Menu
 

Trešdiena, 02 Septembris 2020

Vēl trim veikala "Maxima" darbiniekiem Olainē apstiprināta saslimšana ar Covid-19

Turpinot epidemioloģisko izmeklēšanu, saistībā ar Covid-19 saslimšanas gadījumiem Olaines “Maximas” veikala darbiniekiem un sadarbībā ar veikala administrāciju organizējot mērķtiecīgu darbinieku testēšanu, Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologi saņēmuši informāciju,  ka vēl trim veikala darbiniekiem apstiprināta Covid-19 infekcija.

Lasīt vairāk...

Covid-19 ietekmē pirmajā pusgadā Latvijā strauji samazinājušies pasažieru pārvadājumi

2020.gada pirmajā pusgadā salīdzinājumā ar 2019. gada pirmo pusgadu samazinājušies pasažieru pārvadājumi visos transporta veidos, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Pasažieru skaita samazināšanos visos transporta veidos noteica ārkārtas situācijas izsludināšana valstī sakarā ar Covid-19 pandēmiju un tam sekojošajiem pārvietošanās ierobežojumiem.

Lasīt vairāk...

Foto: Par 23 miljoniem eiro atjaunots autoceļš ar visintensīvāko satiksmi valstī – Jūrmalas šoseja

Trešdien tika svinīgi atklāts autoceļa posms ar visaugstāko satiksmes intensitāti valstī – gandrīz 6 km garš Jūrmalas šosejas (A10) posms no Rīgas robežas līdz pieejām Jūrmalas caurlaižu punktam, kurā satiksmes intensitāte pērn sasniedza 48 540 transporta vienības diennaktī. Būvdarbi tika sākti 2019. gada jūnijā, un tos veica piegādātāju apvienība “A.C.B. un Binders” par līgumcenu 22,97 miljoni eiro (ar PVN), ko finansēja no valsts budžeta. Segas pārbūvi projektēja AS “Ceļuprojekts”.

Lasīt vairāk...

Ar rekordlielu dalībnieku skaitu debitējis minirallijs "Ropaži"

  • Publicēts Sports

Ropažu apkaimes ceļos aizvadīts Latvijas miniraalija kausa izcīņas sezonas trešais posms. Minirallijā “Ropaži” uz starta stājās 136 ekipāžas. Pavisam kopā sportistiem bija jāveic seši ātrumposmi, kuru kopējais garums sastādīja gandrīz 25 kilometrus. Pirms sacensību sākuma sākās lietus, kas no dalībniekiem prasīja papildus uzmanību.

Lasīt vairāk...

Ekonomists: Vasarā finansiālā situācija visvairāk uzlabojusies "balto apkaklīšu" profesiju darbiniekiem

Jūnijā un jūlijā 23% Latvijas iedzīvotāju pasliktinājusies finansiālā situācija, 62% tā nav mainījusies, bet 8% – uzlabojusies, noskaidrots “Luminor” bankas aptaujā. Visstabilāk jutušies seniori, bet ienākumu pieaugumu biežāk piedzīvojuši jaunieši. Iedzīvotāju finansiālo situāciju visvairāk ietekmējušas izmaiņas dažādās tautsaimniecības nozarēs. 

Lasīt vairāk...

Epidemiologs: Līdz nedēļas beigām Igaunija varētu nokļūt to valstu vidū, no kurām atgriežoties ir jāievēro pašizolācija

Novērojot strauju Covid-19 saslimstības pieaugumu Eiropas Savienības dalībvalstīs, līdz piektdienai Igaunija potenciāli varētu nokļūt to valstu vidū, no kurām atgriežoties ir jāievēro pašizolācija, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē pavēstīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Lasīt vairāk...

Zane Ozola: Jaunā mācību gada mājasdarbi

Latvijas skolu vadība un pedagogi visu vasaru ir čakli strādājuši, lai vērtu durvis un sveiktu skolēnus ar jauna mācību gada sākumu. Šis mums visiem būs neierasts sākums – daļa skolēnu mācīsies klātienē, vēl citi – daļēji attālināti, savukārt tiem, kuri atradīsies pašizolācijā, būs jānodrošina attālināto mācību iespējas. Un tas vēl nav viss, kas paveicams jaunajā mācību gadā, ir jāstrādā pie vairākiem būtiskiem jautājumiem – Covid19 seku apzināšanas izglītības sistēmā, pedagogu izdegšanas problēmas, mācību procesa digitalizācijas popularizēšanas un daudziem citiem tematiem.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.