Menu
 

Ceturtdiena, 04 Oktobris 2018

Foto: Svin dienas centra "Tīraine" desmit gadu jubileju

Šogad aprit 10 gadi kopš dibināts dienas centrs "Tīraine", kas ik dienas sniedz psihosociālo palīdzību, sociālo prasmju un iemaņu attīstības, izglītošanas un brīvā laika pavadīšanas iespējas Mārupes novada iedzīvotājiem. 1. oktobrī, atzīmējot apaļo jubileju, dienas centrā un tā apkārtnē notika īsteni svētki Tīraines iedzīvotājiem, informē Mārupes novada pašvaldībā.

Lasīt vairāk...

Izcilais latviešu pianists Reinis Zariņš Jūrmalā atskaņos skaistākās Bēthovena klaviersonātes

Gatavojoties leģendārā skaņraža Ludviga van Bēthovena 250. dzimšanas dienas atcerei 2020. gadā, klausītājiem tiek sniegta iespēja iepazīt komponista klaviersonātes. 13. oktobrī plkst. 19.00 Dzintaru koncertzālē uz muzikālu sarunu ar Bēthovena mūziku aicinās Londonā mītošais starptautiski atzītais latviešu pianists Reinis Zariņš.

Lasīt vairāk...

Sigulda iegūst Latvijā mīlētākās pilsētas titulu

3. oktobrī žurnāls “Kapitāls” publicēja Latvijas mīlētāko pilsētu zīmola topu, kurā Sigulda jau vairākus gadus pēc kārtas ieņēmusi līdera pozīcijas, taču šogad izcīnījusi 1. vietu, apsteidzot ilggadējo līderi – Ventspili, aiz kuras topā ierindojusies Jūrmala, Rīga un Liepāja, informē PA "Siguldas Attīstības aģentūra" direktore Laura Skrodele.

Lasīt vairāk...

Neparastā Pierīga. Baldones novads – starp pagātni un nākotni

Braucot uz Baldoni, autobusā skan vecā, labā grupas "Jumprava" dziesma "Prom no pilsētas", savukārt es pa ceļam cenšos atcerēties, ko zinu par šo Pierīgas novadu. Daudz jau nav – zinu, ka 80. gados šeit cepa ļoti garšīgus kliņģerus, pēc kuriem cilvēki brauca pat no Iecavas, un to, ka Baldone allaž bijusi slavena ar savām ārstnieciskajām dūņām un sērūdens avotiem. Taču, kā pārliecinājos manas lieliskās gides – Baldones Tūrisma attīstības biedrības locekles Zanes Ulmanes – vadītajā ekskursijā, Baldones novads patiešām ir gatavs piedāvāt ļoti daudz interesantu apskates objektu un aktivitāšu.

Lasīt vairāk...

Statistika: Ugunsdzēsēji glābēji ik dienas steidz palīgā bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) ugunsdzēsēji glābēji ik dienas ne tikai dzēš ugunsgrēkus un glābj cilvēkus, bet arī steidzas palīgā vairākiem bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem. 4. oktobrī tiek atzīmēta Pasaules dzīvnieku aizsardzības diena, kuras ietvaros VUGD aicina iedzīvotājus rūpēties par dzīvniekiem.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.