Menu
 

Otrdiena, 23 Oktobris 2018

Jūrmalā uzstāsies leģendārais ģitārists Aivars Hermanis

Svētdien, 28. oktobrī, plkst. 14.00 ciklā “Brīvdienu mūzika” Dzintaru koncertzālē būs iespēja tikties ar mūziķi, komponistu, aranžētāju, producentu un vienu no labākajiem Latvijas ģitāristiem Aivaru Hermani. Šis būs patiesi dzīvu sajūtu vakars sirsnīgi tuvā atmosfērā, sarunās, atklāsmēs un mūzikā ar leģendāro mūziķi. Koncertā piedalīsies arī ģitārists Ēriks Upenieks.

Lasīt vairāk...

Melnajā jūrā atrasts pasaulē senākais veselais kuģis

Melnās jūras dzelmē atrasts vairāk nekā 2400 gadu sens grieķu tirdzniecības kuģis, kurš ir faktiski vesels, otrdien paziņoja zinātnieki. Kuģis ir viens no vairāk nekā 60 vrakiem, kuri identificēti trīs gadus ilgušajā Melnās jūras arheoloģijas projektā, un to vidū ir romiešu kuģi un 17. gadsimta kazaku flote.

Lasīt vairāk...

Festivāls "Bildes" pulcēs visdažādāko žanru un vecuma mūziķus

Ikgadējais pašmāju mūzikas un mākslas festivāls "Bildes" šogad notiks no 4. novembra līdz 1. decembrim. Šī būs jau 33. reize, kad festivāls pulcēs visdažādāko žanru un vecuma mūziķus, lai svinētu Latvijas mūzikas pagātni, tagadni un arī nākotni. Kopumā būs iespēja apmeklēt deviņus koncertus, kas norisināsies piecās vietās Rīgā – Kongresu namā, mūzikas namā "Daile", Spīķeru koncertzālē, koncertzālē "Koka Rīga" un mūzikas klubā "Kaļķu vārti".

Lasīt vairāk...

Mūzikas nama "Daile" direktori Andu Zadovsku iedvesmo paredzamais rezultāts

13. novembrī piecu gadu jubileju svinēs mūzikas nams "Daile", un, kā atklāj tā direktore Anda Zadovska, šim namam, kur ilgus gadus darbojās kinoteātris "Daile", ir ļoti interesanta vēsture: "Daudzi, iespējams, nezina faktu, ka kinoteātra pirmsākumi šajā vietā meklējami 1913. gadā – tātad tieši simt gadu pirms tam, kad savu darbību te uzsākām mēs."

Lasīt vairāk...

"Kodols" iesaka. Māksla šķīvī

Ja tuvojas kāda īpaša svinamdiena vai arī uznākusi vēlme apbalvot sevi ar tiešām izcilu ēdienu, kas iepriecina visas maņas, iesaku doties uz restorānu "Muusu" Skārņu ielā Vecrīgā, kas manā pieredzē ir viens no labākajiem.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.