Menu
 

Trešdiena, 12 Decembris 2018

Carnikavas un Saulkrastu uzņēmēji pirmo reizi pārstāvēti gadatirgū Helsinkos

Biedrība “Sernikon” kopā ar sadarbības partneriem no Salacgrīvas novada un Igaunijas organizēja astoņu Carnikavas un Saulkrastu novadu uzņēmēju pārstāvniecības vizīti Somijas galvaspilsētā Helsinkos, lai popularizētu abu novadu uzņēmēju piedāvājumu Igaunijas un Somijas iedzīvotājiem gadskārtējā tirdzniecības pasākumā “Martin Markkinat”.
Lasīt vairāk...

Tiesa apcietina uzņēmēju Martinsonu un "Rīgas satiksmes" departamenta direktoru Volkinšteinu

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa trešdien piemēroja apcietinājumu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) aizturētajam uzņēmējam Mārim Martinsonam, kā arī aizturētajam "Rīgas satiksmes" (RS) Infrastruktūras uzturēšanas un attīstības departamenta direktoram Igoram Volkinšteinam, noskaidroja aģentūra LETA. 

Lasīt vairāk...

Katlakalna un Rāmavas iedzīvotāji atbalsta skolas būvniecību zemesgabalā "Ābuli"

Ķekavas novada pašvaldība novembrī aicināja iedzīvotājus novērtēt zemesgabala "Ābuli" Katlakalnā piemērotību jaunas, plašākas skolas būvniecībai Katlakalna un Rāmavas apkaimē. Aptaujas laikā tika saņemtas 472 derīgas anketas, no kurām 460 gadījumos iedzīvotāji izteica atbalstu jaunas skolas būvniecībai pašvaldības izraudzītajā zemes gabalā.

Lasīt vairāk...

Viedoklis. Politkorektuma izcelsme

Mūsdienās jau pietiekami labi pazīstamo terminu “kultūrmarksisms” tā modernajā koncepcijā vēl pirms 20 gadiem varēja dzirdēt reti, un uzskata, ka to sāka ieviest pazīstamais amerikāņu cīnītājs par konservatīvo kultūru Bils Linds. Kopš tā laika ir sarakstīti neskaitāmi daudzi liberālleftismam pretstāvoši raksti, bet šis Bila Linda darbs attiecas uz kultūrmarksisma kritikas pirmsākumiem. Klasika, tā teikt.

Lasīt vairāk...

Pa Siguldas puses alām un radošajām darbnīcām

Savu gadu ilgušo projektu – Pierīgas novadu apceļošanu, atklājot interesantākos un neparastākos apskates objektus, – noslēdzu ar Siguldu, atstājot to, tā teikt, saldēdienam. Protams, varētu šķist – ko tad mēs par Siguldu un tās apkārtni nezinām? Taču, pateicoties abiem gidiem – ģeologam Dainim Ozolam un "Siguldas attīstības aģentūras" direktorei Laurai Skrodelei –, man tomēr bija iespēja aplūkot mazāk zināmas vietas, piemēram, alas un pils kompleksa radošās darbnīcas. Turklāt tādējādi ekskursija sanāca gan mazliet ekstrēma, gan estētiski skaista.

Lasīt vairāk...

Ekonomiste: Eksporta devums ekonomikas izaugsmē saruks

Pēc septembrī piedzīvotā krituma jau oktobrī preču eksports atgriezās plusos. Šogad būtisku devumu eksporta apgrozījuma izaugsmē dod koks un tā izstrādājumi, kur būtiska loma ir arī cenu kāpumam. Oktobrī labs sniegums bijis mehānismu un iekārtu, kā arī farmaceitisko produktu eksportētājiem. Savukārt kopējo eksporta izaugsmi uz leju pavilka sausās un karstās vasaras sekas – kritums kviešu un rapša eksportā. Tā rezultātā kopējais preču eksports eiro izteiksmē oktobrī pieauga par 6,8%, salīdzinot ar pērno oktobri.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.