Menu
 

Pirmdiena, 28 Septembris 2020

Ķekavas novada pašvaldības budžeta grozījumos piešķir naudu ceļu investīciju projektiem

Ķekavas novada dome pirmdien apstiprinājusi 2020. gada pašvaldības budžeta grozījumus, lai galvenokārt atvēlētu papildu finansējumu ceļu investīciju projektu īstenošanai – Saulgriežu ielas Baložos un Saules ielas Ķekavā pārbūvei, kā arī veloceliņa izbūvei gar valsts autoceļu V2. Šiem projektiem pašvaldība budžeta grozījumos šogad piešķīrusi  līdzfinansējumu vairāk kā 174 000 eiro.

Lasīt vairāk...

Foto: Jūrmalā svētkus svin skrējēji un nūjotāji

Gandrīz 800 dalībnieku nedēļas nogalē Majoru pludmalē startēja desmitajos Jūrmalas skriešanas svētkos, kur dalībnieki varēja sacensties trīs skriešanas distancēs, Latvijas nūjošanas čempionāta 3. posma kausa izcīņā, kā arī piedalīties citās sportiskās un izklaidējošās aktivitātēs.

Lasīt vairāk...

Latvijas labākie sportisti un sporta sabiedrības pārstāvji tiks godināti pasākumā "Trīs zvaigžņu balva"

No 2020.gada Latvijas sporta sabiedrībā tiek ieviests jauns koncepts sasniegumu godināšanā – “Trīs Zvaigžņu balva”. Kā informēja Latvijas Olimpiskā komiteja, balsojums par “Trīs Zvaigžņu balvas” nominācijām notiks divās kārtās. Pirmā kārta noritēs no 5. līdz 23.oktobrim, kad tiks izvirzīti kandidāti 10 nominācijās, savukārt otrā kārta notiks no 5. līdz 29.novembrim. Otrajā kārtā norisināsies balsojums, kur 50% noteiks sabiedrības viedoklis, bet atlikušo pusi noteiks akreditētie sporta žurnālisti un sportisti.

Lasīt vairāk...

Sešas pazīmes, kas liecina – laiks doties pie acu ārsta

Vai zināji, ka 80% no mūsu uztveres balstās uz redzi? Tā ir viena no svarīgākajām cilvēka maņām, kas ne tikai atbild par uztveri, bet arī stimulē pilnvērtīgu smadzeņu darbību. Diemžēl nereti dzīves gaitā cilvēki saskaras ar dažādām redzes problēmām. Laicīgi saņemot palīdzību, lielu daļu no tām ir iespējams veiksmīgi ārstēt, saglabājot pilnvērtīgu dzīves kvalitāti. Kādu simptomu gadījumā ir nepieciešams nekavējoties vērsties pie kvalificēta speciālista?

Lasīt vairāk...

Mediķu arodbiedrība neizpratnē par nozares darba samaksas paaugstināšanas neiekļaušanu NAP2027

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA) pauž neizpratni par to, kāpēc Veselības ministrija (VM), gatavojoties Latvijas Nacionālajā attīstības plānā 2021.-2027.gadam (NAP2027) definēto rīcības virzienu izpildei, nav plānojusi darba samaksas paaugstināšanu nozarē, aģentūru LETA informēja arodbiedrības darba koordinētāja Inga Rudzīte.

Lasīt vairāk...

Kalngalē un Garciemā noslēdzies Latvijas orientēšanās kausa posms vidējā distancē

  • Publicēts Sports

Brīvdienās Carnikavas novada Kalngalē un Garkalnē aizvadīts Latvijas kausa posms “Ziemeļu divdienas 2020” vidējā distancē. Visās vecuma grupās kopā uz starta stājās vairāk nekā 600 dalībnieku. Dāmu elitē čempiones titulu izcīnīja Sandra Grosberga (“Meridiāns”/CPSS/Pārgauja), bet starp vīriem uzvaru guva Jānis Tamužs (OK “Ozons”).

Lasīt vairāk...

Gar Valmieras šoseju no Gaujas tilta līdz Murjāņu sporta skolai būvē gājēju un velosipēdistu celiņu

Gar Valmieras šoseju (A3) posmā no Gaujas tilta līdz Murjāņu sporta skolai tiek būvēts gājēju un velosipēdistu celiņš. VAS “Latvijas Valsts ceļi” (LVC) Komunikācijas daļā pavēstīja, ka patlaban notiek koku un krūmu zāģēšana, apaugumu noņemšana, nogāžu profilēšana no iecerētā celiņa trases. Posmā ieviesti ātruma ierobežojumi 50 km/h un 70 km/h, kā arī darbojās luksofors.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.