Menu
 

Trešdiena, 30 Septembris 2020

Kā tērēsim zilās ekonomikas naudu? (1.daļa)

Kad uz Latviju pirms vairākiem gadiem bija atbraukusi toreizējā Eiropas Savienības zivsaimniecības komisāre Marija Damanaki, viņa aicināja vietējos zvejniekus pārkvalificēties, sak, kļūstiet par jūras velšu vācējiem! “A ko mums vākt?” brīnījās zvejnieki. “Nu, kaut ko ēdamu – visādas gliemenes un garneles – jums taču no jūras skalo ārā?” atjautīgi pamācīja augstā viešņa. “Nē,” zvejnieki teica, “mums skalo tikai atkritumus.”

Lasīt vairāk...

Kāpēc rudenī biežāk izjūtam kuņģa dedzināšanu un kā to mazināt? Skaidro ārste

Rudens ir ražas laiks, kad pieejami dažādi pašmāju augļi un dārzeņi, arī tādi produkti, kas mēdz pārlieku kairināt kuņģi, veicinot pastiprinātu sālsskābes izdalīšanos. Ja barības vads ir jutīgs, tad drīz vien tiek izjusta arī nepatīkama dedzināšana aiz krūšu kaula. Kā vēl izpaužas atvilnis jeb kuņģa dedzināšana un, kādus priekšnoteikumus ievērojot, varam pašsajūtu uzlabot?

Lasīt vairāk...

Makrons: Sarunās ar Krieviju par Ukrainu un Baltkrieviju mums jābūt ļoti striktiem, bet dialogam jābūt

Mums ir jābūt ļoti striktiem, runājot ar Krieviju par Ukrainas jautājumu, un jāpauž skaidra valoda dialogā par Baltkrieviju, pēc tikšanās ar Latvijas Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) preses konferencē žurnālistiem sacīja Francijas prezidents Emanuels Makrons, kurš ir pārliecināts, ka Eiropai nepieciešams savs stratēģiskais dialogs ar Krieviju, jo tikai tā varot atrisināt reģionālos konfliktus.

Lasīt vairāk...

Pieci ieteikumi attālinātajām mācībām un darbam

Liela daļa augstskolu un skolu šobrīd piedāvā mācīties un studēt gan klātienē, gan attālināti. Arī virkne uzņēmumu sniedz iespēju strādāt no mājām, rūpējoties par darbinieku veselību. Lai gan šis ir veids, kā mazināt vīrusa izplatības riskus, liela daļa skolēnu, studentu un strādājošo norāda, ka darbs vai mācības no mājām nav tik produktīvs, kā ierastajā vidē, tāpēc Rīgas Tālmācības vidusskola piedāvā piecus ieteikumus, kas palīdzēs būt produktīvākam.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.