Menu
 

Trešdiena, 31 Oktobris 2018

Noraida Klauža sūdzību par 13. Saeimas vēlēšanu rezultātiem

Augstākās tiesas (AT) Administratīvo lietu departaments ir noraidījis nepārvēlētā Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) 13. Saeimas deputāta kandidāta Jāņa Klauža sūdzību, ar kuru viņš apstrīdēja parlamenta vēlēšanu rezultātus. Kā aģentūrai LETA pavēstīja AT pārstāve Baiba Kataja, AT spriedums nav pārsūdzams. Pilns AT nolēmums tiks sagatavots un būs pieejams 21. novembrī.

Lasīt vairāk...

Tiesībsargs Juris Jansons aicina ģimeni atdalīt no laulības jēdziena

Tiesībsargs Juris Jansons aicinājis veidot jaunu juridisku izpratni par ģimeni, kas to nošķir no "laulības" (savienības starp vīrieti un sievieti) jēdziena. "21. gadsimta ģimene vairs nebalstās tikai uz seksuālām vai asinsradnieciskām saitēm, bet gan uz to, kā cilvēki izvēlas veidot kopdzīvi. Laulība nav vienīgā ģimenes forma," uzsver tiesībsargs. Šī tiesībsarga ideja sabiedrībā izraisījusi plašu rezonansi, un vairākums Jansona izteikumus par ģimenes jēdziena atdalīšanu no laulībām sauc par murgiem.

Lasīt vairāk...

"Arēnā Rīga" startējusi programmas "Sporto visa klase" piektā sezona

  • Publicēts Sports

Trešdien “Arēnā Rīga” pulcējās gandrīz 7000 Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) organizētās programmas “Sporto visa klase” dalībnieku no visas Latvijas, lai grandiozā atklāšanas ceremonijā dotu svinīgu startu programmas piektajai sezonai.

Programma “Sporto visa klase” četru gadu laikā ir ļoti strauji attīstījusies un uzsākot piekto sezonu, programmā piedalīsies un piecas reizes nedēļā sporta stundas aizvadīs nu jau gandrīz 8000 bērnu no visiem Latvijas reģioniem. Viņu vidū būs arī gandrīz visu Pierīgas novadu skolēni, izņemot Mālpils, Salaspils, Siguldas un Stopiņu skolu audzēkņus, liecina rīkotāju informācija.

2018./2019.mācību gadā programmā “Sporto visa klase” tika aicinātas pieteikties ne tikai 3.klases, bet arī 2.klases no visas Latvijas. Programmā šajā mācību gadā 2.klašu grupā iesaistās jauni dalībnieki no 63 klasēm, bet 3.klašu grupā dalībnieki no 72 klasēm. 4.klašu grupā dalību turpinās 105 klases, 5.klašu grupā 68 klases, savukārt 6.klašu grupā piecas reizes nedēļā sportos 29 klases.

Programma paredz iesaistīto skolu 2., 3., 4. 5. un 6.klašu skolēniem katru nedēļu nodrošināt papildus trīs fakultatīvās sporta nodarbības, kas notiek saskaņā ar Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) izstrādātu metodisko materiālu, kas paredz vecuma grupai atbilstošas fiziskās aktivitātes –(vispārējā fiziskā sagatavotība, peldēšana vai sporta nodarbība svaigā gaisā, futbola iemaņu apguve).

Atklāšanas ceremonijā bez izklaidējošajiem elementiem, programmas jaunie dalībnieki saņēma oficiālo programmas piederības zīmi – karogu, kā arī kopā ar Latvijas vieniem no labākajiem sportistiem – Guntu Vaičuli, Jāni Šmēdiņu, Jāni Baumani, Zigismundu Sirmo un Mārtiņu Pļaviņu nodeva programmas “Sporto visa klase” zvērestu.

Pirms un pēc atklāšanas pasākuma, bērniem bija iespēja piedalīties dažādās sportiskās un interaktīvās aktivitātēs turpat “Arēnā Rīga”, kā arī klātienē šovakar būs iespēja vērot basketbola kluba “VEF Rīga” spēli VTB Vienotajā līgā pret Igaunijas klubu “Kalev/Cramo”.

Lasīt vairāk...

"Forevers" apgrozījums deviņos mēnešos pieaudzis par 6%

Gaļas pārstrādes uzņēmuma “Forevers” neauditētie finanšu rezultāti liecina, ka uzņēmums šī gada deviņos mēnešos sasniedzis 27,82 miljonu eiro lielu apgrozījumu, kas ir par 6% vairāk nekā pērn šajā laika posmā. Vienlaikus saskaņā ar starptautiskā pētījuma datiem “Forevers” atzīts par pirktāko gaļas produktu zīmolu Latvijā 2017. gadā.

Lasīt vairāk...

Olaines akordeonisti gūst panākumus starptautiskā konkursā

Olaines Mūzikas un mākslas skolas akordeona spēles skolotājas Samantas Čipinskas audzēkņi ieguvuši godalgotas vietas 28. starptautiskajā jauno izpildītāju konkursā "Prize of Lanciano". Konkurss notika Lančano pilsētā, Itālijā, no 25. līdz 30. septembrim. To organizēja slavenais komponists, izpildītājs un diriģents Vladimirs Zubitskis.

