Menu
 

Otrdiena, 15 Septembris 2020

VARAM: Pašvaldībām pieejams finansējums jaunveidojamā novada administratīvās struktūras projekta izstrādei

Ministru kabinets apstiprinājis Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas izstrādāto noteikumu projektu "Kārtība, kādā administratīvi teritoriālās reformas ietvaros pašvaldībām piešķir valsts mērķdotāciju kopīga jaunveidojamā novada pašvaldības administratīvās struktūras projekta izstrādei".

Lasīt vairāk...

Viedoklis. Kāpēc esam ar mieru noslīkt zem svešu drēbju kalna?

Apģērbu un tekstila izstrādājumu ražošanas nozare Latvijā ir ļoti eksportspējīga un ar lielu attīstības potenciālu, taču Latvijā ienākošā tekstila plūsma pārsniedz oficiālos statistikas datus. Pēdējo desmit gadu laikā lietotu un gatavu apģērbu imports ir palielinājies trīs reizes, bet katrs iedzīvotājs Latvijā gada laikā iegādājas gandrīz 15 kg apģērba. Kā to atgādina arī kampaņa “Nav ko vilkt?”, šādā tempā pēc 10–15 gadiem mēs paši noslīksim tekstila atkritumos, kas paradoksālā kārtā nemaz īsti nav mūsu.

Lasīt vairāk...

Rīgā un Siguldā ar neierastām disciplīnām noslēdzies Latvijas čempionāts rollerslēpošanā

  • Publicēts Sports

Pagājušajā nedēļas nogalē ar neierastām un interesantām disciplīnām, sestdien dalībniekiem sacenšoties komandu sprintā Uzvaras parkā Rīgā, bet svētdien duatlonā (skriešana + rollerslēpošana) Fischer Slēpošanas centrā Siguldā, tika aizvadīts trešais – noslēdzošais – posms Latvijas čempionātam rollerslēpošanā.

Lasīt vairāk...

Izstādē "Riga Food 2020" Rīgas reģiona īpašā garša atrodama mazo ražotāju piedāvājumā

Tieši mazie uzņēmēji un mājražotāji pārtikas izstādē “Riga Food 2020” Rīgas plānošanas reģiona Uzņēmējdarbības atbalsta centra organizētajā ekspozīcijā sekmīgi parādījuši, cik izteiksmīga un reizē dabīga ir Rīgas reģiona garša. Turklāt liela daļa no saimniecībām uzņem arī tūristus, kuri Covid-19 ierobežojumu dēļ pasaulē pašreiz īpaši daudz apceļo Latviju.

Lasīt vairāk...

Atzīmējot Pasaules talku, aicina atbrīvot vidi no bezatbildīgi izmestiem izsmēķiem

Šosestdien visa pasaule tiek aicināta apvienot spēkus, piedaloties Pasaules talkā. Talkas nedēļā “Zaļā josta” izsludina vides sakopšanas fotokonkursu “Pamani – sakop – iemūžini”, kura ietvaros iedzīvotāji tiek aicināti apmeklēt savu iecienītāko vietu pie dabas, attīrot to no cigarešu izsmēķiem. Savāktie izsmēķi jānofotografē un kopā ar īsu stāstu par talkas norisi un piedzīvoto līdz nedēļas beigām jāiesniedz konkursa organizatoriem. Konkurss tiek rīkots ar mērķi izglītot sabiedrību par izsmēķu ietekmi uz vidi un mazināt izsmēķu radīto kaitējumu dabai, informē “Zaļās jostas” pārstāve Laima Kubliņa.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.