Menu
 

Pirmdiena, 08 Oktobris 2018

Foto: Ar Pētera Vaska jaundarba pasaules pirmatskaņojumu vērienīgi atklāta LNSO koncertsezona

Ar nerimstošām stāvovācijām piektdien, 5. oktobrī, Lielajā ģildē ar koncertu “Vaska jaundarbs un Bruknera sestā” tika atklāta Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) 2018./2019. gada koncertsezona. Koncerta kulminācija bija pasaulslavenā latviešu komponista Pētera Vaska jaundarba “Koncerts obojai un orķestrim” pasaules pirmatskaņojums. Koncerta solists – “Berlīnes filharmoniķu” pirmā oboja, izcilais Albrehts Maijers, bet pie diriģenta pults – LNSO mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Andris Poga.

Lasīt vairāk...

Jūrmalā festivālā "Latvijas Goda aplis" gaidāmas gaismu, skaņu un skulptūru ainavas

No 20. līdz 22. oktobrim Jūrmala kļūs par Latvijas goda galvaspilsētu, svinot Latvijas valsts simtgadi festivālā “Latvijas Goda aplis”. Galvenās festivāla aktivitātes norisināsies tieši Dzintaru koncertzālē, kur varēs baudīt mākslinieces Lienes Mackus lielizmēra skulptūru izstādi, Jāņa Šipkēvica un Katarinas Henrisones (Katarina Henryson) inspirētas muzikālās performances sadarbībā ar kori “Balsis” un “Voice Improvisation Ensemble” no Zviedrijas, kā arī Roberta Rubīna audiovizuālās projekcijas “Gaismas toņu mistērija” un izstādi “Mūsu 100 tautumeitas Latvijas simtgadei”.

Lasīt vairāk...

Krievijas specdienests pēdējo gadu laikā vairākkārt īstenojis uzbrukumus Latvijas kibertelpai

Krievijas armijas izlūkošanas pārvalde (GRU) pēdējo gadu laikā spiegošanas nolūkā vairākkārt īstenojusi uzbrukumus Latvijas kibertelpai, un visbiežāk tie vērsti pret valsts institūcijām, tajā skaitā ārlietu un aizsardzības sektoriem, aģentūra LETA uzzināja Satversmes aizsardzības birojā (SAB). SAB vērtējumā GRU ir viens no aktīvākajiem ārvalstu dienestiem, kas arvien intensīvāk ir izvērsis darbu pret rietumvalstīm, tajā skaitā pret Latviju.

Lasīt vairāk...

Patēriņa cenas septembrī Latvijā augušas par 0,6%; gada inflācija sasniegusi 3,2%

Latvijā šogad septembrī salīdzinājumā ar augustu patēriņa cenas pieaugušas par 0,6%, bet gada inflācija – šogad septembrī salīdzinājumā ar 2017. gada septembri – sasniegusi 3,2%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Savukārt 12 mēnešu vidējais patēriņa cenu līmenis, salīdzinot ar iepriekšējiem 12 mēnešiem, septembrī audzis par 2,4%.

Lasīt vairāk...

Foto: Putnu raksti rudens debesīs

Šogad rudens atnācis siltāks nekā parasti, priecējot pat ar jaukiem saules stariem, taču klusie un dūmakainie dabasskati un dzestrie rīti tomēr atgādina, ka ir jau oktobris. Šoreiz Vijas Vāveres fotogrāfijās galvenā vieta atvēlēta gājputniem, kas debesīs veido skaistus rakstus.

Lasīt vairāk...

Eksperts: "Rail Baltica" projekta pabeigšana 2026. gadā būs atkarīga no Baltijas valstu vienotas rīcības

Baltijas valstu vienota rīcība Eiropas platuma sliežu dzelzceļa līnijas projekta "Rail Baltica" īstenošanā var veicināt tā pabeigšanu 2026. gadā, intervijā aģentūrai LETA pauda "Rail Baltica" projekta īstenotāja, Baltijas valstu kopuzņēmuma "RB Rail" valdes priekšsēdētāja vietas izpildītājs un finanšu direktors Igns Degutis.

Lasīt vairāk...

Baltezerā nedarbosies gājēju pārejas luksofors

Līdz trešdienai, 10. oktobrim, ik dienu no plkst. 9.00 līdz plkst. 17.00 uz Tallinas šosejas (A1) Baltezerā (2,5. km) remonta dēļ nedarbosies regulējamās gājēju pārejas luksofors. Autovadītāji un gājēji tiek aicināti būt piesardzīgiem, informē VAS "Latvijas Valsts ceļi" Satiksmes informācijas centrā un Komunikācijas daļā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.