Lasīt vairāk...

Indonēzijas glābēji varētu būt atraduši avarējušās pasažieru lidmašīnas fizelāžu

Indonēzijas armijas vadītājs trešdien paziņoja, ka glābēju vienības varētu būt atradušas pirmdien avarējušās aviokompānijas "Lion Air" lidmašīnas fizelāžu, kā arī uztvērušas "melno kastu" signālus.

Kā paziņoja Indonēzijas karaflote, 32 metru dziļumā atrasts 22 metrus garš objekts, kas varētu būt avarējušās lidmašīnas daļa. Uz rajonu nosūtīts karakuģis, kas aprīkots ar sonāru, lai izpētītu atrasto objektu.

Nacionālās Transporta drošības komitejas vadītājs pavēstīja, ka jūrā lidmašīnas nokrišanas vietā uztvertie signāli noteikti nāk no "melnajām kastēm" to regularitātes dēļ. Pēc viņa teiktā, citas iespējas tikušas izslēgtas, jo intervāls starp signāliem ir mazāks par sekundi. Viņš arī paziņoja, ka sākotnējais izmeklēšanas ziņojums būs gatavs mēneša laikā, bet gala ziņojums varētu prasīt četrus līdz sešus mēnešus.

Tikmēr transporta ministrs Budi Karja Sumadi paziņoja, ka ar ministra rīkojumu no amatiem atbrīvoti "Lion Air" tehniskais direktors un personāls, kas deva atļauju lidmašīnas lidojumam. Viņš arī pavēstīja, ka ministrija veikts inspekciju "Lion Air" un tiks pārbaudītas visu Indonēzijas zemo cenu aviokompāniju operācijas.

Zemo cenu aviokompānijas "Lion Air" lidmašīna "Boeing 737 MAX 8" ar 181 pasažieri un astoņiem apkalpes locekļiem bija ceļā no galvaspilsētas Džakartas Sukarno-Hatas lidostas uz Pangkalpinangu Bangkas salā, kad 13 minūtes pēc pacelšanās iekrita Javas jūrā Rietumjavas provinces piekrastē. Īsi pirms lidmašīna zaudēja sakarus ar kontroltorni un nogāzās, tās pilots lūdza atļauju atgriezties Džakartas lidostā, paziņojot, ka lainerim radusies tehniska problēma.

Kā otrdien ziņoja aviācijas negadījumu datubāze "Aviation Safety Network", lidmašīna iepriekšējā reisā reģistrējusi neuzticamus augstuma un ātruma rādījumus. Lidmašīna "Boeing 737 MAX 8" bija tikai divus mēnešus veca.

Lasīt vairāk...

Aicina doties pa Latvijas valstiskuma veidošanās ceļiem

Latvijas lauku tūrisma asociācija "Lauku ceļotājs” sadarbībā ar "Autotransporta direkciju” izveidojusi septiņus maršrutus Latvijas apceļošanai un iepazīšanai un izdevusi tūrisma karti "Latvijas valstiskuma veidošanās ceļi". Šie ceļi ir Latvijas kultūras koridori – Līvu, Jēkaba, Brīvības, Baltijas, Daugavas, Gaismas un Māras. Katrs no tiem ļauj iepazīt Latvijas vēstures pagriezienus, personības, vietas un notikumus, kas sekmējušas valsts nodibināšanu un nacionālās identitātes veidošanos.

Lasīt vairāk...

Šonedēļ uzstāsies festivāla "Arēna" īpašie viesi no Krievijas

Jaunās mūzikas festivāla “Arēna” īpašie viesi šogad ir “Kymatic Ensemble” no Krievijas, kuru neatkārtojamo skanējumu klausītājiem šonedēļ ir iespēja baudīt trīs dažādos koncertos – 2. novembrī plkst. 21.00 klubā “Nemiers”, 3. novembrī plkst. 19.00 “Hotel Promenade” Hika zālē Liepājā un 4. novembrī plkst. 19.00 Rīgas Reformātu baznīcā.

Lasīt vairāk...

Jūdažos un Allažos uzstādītas videonovērošanas kameras

Lai rūpētos par Siguldas novada iedzīvotāju drošību, Siguldas novada pašvaldība turpina veikt videonovērošanu Siguldas novada teritorijā, uzstādot arvien jaunas videokameras. Uzklausot iedzīvotāju ieteikumus, divas kameras uzstādītas pie Jūdažu Sabiedriskā centra, bet viena kamera izvietota Allažos ar skatu uz Zaļkalna un Birztalu ielas krustojumu un gājēju pāreju.

Lasīt vairāk...

Sagatavoti trīs arhitektoniskie risinājumi "Rail Baltica" stacijai lidostā "Rīga"

Sagatavoti trīs arhitektoniskā risinājuma varianti “Rail Baltica” stacijai starptautiskajā lidostā “Rīga”. Risinājumi tapuši, ņemot vērā lidostas termināla paplašināšanas 6. kārtas un jauna gaisa satiksmes vadības torņa būvniecības ieceres. Atbilstoši noslēgtajam sadarbības memorandam starptautiskās lidostas “Rīga” un “Eiropas Dzelzceļa līniju” (EDzL) vadība kopdarbībā izvēlēsies vizuāli atbilstošāko un funkcionāli labāko risinājumu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.