 9,7% vairāk nekā 2018. gadā. Viena no būtiskākajām prioritātēm nākamajā gadā ir pilsētas ceļu un ietvju atjaunošana, kā arī daudzdzīvokļu māju iekšpagalmu un pludmales zonas sakārtošana, kam kopumā paredzēts divas reizes vairāk finansējuma nekā pērn – gandrīz 8 miljoni eiro. Tāpat nākamgad Jūrmalā iecerēts palielināt jaundzimušo pabalstu līdz 500 eiro līdzšinējo 285 eiro vietā.

Lasīt vairāk...

Piecas idejas eglītes novietošanai nelielā dzīvoklī

Nelielam mājoklim ir daudz priekšrocību, piemēram, mājīgums, ātrāka un vieglāka tā uzkopšana vai zemāki komunālie maksājumi nekā mājai. Taču ir brīži, kad tā vien prasās vairāk vietas. Ziemassvētku eglītes novietošana nelielā dzīvoklī bieži kļūst par izaicinājumu. Nekustamā īpašuma attīstītājs “Bonava Latvija” apkopojis idejas eglītes novietošanai istabā, vienlaikus saglabājot mājokli estētiski baudāmu un ērtu dzīvošanai.

Lasīt vairāk...

Rīgas domes opozīcija iesniegusi pieprasījumu, lai atbrīvotu Ušakovu no amata

Pirmdien Rīgas domes (RD) opozīcija iesniegusi priekšlikumu sasaukt RD sēdi, lai lemtu par RD priekšsēdētāja Nila Ušakova atbrīvošanu no ieņemamā amata. Pieprasījumu atbrīvot Ušakovu no amata parakstīja deputāti no visām RD opozīcijas partijām, informē nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”–“Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” (NA) Rīgas domes deputātu frakcijas pārstāvis Edvards Ratnieks.

Lasīt vairāk...

Rietumeiropai nedrošāk, migrantiem drošāk

Pirms divām nedēļām Latvijas parlaments balsojumā noraidīja Eiropā asas diskusijas izsaukušo "Globālo deklarāciju (kompaktu) par drošu, sakārtotu un regulētu migrāciju" jeb ANO Migrācijas paktu. Aptuveni 150 pasaules valstu pārstāvji pirmdien, 10. decembrī, Marakešā notikušajā sanāksmē šo dokumentu atbalstīja. Tomēr vairāku valstu valdības atteicās to parakstīt un sanāksmē Marokā nepiedalījās, savukārt Beļģijā šā dokumenta dēļ valdība nedēļas nogalē pat krita.

Lasīt vairāk...

Slovākijas prezidents: Slovākija saskaras ar ļoti lielu Krievijas ietekmi

Slovākija saskaras ar ļoti lielu Krievijas ietekmi, otrdien vizītes laikā Latvijā uzsvēra Slovākijas prezidents Andrejs Kiska. Viņš skaidroja, ka abām valstīm – Slovākijai un Latvijai – ir kopīgi drošības izaicinājumi, tajā skaitā saistībā ar vēlēšanām un Krievijas mēģinājumiem tās ietekmēt. Slovākijā nākamgad gaidāmas prezidenta vēlēšanas, tādēļ pastāvot bažas piedzīvot tādu Krievijas ietekmi, kāda bija novērojama Lielbritānijā pirms "Brexit" referenduma.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.