Menu
 

Pirmdiena, 01 Oktobris 2018

Aicina uz konferencēm par Daugavas upes baseina attīstību

Sadarbības projekta “DaugavAbasMalas” ietvaros biedrība “Zied zeme” sadarbībā ar vietējās rīcības grupām oktobrī uzsāk konferenču ciklu ap Daugavu esošajās pašvaldībās ar mērķi uzlabot Latvijas lielākās upes baseina ekonomisko situāciju. Diskusijās aicināti pulcēties vietējie vides aktīvisti, pašvaldību amatpersonas, tūrisma uzņēmēji, NVO pārstāvji, amatnieki, pētnieki, politikas plānotāji, jaunieši un citas aktīvās iedzīvotāju grupas, lai veidotu sadarbības un kopīgiem spēkiem sekmētu tūrisma un uzņēmējdarbības attīstību Daugavas baseinā.

Lasīt vairāk...

Plāno modernizēt Salaspils stadiona futbola laukumu

  • Publicēts Sports

4. oktobrī Latvijas Futbola federācija un Salaspils novada pašvaldība noslēgs vienošanos par Salaspils stadiona futbola laukuma modernizāciju. Tas ļaus divu gadu laikā Latvijas centrā – Pierīgas reģionā – izveidot augsta līmeņa FIFA prasībām atbilstošu stadionu ar ērtu papildinfrastruktūru, informē Salaspils novada domes Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Lolita Balcerbule.

Lasīt vairāk...

Nacionālā apvienība Saeimā iesniegusi depozīta sistēmas ieviešanas likumprojektus

Nacionālā apvienība (NA) šā gada 27. septembrī iesniegusi izskatīšanai Saeimā dzērienu iepakojuma depozīta sistēmas ieviešanas likumprojektus. Depozīta sistēmas ieviešanas likumprojektus parakstījuši NA Saeimas deputāti, tai skaitā NA priekšēdētājs Raivis Dzintars un Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, informē NA pārstāve Dace Kalniņa.

Lasīt vairāk...

Satiksmes ministrija: Salaspils kravas termināls būs savienojums starp Austrumiem un Rietumiem

Viens no pēdējo gadu vērienīgākajiem projektiem – 400 hektārus plašā Salaspils kravas termināla izstrāde – noris atbilstoši laika grafikam. Latvijas nozīme tranzītā jomā kļūs vēl būtiskāka, nostiprinot savu vietu kā tranzītvalstij starp Austrumiem un Rietumiem, norāda Satiksmes ministrijas sabiedrisko attiecību speciālists Aivis Vincevs.

Lasīt vairāk...

Andrim Pogam gadījies apmaldīties kalnos Peru. Ekspresjautājumi LNSO galvenajam diriģentam

Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra galvenais diriģents Andris Poga atklāj, ka orķestra jaunā koncertsezona aizritēs Latvijas simtgades zīmē. "Būs vairāki pirmatskaņojumi, no kuriem vēlos izcelt Pētera Vaska koncertu obojai sezonas atklāšanas koncertos 5. oktobrī Lielajā ģildē un 6. oktobrī koncertzālē "Lielais dzintars". Sezonā piedāvāsim jaunu koncertciklu "Meistari un meistardarbi". Protams, kopā ar orķestri muzicēs gan pazīstami un gaidīti viesi, gan arī jauni, Rīgā iepriekš nedzirdēti mākslinieki – diriģenti un solisti –, ar kuriem vēlamies iepazīstināt mūsu klausītājus."

Lasīt vairāk...

Starptautiskais Baha kamermūzikas festivāls sola krāšņu programmu

No 13. novembra līdz 4. decembrim Rīgā notiks 18. starptautiskais Baha kamermūzikas festivāls, kura galvenie akcenti šogad ir franču baroks un to valstu mūzika, kas svin pastāvēšanas simtgadi. Festivāla vadītāja Aina Kalnciema uz Rīgu aicinājusi kamermūziķus un baroka orķestrus no Somijas, Lietuvas, Polijas, Austrijas un Francijas, lai piecos koncertos piedāvātu iedvesmojošas interpretācijas labi zināmiem skaņdarbiem, kā arī jaunatklājumus no mazāk pazīstamu komponistu daiļrades.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.