Menu
 

Otrdiena, 01 Septembris 2020

Foto: Siguldā Zinību dienā skolēni mācības uzsāk divās pilnībā renovētās skolās

Siguldā jaunā mācību gada sākumā durvis ver divas pilnībā renovētas skolas – Siguldas Valsts ģimnāzija, kurai augustā noslēgušies Trohaja korpusa renovācijas darbi, skolai iegūstot jaunu, pilnīgu veidolu, savienojoties ar pērn atklāto dabaszinātņu un matemātikas jeb Kvantu korpusu. Siguldas novada pašvaldībā pavēstīja, ka tika atklāta renovētā Siguldas 1. pamatskola.

Lasīt vairāk...

Foto: Carnikavas pamatskolas skolēni sāk mācību gadu jaunajā moduļu ēkā

Zinību diena un 2020./2021. mācību gada sākums Carnikavas pamatskolā nosvinēti kopā ar jaunās skolas mājvietas – moduļu ēkas Garajā ielā 20, Carnikavā, – atklāšanu. Moduļu skolā bērni izglītosies turpmākos divus gadus, kamēr tiks veikta līdzšinējās pamatskolas ēkas pārbūve. Šogad divās paralēlajās klasēs skolas gaitas sākuši 46 pirmklasnieki, bet 2.–9. klašu posmā skolā izglītojas 362 skolēni, informē Carnikavas novada pašvaldībā.
Lasīt vairāk...

Golfa laukumā "Viesturi" Jaunmārupē norisināsies Mārupes kausa izcīņa golfā

  • Publicēts Sports

Šā gada 6.septembrī Mārupes novadā golfa laukumā “Viesturi” norisināsies Mārupes kausa izcīņa golfā. Golfa klubs “Viesturi” un Mārupes novada pašvaldība aicina golfa spēles piekritējus pieteikties ceļojošā kausa izcīņai un brīvā dabā, patīkamā atmosfērā mēroties spēkiem golfa spēlē. Sacensību ietvaros tiks noskaidroti arī Mārupes novada labākie golfa spēlētāji, informē Mārupes novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Žunde.

Lasīt vairāk...

Turaidas muzejrezervātā aicina uz sarunu "Turaidas muiža laiku lokos"

Turaidas muzejrezervāts sestdien, 5.septembrī, plkst. 15.00 aicina uz stāstu cikla “Sarunas Klaušinieku mājā” trešo tikšanos, kurā par Turaidas muižu laiku lokos diskutēs divi vēstures zinātņu doktori – Edgars Ceske un Uģis Niedre. Pasākuma laikā būs iespēja skatīties videofilmu “Klaušu muiža”, animācijas filmu “No klaušinieka par saimnieku”, kā arī fotogrāfiju slīdrādi “Sēta. Dzimta. Darbs”, informē Turaidas muzejrezervāta direktores vietniece komunikācijas darbā Anda Skuja.

Lasīt vairāk...

Aptauja Salaspilī. Vai atbalstāt mācību uzsākšanu klātienē?

Salaspilī jaunajā mācību gadā plānota atšķirīga pieeja mācību procesam – 1. vidusskolā mācību process 1.–6. klašu audzēkņiem tiek plānots klātienē divās maiņās, bet 7.–12. klašu skolēniem mācības notiks daļēji attālināti, organizējot to gan skolas telpās, gan attālināti. Stundas katrai klasei notiks vienā telpā, pie klasēm nāks mācību priekšmetu skolotāji, izņemot tos priekšmetus, kas notiek speciālos kabinetos. Savukārt 2. vidusskolā mācības visām klasēm tiek plānots uzsākt klātienē, bet ar atšķirīgu mācību sākumu laiku.

Lasīt vairāk...

Pētījums: 72% iedzīvotāju nodokļu atvieglojumus uzskata par prioritāti jaunu uzņēmumu attīstībai Latvijā

Vairums iedzīvotāju (72%) uzskata, ka prioritāte, lai veicinātu jaunu uzņēmumu attīstību Latvijā, ir nodokļu atvieglojumi, liecina inovatīvo biznesa ideju konkursa “Ideju kauss” ietvaros Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras un kompānijas “Norstat Latvija” organizētā aptauja. Tikmēr 53% respondentu atzīst, ka viens no būtiskiem instrumentiem, lai veicinātu jaunu uzņēmumu attīstību valstī, ir finansējuma un kapitāla piesaiste, par aptaujas rezultātiem informē konkursa “Ideju kauss” organizatoru pārstāvis Matīss Rutks.

Lasīt vairāk...

Carnikavā norisināsies Latvijas orientēšanās čempionāta posms

  • Publicēts Sports

Šonedēļ, 5. un 6.septembrī, Carnikavā norisināsies trešais šī gada Latvijas orientēšanās čempionāta sacensību posms. Vidējā distancē un vidējās distances stafetē kopā sacentīsies vairāk nekā 700 dalībnieku. Šogad Latvijas čempionāts norisināsies piecos posmos – garā distance, sprints un sprinta stafete, vidējā distance un stafete, maratons un nakts posms. Lai veicinātu sporta veida attīstību, Latvijas orientēšanās čempionāta atbalstītāju lokam pievienojies arī uzņēmums “Maxima Latvija”.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.