Menu
 

Ceturtdiena, 24 Septembris 2020

Izbeigts kriminālprocess pret Kalnmeieru

Ģenerālprokuratūra ir izbeigusi kriminālprocesu pret bijušo ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru par neizpaužamu ziņu izpaušanu, taču tiesai ir nodota lieta pret Ģenerālprokuratūras Metodikas nodaļas virsprokurori Elitu Jurkjāni un viņas dzīvesbiedru advokātu Juri Jurkjānu, noskaidroja aģentūra LETA.

Lasīt vairāk...

Aptauja: gandrīz katrs piektais Latvijas iedzīvotājs pēdējo trīs gadu laikā ir saskāries ar akūtu klepu

Biežākie Latvijas iedzīvotāju plaušu veselības problēmu simptomi pēdējo trīs gadu laikā ir akūts klepus (18%), elpas trūkums un aizdusa (16%), zaļas, dzeltenas vai cita toņa krēpas (12%), kā arī sēkšana (10%), sāpes krūtīs (10%), hronisks klepus (8%) un asiņainu izdalījumu atkrēpošana (1%). Savukārt 43% aptaujāto pēdējo trīs gadu laikā ar plaušu veselības problēmu simptomiem saskārušies nav, bet vēl 10% konkrētu atbildi sniegt nevarēja, secināts jaunākajos BENU Aptiekas Veselības monitoringa rezultātos, kas veikti sadarbībā ar pētījumu centru SKDS.

Lasīt vairāk...

Saeima apstiprina jauno Valsts aizsardzības koncepciju

Saeima ceturtdien apstiprināja jauno Valsts aizsardzības koncepciju. Valsts aizsardzības koncepcija ir uz militāro draudu analīzes pamata sagatavots dokuments, kurā noteikti valsts militārās aizsardzības stratēģiskie pamatprincipi, prioritātes un pasākumi miera, valsts apdraudējuma un kara laikā.

Lasīt vairāk...

Foto: Siguldā pie gājēju pārejām uzstāda atstarojošus elementus gājēju drošībai

Sākoties rudens tūrisma sezonai un palielinoties tūristu plūsmai, Siguldas novada pašvaldība pilsētas centrā pie vairākām gājēju pārejām uzstādījusi atstarojošas figūras, kas automašīnu vadītājiem atgādinās savlaicīgi samazināt braukšanas ātrumu, lai vajadzības gadījumā apstātos un ļautu gājējiem droši šķērsot gājēju pāreju. Savukārt gājējiem atgādinās nēsāt atstarotājus, lai, pasargājot sevi, viņi būtu redzami krēslā un nakts stundās.

Lasīt vairāk...

Jūrmalā ugunsgrēks postījis vienstāva māju, daudzviet dzēsti svilstoši atkritumi

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) kopš nedēļas sākuma no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis vairāk nekā 20 izsaukumu. Llielākais ugunsgrēks izcēlies trešdien vakarā uz Vārnukroga ceļa Jūrmalā, kur degusi vienstāva dzīvojamā māja 100 kvadrātmetru platībā. Pēc vairāk nekā triju stundu darba ugunsgrēks likvidēts, informēja VUGD.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.