Menu
 

Trešdiena, 17 Oktobris 2018

28. oktobrī pulksteņa rādītāji jāpagriež vienu stundu atpakaļ

28. oktobrī Latvijā un daudzviet citur pasaulē notiks pāreja atpakaļ no vasaras laika. Latvijā pāreja notiks plkst. 4.00 (naktī no sestdienas uz svētdienu), pulksteņa rādītājus pagriežot vienu stundu atpakaļ. Pāreja uz vasaras laiku atkal gaidāma nākamā gada 31. martā, informē Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Evita Urpena.

Lasīt vairāk...

Salaspils deju grupa "Buras" jau otro reizi izcīna galveno balvu Dienvidkorejā

Ar triumfu no Dienvidkorejas ir atgriezušies Salaspils deju grupas “Buras” jaunieši vadītājas Edītes Ābeltiņas vadībā. Šī jau ir otrā reize, kad “Buras” izcīna Grand Prix Starptautiskajā masku deju festivālā, kas tradicionāli notiek vienā no kultūras vērtībām bagātākajām Dienvidkorejas pilsētām – Andongā, informē Salaspils kultūras nama sabiedrisko attiecību speciāliste Ilona Krastiņa.

Lasīt vairāk...

Foto: Apbalvoti labākie Mārupes novada pedagogi

12. oktobrī Skolotāju dienas svinīgā pasākuma ietvaros Mārupes kultūras namā jau ceturto reizi pašvaldības izglītības iestāžu pedagogiem tika pasniegtas balvas izglītībā "Gada pedagogs 2018". Tika sveikti 17 skolotāji astoņās nominācijās, kurus šim godpilnajam titulam izvirzījušas izglītības iestādes un skolēni.

Lasīt vairāk...

No Gazas joslas pret Izraēlu izšauta raķete

No Gazas joslas pret Izraēlu trešdien izšauta raķete, kas trāpījusi Beerševā. Reaģējot uz to, Izraēla veikusi triecienu "teroristu mērķiem Gazas joslā", kā rezultātā gājis bojā viens palestīnietis, un slēgusi abus robežšķērsošanas punktus ar Gazas joslu.

Lasīt vairāk...

Krievijas miljardieriem slēpta interese Latvijā

Lielajos medijos bez ievērības palikusi un tikai dzeltenās preses uzmanību izpelnījusies ziņa par divu Krievijas miljardieru – Mihaila Fridmana un Pjotra Avena – neseno vizitēšanu Latvijā. Iespējams, šī ir svarīgāka vēsts, nekā pirmajā acumirklī šķiet. Miljardieris, banku grupas "Alfa Bank" direktoru padomes priekšsēdētājs Pjotrs Avens Latvijā nav gluži nezināms – viņš ir Latvijas–Krievijas uzņēmējdarbības padomes priekšsēdētājs, savulaik viņam pat ticis piešķirts trešās šķiras Triju Zvaigžņu ordenis.

Lasīt vairāk...

Inese Galante un izcili Latvijas mūziķi gatavo Ziemassvētku koncertu Doma baznīcā

Ziemassvētku priekšvakarā Ineses Galantes fonds turpina ilggadējās tradīcijas un gatavo klausītājiem pirmssvētku dāvanu: 8. decembrī Doma baznīcas īpašajā atmosfērā notiks klasiskās un garīgās mūzikas koncerts “Ziemassvētku prelūdija”, kurā piedalīsies spilgti Latvijas mūziķi un Ineses Galantes jaunie talanti, informē pasākuma organizatori.

Lasīt vairāk...

Esošos un topošos Pierīgas gidus aicina uz apmācībām

Projekta “Tūrisms kopā” ietvaros esošie un topošie Pierīgas gidi tiek aicināti uz pasākumu ciklu “Pierīgas gidu apmācības”: 23. oktobrī Ezerkrastos, Ozolniekos, Ozolnieku novadā, 30. oktobrī Rāmavas Depkina muižā Ķekavas novadā un 6. novembrī Babītes novada kultūrizglītības centra filiālē “Vietvalži” Salas pagastā, Babītes novadā.

Lasīt vairāk...

Pasaules Dabas fonds: ES lēmums par nozvejas kvotām Baltijas jūrā nav ilgtspējīgs

Pirmdien pēc vairāku stundu sarunām Eiropas Savienības Zivsaimniecības ministru padome noteica nozvejas kvotas zivju resursiem Baltijas jūrā 2019. gadam. Lai gan padome noteikusi samazināt mencu nozvejas apjomu Baltijas jūras austrumu daļā par 15% un līdz ar to zvejnieki varēs nozvejot 24 112 tonnas šo zivju, tomēr samazinājums nav pietiekams, lai zivju resursi spētu atjaunoties, norāda Pasaules Dabas fonda (PDF) komunikācijas vadītāja Sarmīte Kolāte.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.